Belgian-Italian Chamber of Commerce and the IEE of University of Louvain-La Neuve

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Den belgiska-italienska handelskammaren grundades 1950 för att främja kontakter mellan Belgien och Italien. Det är utgångspunkten par excellence för alla företag som är villigt att marknadsföra sin egen verksamhet och bredda sitt nätverk i Italien och i Belgien och är beläget i centrum av Bryssel nära EU-institutionerna.

Kammaren erbjuder faktiskt ett stort utbud av PR-tjänster, utbildningar, stöd och rådgivning, vilket är en fördel för sina medlemmar. Från och med 2009, är det belgiska-italienska handelskammaren inblandade, som ledare eller som partner i olika EU-anbud och projekt.

I över tio år har Belgisk-italienska handelskammaren, I samarbete med Institutet för europeiska studier vid universitetet i Louvain-La-NeuveGer till 30 elever möjlighet att förstå och uppleva Europa och europeiska projekt med Internationella Master i europeiska studier, som äger rum två gånger per år, från april till juli och från september till december, i Bryssel, Europas huvudstad.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Internationell Magister I Europeiska Studier

Campusstudier Heltid 3 månader September 2018 Belgien Bryssel

IMES - Policy Advisor och Projektkonsult - Forskarutbildning intensivkurs på europeiska institutioner, politik och finansieringsmöjligheter, förslag utarbetande, projektcykelförvaltning [+]

Den IMES (www.europeanmaster.net) är en forskarutbildning intensivkurs på europeiska institutioner, politik och finansieringsmöjligheter med specifika moduler på finansieringsprogram i detaljer, förslag redaktionella, EU-projektledning. Denna intensiva Mästaren är organiserad i en 3-månaders schema, ge alla elever att få specifika kompetenser och färdigheter i en kort tid. Mästaren pedagogik är en praktiskt inriktad metod, som syftar till att överföra kunskap genom en learning-by-doing process. Omkring 30 studenter från olika länder och olika utbildningsbakgrund har möjlighet att delta i Master för varje utgåva; Därför är alla klasser hålls på engelska och det är en mångkulturell och lärorik erfarenhet som också kommer att berika de personliga förmåga att arbeta i ett europeiskt sammanhang. Det finns ingen åldersgräns, men 80% av våra studenter är normalt mellan 25 och 35. Dessutom finns det ingen gräns för elevernas bakgrund, men de flesta av eleverna hålla en bakgrund inom europeisk-relaterade ämnen och är nyligen utexaminerade eller unga yrkesverksamma. Syftet med urvalsförfarandet är att arrangera en grupp där olika ålder, nationalitet, och karriären kan öka både personligt och yrkeskompetensen hos deltagarna. Den 21: a upplagan av Master kommer att äga rum i Bryssel från den 13 april till 10 juli 2015. Sista ansökningsdag är den 13: e mars 2015. Det är en intensiv, heltid, 3-månaders (400 timmar) Master, omsorgsfullt utformad för att påskynda processen att placera eller omplacering till jobbet-marknaden. Dessutom är Master som hölls i Bryssel och det förutser möten med experter som redan arbetar i "Bryssel arena". Därför direkt efter masterstudenter oftast fortsätta praktik eller hitta ett... [-]

Videoklipp

European Studies in Brussels! It's a most exciting story!