Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Profil för ETF

Evangelische Theologische Faculteit (ETF) i Leuven är en unik institution för högre universitetsutbildning. Vi är belägna i den äldsta universitetsstaden i Benelux, i ett land där protestanterna bara är en liten minoritet. Samtidigt, som en av de få evangeliska institutionerna för högre utbildning i Europa, har ETF en inverkan som når långt bortom våra nationella gränser.

Uppdrag

ETF har som målsättning att fördjupa, stärka och utrusta den internationella evangeliska rörelsen på akademisk nivå. Därför är vår fakultet en destination för alla som vill förbereda sig vetenskapligt för att ta upp roller i kyrkor, religiös utbildning, kristna organisationer och uppdragsområdet. Genom forskning, publikationer och livslångt lärande bidrar ETF till den teologiska reflektionen av den evangeliska rörelsen i Belgien, Nederländerna och hela världen. Uppgiften för ETF är därför att lägga all sin verksamhet i tjänst av Gud och vår granne.

Syn

ETF vill utrusta människor för att ta plats i kyrkan och samhället för att sprida den goda nyheten om Jesus Kristus i världen. Vårt tillvägagångssätt är bibelbaserat , på akademisk nivå och kulturellt berikande .

Bibelbaserade

I reformationstraditionen och i linje med den världsomspännande evangeliska rörelsen studerar vi Bibeln som den primära och auktoritativa källan för kristen liv och tänkande. Den uppmärksamhet vi spenderar på Skriften eliminerar inte betydelsen av tradition, anledning och erfarenhet. Men för att uppfatta Bibeln som Guds ord, betonar vikten av vetenskaplig exegesis av de gamla och nya testamenten. Det betyder också att Bibeln får en central plats i vår utbildning, forskning och vår service.

Akademisk och aktuell

Vi är övertygade om vikten av aktuell och vetenskapligt grundad utbildning och erbjuder erkända examina på akademisk nivå (kandidatexamen, magisterexamen och doktorand). Samtidigt stimulerar vi andlig bildning i kombination med utvecklingen av ledarskapsförmåga.

Interdenominational och International

Människor från ett stort antal länder / kontinenter och kyrkliga bakgrunder studerar och arbetar på vår institution. Denna mångkulturella atmosfär berikar bildandet, breddar horisonten och förbereder våra elever att arbeta, leva och tro tillsammans i ett interkulturellt samhälle och kyrkans sammanhang.

Leuven

ETF finns i Heverlee, en förort till århundradet gamla, men ändå viktiga staden Leuven . Leuven ligger bara ett stenkast från Bryssel, hjärtat av Europa och nära den nationella flygplatsen. Leuvens historia som universitetsstad går tillbaka till 1425, då universitetet grundades. Erasmus, Vesalius och Mercator är några av de stora sinnen som studerade här. Byggnaderna i det äldsta universitetet i de låga länderna pryder nästan varje hörn, och stadslivet surrar under läsåret på grund av att över 55 000 studenter bor här. Det är vettigt att Leuven är känd som studentstad i Belgien.

Leuven har många skatter: en vacker historisk stadskärna med pärlor som rådhuset byggdes 1439 eller ännu äldre Grand Béguinage. Men även det nya museet M, den botaniska trädgården, charmiga shoppinggator, restauranger och utomhuskaféer. Du hittar gott om möjligheter att njuta av kultur, natur och sport . I Leuven finns ett antal små protestantiska evangeliska kyrkor. I det omgivande området hittar du ännu mer.

Det är lätt att komma runt i Leuven med cykel eller kollektivtrafik. Leuven själv är också lättillgänglig : staden ligger vid korsningen mellan två stora motorvägar, det finns en järnvägsstation i stadens centrum och Bryssel flygplats ligger 15 km bort.

fakta och figurer

Evangelische Theologische Faculteit i februari 2015, uttryckt i vissa nummer:

203 studenter

  • 80 kandidatexamen
  • 71 Master's (inkl. Specifikt lärarutbildningsprogram)
  • 52 doktorand
  • 19 nationaliteter / länder </ Li>

60 anställda

  • 34 oberoende akademisk personal (docent, docent, professor)
  • 12 assistent akademisk personal (assistent, postdoktoral forskare, praktiserande lärarassistent)
  • 5 specialvetenskaplig personal (gästlärare, besökande forskare, seniorforskare)
  • 9 administrativ och teknisk personal
  • 11 volontärer varav 4 missionärer

Över 1000 alumni

Över 100 publikationer 2014

62 doktorer utdelade

6 avdelningar

16 partnerinstitutioner

70 studenter som bor på campus

Platser

Leuven

Address
Evangelische Theologische Faculteit
Sint-Jansbergsesteenweg 95-97

3001 Leuven, flandern, Belgien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium