EIT Food

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

EIT Food kunskaps- och innovationsgemenskap (KIC) vid European Institute of Innovation and Technology (EIT), kopplar partner från ledande företag, universitet, forskningscentra och institut i 13 europeiska länder och hela matkedjan.

EIT Food är ett paneuropeiskt partnerskap med ett konsumentcentrerat tillvägagångssätt för att ge innovatörer, entreprenörer och studenter möjlighet att utveckla lösningar i världsklass på samhällsutmaningar, påskynda innovation, skapa jobb och öka Europas konkurrenskraft.

Partnerskapets mål är att utveckla en högkvalificerad livsmedelssektor som samarbetar med konsumenterna för att tillhandahålla produkter, tjänster och ny teknik som ger en hälsosammare livsstil för alla europeiska medborgare.

Som ett av de största livsmedelsrelaterade initiativen världen över. EIT Food vill att Europa ska leda en global revolution inom livsmedelsinnovation och produktion. EIT Food ambition är att omforma hur vi producerar, levererar, konsumerar och återvinner maten och skapar en framtidsbeständig och effektiv livsmedelssektor som stöder en hållbar och cirkulär bioekonomi.

Vårt konsument-centriska tillvägagångssätt

EIT Food förbinder pelarna i kunskapstriangeln - innovation, utbildning, företagsskapande - med ett konsumentcentrerat tillvägagångssätt som ger EU-medborgarna möjlighet att bli sanna förändringsagenter.
EIT Food kommer att engagera konsumenterna i förändringsprocessen, förbättra näring och göra livsmedelssystemet mer resurseffektivt, säkert, öppet och pålitligt.
EIT Food adresserar och ansluter ledande företag och entreprenörer, forskare och innovatörer, studenter, akademiker och alla europeiska medborgare för att utveckla lösningar i världsklass på samhällsutmaningar och skapa en framtidsäker och effektiv livsmedelssektor.

EIT Food har sex strategiska mål:

  1. Övervinna låg konsumentförtroende Mat stöder de europeiska medborgarna i övergången till ett smart livsmedelssystem som är inkluderande och lugnande.
  2. Skapa konsumentvärderad mat för hälsosammare näring EIT Food möjligt för individer att göra informerade och prisvärda personliga näringsmässiga val.
  3. Bygga ett konsumentcentrerat kopplat matningssystem EIT Food utvecklar ett digitalt matleveransnät med konsumenter och industrin som lika partner.
  4. Förbättra hållbarheten genom resursstewardship EIT Food utvecklar lösningar för att omvandla den traditionella modellen "producera-använd-skicka" till en cirkulär bioekonomi.
  5. Utbilda sig för att engagera, innovera och avancera EIT Food erbjuder "mat system" färdigheter för mer än 10 000 studenter, entreprenörer och proffs genom avancerade träningsprogram.
  6. Katalysera livsmedelsföretagande och innovation EIT Food främjar innovation i alla stadier av företagsskapande.

Det syftar till att öka kompetensen och entreprenörsanda i sektorn och låsa upp små och medelstora företagens potential som kommer att påskynda innovation, skapa jobb, dra nytta av företagen och öka Europas konkurrenskraft.

Detta kommer att uppnås genom att:

  • Utveckla nya talanger: EIT Food utbildningsprogram kommer att attrahera och engagera ny talang tack vare innovativt kursinnehåll som är utformat för att övervinna "silos" av kunskaper och färdigheter inom specifika områden av matsystemet. EIT Food introducerar nya inlärningsmetoder, entreprenörsverktyg och affärsmetoder som ger studenter, yrkesverksamma och chefer i alla karriärstadier möjlighet att bli entreprenörsmästare i Europas livsmedelssektor.
  • Stöd till skapande och acceleration av företag: EIT Food kommer att öka konkurrenskraften inom EU: s livsmedelssektor och se till att Europa är världens största exportör av mat och dryck. EIT Food kommer proaktivt stödja företagare att omvandla sina idéer till företag genom hela startcykeln och tydligt definiera sin marknad. Det kommer att generera framtida entreprenörsmästare inom livsmedelssektorn som kommer att uppfylla sin ambition att förbättra näring, uppnå livsmedelssäkerhet och främja resurseffektiva livsmedelssystem.
  • Skapa konsumentvärderad mat för hälsosammare näring: EIT Food kommer att utveckla innovativa verktyg och teknologier som stöder personliga dietprofiler kombinerat med förmågan att självbedöma effekterna av anpassade dieter genom icke-invasiv hemdiagnostik, mobila enheter och individuell online-coaching. Detta kommer att bidra till att minska det nuvarande klyftan mellan människors avsikter och verkligt beteende mot hälsosammare livsmedel och leda till en förbättring av människors hälsa över hela Europa.

Under de första 7 åren kommer parterna att investera nära 1200 miljoner euro matchade med upp till 400 miljoner euro finansierade av ETI. Dessutom förväntas det attrahera betydande finansiering från andra källor till investeringar i den privata och offentliga sektorn, vilket multiplicerar de investeringar som EIT gör.

Platser

Leuven

EIT Food

Address
Ubicenter A Philipssite 5 box 34
Leuven (3001 Heverlee)

3001 Leuven, flandern, Belgien
Telefon
+32 (0) 16 170 000

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium