Ahlia University Bahrain

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Ahlia University

På Ahlia University är vi stolta över vårt växande rykte som leverantör av högskoleutbildning i kungariket Bahrain och den bredare golfregionen. Den höga kvaliteten på utbildningen vid Ahlia University är kärnan i allt vi gör, och Kvalitetssäkringsbyråns granskning fortsätter att erkänna kvaliteten på vår undervisning och lärande.117209_pexels-photo-1370296.jpeg

Varför studera vid AU

1. Högsta kvalitetsundervisning och lärande

Det är inte bara oss som tror att vi har högkvalitativ undervisning och lärande i Bahrain. Kvalitetssäkringsverket granskar ständigt våra program och rapporterar att vi är högsta privata universitetet i Bahrain.

2. Vår internationella forskning

Våra akademiker och forskarstuderande bedriver kontinuerligt forskning. Publicerad i hundratals internationella tidskrifter har forskning gjorts i ämnen som är så olika som "Kvinnor och politiken för militärkonfrontation" och "Kunskapskapacitet för hållbar utveckling i arabvärlden".

3. En fantastisk plats

Blå himmel, vackra landskap, alla typer av sport, Formel 1-racerkretsen, en öppen och varierad kultur, bra shopping, centrala Europa och Asien och de mest hisnande solnedgångarna. vad mer kan du begära.

4. Bredt utbud av program

Med fem högskolor som erbjuder doktorsexamen och MBA genom till grundutbildningsprogram inom en rad ämnen från redovisning till inredning och fysioterapi finns det något som passar dina preferenser på AU.

5. Otroliga karriärmöjligheter

Våra kandidater är mycket eftertraktade av den offentliga och privata sektorn både internationellt och regionalt. Vårt ledande praktikprogram tillåter varje elev att få förståndsupplevelse i arbetslivet före examen, vilket hjälper dem att bättre förbereda sig för sysselsättning efter examen.

6. De bästa resurserna och faciliteterna

Bland de många resurser och faciliteter som är tillgängliga för våra studenter Vårt bibliotek ger dig tillgång till 2,5 miljoner e-tidskrifter, 40 000 e-böcker och 8 000 tryckta böcker. Våra laboratorier gör att du kan lära dig och öva de tekniska färdigheter som krävs för våra tekniska program och vårt samarbete med King Hamad University Hospital ger våra Physiotherapy-studenter först -hand erfarenhet.

7. Investeringar i vår nya campus

2017 öppnar vi den första fasen av vår nya, specialbyggda, toppmoderna campus. Platsen, på en vacker ö i norra delen av Bahrain, som är tillgänglig med sin egen vattendrag, kommer att erbjuda de bästa faciliteterna, teknik och lärande resurser som finns i Bahrain.

8. Vår studentmångfald

Vid AU tror vi att alla studenter, oavsett färg, ras, religion, fysisk eller inlärningssvårighet har rätt till den bästa utbildningen vi kan erbjuda. På AU arbetar vi hårt för att alla studenter ska behandlas lika och med respekt.

9. Vår internationella kultur

Lärande och kunskapsdelning över hela världen är avgörande för framtiden. Vid AU utvecklar vi någonsin våra internationella partnerskap som ger lokala och regionala studenter möjlighet att studera utomlands och välkomna internationella studenter till vår campus i Bahrain. I kombination med vår fakultet från 34 olika länder med uppgifter från några av världens bästa universiteter, säkerställer detta partnerskap att vi fortsätter att arbeta med våra elever för att förbereda dem för den globala marknaden.

10. Ahila-familjen

Ahlia betyder "familj" på arabiska språket. Vid AU betyder banden mellan fakulteten, studenterna och vår administrativa personal att vi har beskrivits av många som en nära familj. Vi bryr oss om våra studenter och personal och arbetar utrettligt för att säkerställa att oavsett ditt engagemang med AU, kommer vi att göra din erfarenhet det bästa det kan vara.

Vision och uppdrag

Vår vision

Ahlia University strävar efter att bli en enastående regional och internationell akademisk institution genom att främja högsta nivå av integritet för att uppnå kompetens inom utbildning och forskning och inom ett brett utbud av högkvalitativa professionella tjänster till samhället.

Vårt uppdrag

Som en ledande institution för högre utbildning är Ahlia Universitets uppdrag att flytta fram gränserna för mänsklig kunskap och höja samhällets sociala och levnadsstandard. Till stöd för detta uppdrag är universitetet engagerat i att

 • Producera kandidater som kännetecknas av deras professionella kompetens, humanistiska utsikter och kompromisslös etik.
 • Att tillhandahålla faciliteter och stöd för sin personal att driva innovativ forskning.
 • Etablering av Ahlia University som ett erkänt kompetenscenter inom vissa kunskapsområden.
 • Arbeta i partnerskap med lokala och regionala samhällen för att stödja samhälls- och ekonomiska behov.

Våra strategiska initiativ och kärnvärden

Ahlia har ett ramverk av tio strategiska initiativ, som utgör en ram för att leverera vår vision och uppdrag. Avgörande för vår vision, uppdrag och strategi är våra kärnvärden som täcker

 • Akademisk excellens
 • Utbildningsmöjlighet
 • Personlig utveckling
 • Socialt ansvar
 • Respekt
 • Höga etiska och moraliska normer
 • Integritet
 • Stödja forskning och utveckling
 • Genomskinlighet
 • Erbjuder service av högsta kvalitet

Platser

Manama

Address
Exhibitions Avenue
Manama, Capital Governorate, Bahrain

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium