University of Southern Queensland (USQ)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

USQ erbjuder upp till 25% internationella studentstipendier.
Läs mer om stipendierna som erbjuds nedan:

Internationellt boende stipendium
Internationellt stipendium för studentstöd
Internationellt stipendium för stöd till sjuksköterskor

University of Southern Queensland (USQ) Australia är ett dynamiskt universitet som ägnar sig åt att tillhandahålla kvalitetsstudier på nätet och studenter online för studenter på alla studienivåer från över 110 länder. USQ rankas som Australiens nummer ett universitet för en examenlön [1] och har ett femstjärnigt betyg för internationalisering och anställbarhet [2] .

Om oss

På över 50 år har USQ blivit ett framträdande undervisnings- och forskningsinstitut som tillhandahåller utbildning från tre campus ( Toowoomba , Springfield och Ipswich ), ett uppsökande nav ( Stanthorpe ), online och genom pålitliga utbildningspartners .

Idag upprätthåller USQ enastående samhällsstöd och tillhandahåller aktuella och relevanta studieprogram för att bygga studenters karriärer för att utmärka sig i den nuvarande konkurrenskraftiga globala miljön.

USQ är ledande inom sina viktiga, utvalda forskningsområden, såsom jordbruk, teknik och byggd miljö, astrofysik och hälsa, och har erkänts för sina framsteg via Australian Research Councils 2018 Excellence in Research for Australia (ERA) rankning. USQ har uppnått ERA-betyg för 18 forskningsfält som ”väl över världsstandarden” och 12 forskningsfält som ”ovan eller vid världsstandard” [3] .

Program och kurser

USQ: s campus ger studenter en samhällsfokuserad och karriärcentrerad upplevelse. Mindre klassstorlekar möjliggör ett större engagemang från lärare till student och ökade kamratförbindelser. Över 25 000 studenter från hela Australien och runt om i världen väljer att studera på USQ i:

 • Jordbruk & miljö
 • Konst & humaniora
 • Flyg
 • Företagsledning
 • Media & kommunikation
 • Utbildning & undervisning
 • Informationsteknologi
 • Lag och kriminologi
 • Omvårdnad och allierad hälsa
 • Psykologi och mänskliga tjänster
 • Vetenskap & teknik
 • Kartläggning och byggd miljö
 • Visual & Performing Arts
 • Forskning
 • Engelska språk- och Pathway

USQ Toowoomba är ett regionalt universitetscampus utrustat med ett brett utbud av faciliteter och supporttjänster som tillgodoser studenternas behov. Det erbjuder komplett campusupplevelse med och ett stort utbud av studentlivsaktiviteter som kompletterar det akademiska programmet.

Toowoombas avslappnade livsstil och familjevänliga atmosfär är ett utmärkt val för studenter som vill befria från det stora stadslivet medan de fortfarande strävar efter sina karriärmål. Toowoomba ligger bara 1 timme och 45 minuter från Brisbane och 2 timmar från Gold Coast.

122951_campus.jpg

USQ Springfield ger en studentinriktad utbildningsmiljö med det senaste inom programleverans och teknik. Med högkvalitativa anläggningar som digital produktion och prestandahub och en flygsimulator i världsklass har den nära branschband för att koppla studenter till möjligheter till arbetsupplevelse. Det ligger cirka 45 minuter från Brisbane stad.

122952_two.jpg

USQ Ipswich erbjuder specialbyggda paramedicinska utbildningsanläggningar och nya kliniska omvårdnadslaboratorier, ett barnmorskasimuleringscenter, idrottsplatser, kafé och gym. USQ har varit en del av Ipswich-samhället sedan 2006 och har nu över 1000 studenter som studerar på detta campus, med ett fantastiskt bibliotek med en levande regnskog. USQ Ipswich är en 55-minuters bilresa från Brisbane stad och är tillgänglig med kollektivtrafik.

122954_purple.jpg

Uppkopplad

Gå med över 70 procent av USQ-studenter som väljer att uppnå sina karriärmål genom online-studier . Med över 100 kurser tillgängliga har elever flexibla klassrum online för att välja var, när och hur de studerar.

122956_online.jpg

stipendier

USQ erbjuder ett urval av stipendier och stipendier som serverar studenter med alla bakgrunder. Dessa uppdateras regelbundet.

Internationellt studentstöd

USQ säkerställer att eleverna får ut det mesta av sin inlärningsupplevelse genom att erbjuda flexibla studiealternativ i en stödjande miljö. Oavsett om studenter studerar på campus eller online, har de tillgång till dedikerade studenterförhållande officerare för att ge stöd under varje skede, från anmälan, fram till examen.

Som en internationell student som anländer för att studera med USQ i Australien erbjuds studenter följande:

 • Gratis flygplatssamling och transfer till boende (för nyanlända studenter)
 • Kostnadsfri daglig buss mellan bussar
 • Bostadshögskolor och råd om boende utanför campus
 • Internationell studentkarriärrådgivning
 • Studenters välfärd, hälsa, rådgivning och välbefinnande
 • Multi-faith stöd och tjänster
 • Vanliga studenthändelser och aktiviteter
 • Handikappresurser
 • Karriärutveckling
 • Bibliotekets resurser, inklusive studiestöd.

122957_fair.jpg

Var de ska bo?

USQ underlättar boendet på dess tre campusplatser. I Toowoomba och Springfield finns boende på campus för att ge en vänlig bostadsmiljö för miljöer för studenter. I närheten av Ipswich campus finns oberoende ägda och drivna off-campus boende.

Forskning

USQ har åtagit sig att bedriva forskning som är akademiskt relevant och bidrar med innovationer till gagn för våra samhällen, nation och världen.

USQ: s forskningskultur är att göra en skillnad och dess forskare engagerar, samarbetar och förstår intressenter och industri för att leverera världsförändrade lösningar.

USQ underlättar ett brett utbud av forskningsprogram över flera discipliner inom dess forskningsinstitut, centra, fakulteter och skolor. Dess tre institut och nio centra representerar dess livliga och stödjande forskningsmiljö, vilket bidrar till framgång inom sina viktiga områden för forskningskompetens, mätt med den australiensiska regeringen Excellence in Research Australia (ERA).

Forskningspraxis

USQ strävar efter att producera banbrytande forskning med global räckvidd och påverkan. Det har olika forskningsstyrkor som är tydliga inom en rad viktiga forskningsområden.

Kvaliteten på forskningsinsatserna i världsklass har bekräftats av resultaten från rapporten Excellence in Research for Australia (ERA) 2018–2019 [4] .

Följande forskningsområden fick betyg:

122958_Capture1.JPG 122960_Capture2.JPG

[1] Good Universities Guide, 2020
Quacquarelli Symonds, QS Stars 2019
Australiens forskningsråds rankning 2018 Excellence in Research for Australia (ERA).
Australiens forskningsråds rankning 2018 Excellence in Research for Australia (ERA).

Platser

Toowoomba

University of Southern Queensland

Address
USQ Toowoomba
West St

4350 Toowoomba, Queensland, Australien
Telefon
+61 74631 5543

Springfield

Address
USQ Springfield
Sinnathamby Boulevard


4300 Springfield, Queensland, Australien

Brisbane

Address
USQ Ipswich
11 Salisbury Road

4305 Brisbane, Queensland, Australien

Australia Online

Address
Australia Online, Australien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium