Läs den officiella beskrivningen

EIT Food kunskaps- och innovationsgemenskap (KIC) vid European Institute of Innovation and Technology (EIT), kopplar partner från ledande företag, universitet, forskningscentra och institut i 13 europeiska länder och hela matkedjan.

EIT Food är ett paneuropeiskt partnerskap med ett konsumentcentrerat tillvägagångssätt för att ge innovatörer, entreprenörer och studenter möjlighet att utveckla lösningar i världsklass på samhällsutmaningar, påskynda innovation, skapa jobb och öka Europas konkurrenskraft.

Partnerskapets mål är att utveckla en högkvalificerad livsmedelssektor som samarbetar med konsumenterna för att tillhandahålla produkter, tjänster och ny teknik som ger en hälsosammare livsstil för alla europeiska medborgare.

Som ett av de största livsmedelsrelaterade initiativen världen över. EIT Food vill att Europa ska leda en global revolution inom livsmedelsinnovation och produktion. EIT Food ambition är att omforma hur vi producerar, levererar, konsumerar och återvinner maten och skapar en framtidsbeständig och effektiv livsmedelssektor som stöder en hållbar och cirkulär bioekonomi.

Vårt konsument-centriska tillvägagångssätt

EIT Food förbinder pelarna i kunskapstriangeln - innovation, utbildning, företagsskapande - med ett konsumentcentrerat tillvägagångssätt som ger EU-medborgarna möjlighet att bli sanna förändringsagenter.
EIT Food kommer att engagera konsumenterna i förändringsprocessen, förbättra näring och göra livsmedelssystemet mer resurseffektivt, säkert, öppet och pålitligt.
EIT Food adresserar och ansluter ledande företag och entreprenörer, forskare och innovatörer, studenter, akademiker och alla europeiska medborgare för att utveckla lösningar i världsklass på samhällsutmaningar och skapa en framtidsäker och effektiv livsmedelssektor.

EIT Food har sex strategiska mål:

  1. Övervinna låg konsumentförtroende Mat stöder de europeiska medborgarna i övergången till ett smart livsmedelssystem som är inkluderande och lugnande.
  2. Skapa konsumentvärderad mat för hälsosammare näring EIT Food möjligt för individer att göra informerade och prisvärda personliga näringsmässiga val.
  3. Bygga ett konsumentcentrerat kopplat matningssystem EIT Food utvecklar ett digitalt matleveransnät med konsumenter och industrin som lika partner.
  4. Förbättra hållbarheten genom resursstewardship EIT Food utvecklar lösningar för att omvandla den traditionella modellen "producera-använd-skicka" till en cirkulär bioekonomi.
  5. Utbilda sig för att engagera, innovera och avancera EIT Food erbjuder "mat system" färdigheter för mer än 10 000 studenter, entreprenörer och proffs genom avancerade träningsprogram.
  6. Katalysera livsmedelsföretagande och innovation EIT Food främjar innovation i alla stadier av företagsskapande.

Det syftar till att öka kompetensen och entreprenörsanda i sektorn och låsa upp små och medelstora företagens potential som kommer att påskynda innovation, skapa jobb, dra nytta av företagen och öka Europas konkurrenskraft.

Detta kommer att uppnås genom att:

  • Utveckla nya talanger: EIT Food utbildningsprogram kommer att attrahera och engagera ny talang tack vare innovativt kursinnehåll som är utformat för att övervinna "silos" av kunskaper och färdigheter inom specifika områden av matsystemet. EIT Food introducerar nya inlärningsmetoder, entreprenörsverktyg och affärsmetoder som ger studenter, yrkesverksamma och chefer i alla karriärstadier möjlighet att bli entreprenörsmästare i Europas livsmedelssektor.
  • Stöd till skapande och acceleration av företag: EIT Food kommer att öka konkurrenskraften inom EU: s livsmedelssektor och se till att Europa är världens största exportör av mat och dryck. EIT Food kommer proaktivt stödja företagare att omvandla sina idéer till företag genom hela startcykeln och tydligt definiera sin marknad. Det kommer att generera framtida entreprenörsmästare inom livsmedelssektorn som kommer att uppfylla sin ambition att förbättra näring, uppnå livsmedelssäkerhet och främja resurseffektiva livsmedelssystem.
  • Skapa konsumentvärderad mat för hälsosammare näring: EIT Food kommer att utveckla innovativa verktyg och teknologier som stöder personliga dietprofiler kombinerat med förmågan att självbedöma effekterna av anpassade dieter genom icke-invasiv hemdiagnostik, mobila enheter och individuell online-coaching. Detta kommer att bidra till att minska det nuvarande klyftan mellan människors avsikter och verkligt beteende mot hälsosammare livsmedel och leda till en förbättring av människors hälsa över hela Europa.

Under de första 7 åren kommer parterna att investera nära 1200 miljoner euro matchade med upp till 400 miljoner euro finansierade av ETI. Dessutom förväntas det attrahera betydande finansiering från andra källor till investeringar i den privata och offentliga sektorn, vilket multiplicerar de investeringar som EIT gör.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

EIT Food

Flaggskeppsmästaren i Food Systems-programmet är EIT Food unika erbjudande för att utveckla topptalanger för livsmedelssektorn. Programmet bygger på en kombination av gru ... [+]

Flaggskeppsmästaren i Food Systems-programmet är EIT Food unika erbjudande för att utveckla topptalanger för livsmedelssektorn. Programmet bygger på en kombination av grundläggande färdigheter för att bli effektiva innovatörer och entreprenörer inom livsmedelssektorn tillsammans med viktiga tekniska kunskaper som är anpassade till den enskilda karriär Pathway för varje elev.

Programmets tillvägagångssätt är unikt i hur studenter kan välja att studera Pathways från ett brett spektrum av profiler på olika europeiska universitet för att passa deras karriärambitioner.

Den integrerade Master i Food Systems kommer att utrusta en ny generation av topp talent med kompetens, kompetens och kunskap för att bli innovatörer och entreprenörer inom livsmedelssektorn. Magisterexamen kommer att ge bästa i klassen, innovativt utbildningsprogram som övervinner ett antal utmaningar inom sektorn - industrins samarbete i utveckling och genomförande av programmet säkerställer att nyckelanvändbarhetskriterier är säkrade och studenter har tillgång till resurser och insikter från industriella partners och entreprenörsföretag. Med geografisk och organisatorisk rörlighet som kärnfunktion studerar studenterna på tre olika universitet och utsätts för en rad organisationsinställningar för att förbättra deras förståelse för livsmedelssektorn. Hållbarhet är inbyggd genom ett fokus på systemtänkande för att avslöja nuvarande och framtida utmaningar och inspirera kreativa lösningar.... [-]

Belgien Leuven Polen Warsaw Tyskland Stuttgart Italien Turin Storbritannien Reading Belfast Spanien Madrid  + 9 Mer
September 2019
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
EIT Food
Address
Ubicenter A Philipssite 5 box 34 Leuven (3001 Heverlee)
3001 Leuven, Flanders, Belgien
Webbplats
Telefon
+32 (0) 16 170 000