KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Vem är vi?

The Royal Academy of Fine Arts (KASK) och Kungliga konservatoriet utgör School of Arts från University College Ghent. Skolan samlar begåvade och motiverade studenter med enastående lärare, aktiva konstnärer, designers och teoretiker inom konst och design från hela världen. Uppdraget uttalande på skolan definierar sina huvuduppgifter: utveckling av konst, utbildning och forskning i ett internationellt perspektiv.

Den varierat utbud av konstnärliga discipliner i KASK & Conservatory, ger ömsesidigt inspirerande och relativt öppna utbildningar. Som tvärvetenskap i konsten blir allt viktigare, finns det utrymme för korsbefruktning i vårt utbildningsprogram. Dessutom kommer studenterna att introduceras till en del av de många teoretiska och konstnärliga forskningsprojekt våra lärare är engagerade i.

De KASK & Conservatory campus ligger i centrum för Gent. Gent är mycket mottaglig för den internationella konstscenen och särskilt välkomnande för studenter. Förutom att vara inbäddad i detta konstnärligt rik miljö, är skolan själv en kulturell aktör, organisera utställningar, konserter, festivaler, föreläsningar och filmvisningar samt co-tillverkning av en internationell konsttidning.

historia

Den nuvarande School of Arts förenar två gamla och välkända institutioner. The Royal Academy of Fine Arts (KASK) bildades 260 år sedan och är en av de äldsta institutioner för högre utbildning i Gent. Det grundades 1751 av konstnären Philippe-Carel Marissal. Under sina studier i Paris, var Marissal imponerad av akademin. Enligt österrikisk regel var 'kunglig' signum beviljats ​​Gents akademi av kejsarinnan Maria Theresia 1771. Områdena teckning, måleri, skulptur och grafik fortsätter att uppfylla en central plats i programmet. Under årens lopp har akademin lagt till nya områden såsom installation och mediekonst, fotografi, animation och film, samt design, drama och trädgårdskonst.

Kungliga konservatoriet, som grundades av Joseph-Martin Mengal 1835, är mer än 150 år gammal. Precis som Marissal, Mengal studerade också i Paris. Efteråt han strövade genom Europa med Napoleons armé. I enlighet med den period skrev Mengal patriotiska sånger samt romanser och operor. Han dök upp som ett horn specialist. Mengal skola inskrivna omedelbart 300 elever 1835, några år senare fanns det 800 elever. Alla 10 år och äldre var välkommen.

Under 20-talet utvecklades vinterträdgård utbildning i högre konstutbildning på akademisk nivå för kandidater med en gymnasieutbildning och erbjudanden utökades till att omfatta jazz, pop musik, musikproduktion och musikinstrument konstruktion.

KASK och Royal Conservatory har avdelningar Högskolan Gent sedan 1995. Med mer än 18.000 studenter är Högskolan Gent största högskolan i Flandern. Det ger skalfördelar när man utvecklar en effektiv förvaltning, hantera infrastruktur, utveckling av forskning och erbjuda sociala inrättningar. Placering av konstprogram i en struktur som School of Arts aktivt garanterar viss kvalitet moderna program i praktiken. School of Arts gör detta inom HoGent och i nära samarbete med Ghent University. En stark expansion av konstnärlig och teoretisk forskning inom School of Arts, och inrättandet av ateljéer som ympa in nya tekniska medier och nya konstnärliga former, vittnar om orubbliga avsikt att förbättra kvaliteten på programmen och att spegla dynamiken i konstnärlig verksamhetsfält i programmen.

grön Track

Grön Track är ett nätverk som består av mer än 40 organisationer inom konst- och kultursektorn som går samman för att komma runt ekologi och hållbarhet. School of Arts Ghent har varit en del av denna organisation sedan 2014 och bidrar till dessa ideal på olika sätt.

Som en skola, åtar vi oss att utbilda våra studenter till att göra dem mer medvetna om miljön. Vi gör det i kurserna, men också hela skolpolitik själv. Vi strävar efter en hållbar politik och försöka komma ihåg vårt ekologiska fotavtryck så mycket som möjligt.

Vi stimulerar både studenter och professorer i kreativt hållbara, miljövänliga material och processer. Detta kommer att resultera i en ny generation av konstnärer som omfattas av dessa ideal komma naturligt.

Tack vare vår allians med grön Track vi också kan dra nytta av den kunskap och expertis av de andra medlemmarna och har tillgång till ett omfattande nätverk av partners i och runt Gent.

gent.greentrack.be

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MA:er » Se Postgraduate Certificates »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Advanced Master Samtida Musik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Belgien Gent

De väljer Advanced Master i Contemporary Music programmet vid Kungliga konservatoriet / School of Arts Ghent arbete under ledning av Ictus och Spectra samtida ensembler, projekt med en eftertrycklig fokus på nyligen komponerad musik. Studenterna specialiserar sig på nutida musik, som solister eller medlemmar i en ensemble. De spelar en aktiv roll för att skapa nya verk av både unga och etablerade tonsättare. [+]

Contemporary Music De väljer Advanced Master i Contemporary Music programmet vid Kungliga konservatoriet / School of Arts Ghent arbete under ledning av Ictus och Spectra samtida ensembler, projekt med en eftertrycklig fokus på nyligen komponerad musik. Studenterna specialiserar sig på nutida musik, som solister eller medlemmar i en ensemble. De spelar en aktiv roll för att skapa nya verk av både unga och etablerade tonsättare. Workshops och föreläsningar få eleverna i kontakt med internationella experter, liksom utbyta idéer med andra i samma generation: kompositörer, koreografer, teater beslutsfattare och bildkonstnärer. Under parollen Gent Advanced Master Ensemble, eller GAME, du och dina kolleger avancerade doktorander ger konserter inom och utanför väggarna i drivhuset. Personliga initiativ är också säker ett podium. Studenter slutföra studien med en konsert och en skriftlig avhandling. konstnärlig praktik är principen fokus för utbildningen. Detta inkluderar tre separata segment: Studenten Master Project. Detta är projekt som du ansöka och ange Master i Contemporary Art programmet. Genom avancerade inlärningsprocessen, eftersom studien fortskrider, blir projektet alltmer konkreta. Detta styrs i stunder av individuell coachning, ordnade efter behov. Det kulminerar i en jurybedömd konsert på DYIG konserthus, som i Master II (andra året) är en fullvärdig offentlig konsert. GAME, Ghent Advanced Master Ensemble I denna del av studien, studenter deltar i produktioner av denna ensemble av masterstudenter. De slutför även en årlig produktion tillsammans med Ictus och Spectra musikgrupper (alternerande år). Sessioner med Ictus och SPECTRA Alla elever i programmet möts fem gånger per år, få feedback på sitt arbete från en... [-]

Master Of Arts I Audiovisuella Konst

Campusstudier Heltid Deltid 60 öppettider September 2018 Belgien Gent + 1 fler

School of Arts erbjuder engelskspråkiga masterprogrammen i bildkonst, audiovisuell konst och musik. Varje år, dussintals utländska studenter väljer masterprogrammen i vår fakultet för att fortsätta sina studier. Närvaron av studenter från olika internationella bakgrunder är en berikande för vår pedagogiska tradition och ger ett mervärde till utbildningen av utländska masterstudenter och flamländska studerande som flyttar vidare från den nederländska språkkandidatprogrammen lika. [+]

engelska mästare School of Arts erbjuder engelskspråkiga masterprogrammen i bildkonst, audiovisuell konst och musik. Varje år, dussintals utländska studenter väljer masterprogrammen i vår fakultet för att fortsätta sina studier. Närvaron av studenter från olika internationella bakgrunder är en berikande för vår pedagogiska tradition och ger ett mervärde till utbildningen av utländska masterstudenter och flamländska studerande som flyttar vidare från den nederländska språkkandidatprogrammen lika. Programmen är organiserade för att underlätta möten mellan nederländskspråkiga och engelsktalande elever i informella sammanhang, i seminarier och kurser, och även i konstnärliga projekt de startar upp tillsammans. Det finns inga skillnader i läroplaner, kompetens, studieresultat eller organisation mellan de engelskspråkiga program och deras holländska språkiga motsvarigheter. Engelsktalande personer som har en magisterexamen i musik kan också gå in för den avancerade master solist samtida musik ". Orienteringstester för master- och överbryggande program För tillträde till masterprogrammen finns ett årligt urvalsförfarande under våren, och en på sommaren. Nedan hittar du informationsbroschyr med en ansökningsblankett för orienteringstester. Läs igenom den här broschyren noggrant; hittar du beskrivningar och praktisk information finns liksom tidsfrister att iaktta. Kandidater till en master eller överbryggande program måste registrera dig först. Vid registrering kandidater får ansökningsblanketten för att slutföra. Varje december information om orienterings test för nästa år kommer också att visas här. De utbildningsväg tränare kommer att vara glad att förse dig med ytterligare information. Master of audiovisuella Arts Utbildningsprogram English Program Animation Film English Program Film Del-Time engelska masterprogram Audiovisuella konst Mål Utbildningen bygger på kandidatkursen och syftar till att utbilda studenter... [-]

Master Of Arts I Bildkonst

Campusstudier Heltid 60 öppettider September 2018 Belgien Gent

School of Arts erbjuder engelskspråkiga masterprogrammen i bildkonst, audiovisuell konst och musik. Varje år, dussintals utländska studenter väljer masterprogrammen i vår fakultet för att fortsätta sina studier. Närvaron av studenter från olika internationella bakgrunder är en berikande för vår pedagogiska tradition och ger ett mervärde till utbildningen av utländska masterstudenter och flamländska studerande som flyttar vidare från den nederländska språkkandidatprogrammen lika. [+]

engelska mästare School of Arts erbjuder engelskspråkiga masterprogrammen i bildkonst, audiovisuell konst och musik. Varje år, dussintals utländska studenter väljer masterprogrammen i vår fakultet för att fortsätta sina studier. Närvaron av studenter från olika internationella bakgrunder är en berikande för vår pedagogiska tradition och ger ett mervärde till utbildningen av utländska masterstudenter och flamländska studerande som flyttar vidare från den nederländska språkkandidatprogrammen lika. Programmen är organiserade för att underlätta möten mellan nederländskspråkiga och engelsktalande elever i informella sammanhang, i seminarier och kurser, och även i konstnärliga projekt de startar upp tillsammans. Det finns inga skillnader i läroplaner, kompetens, studieresultat eller organisation mellan de engelskspråkiga program och deras holländska språkiga motsvarigheter. Engelsktalande personer som har en magisterexamen i musik kan också gå in för den avancerade master solist samtida musik ". Orienteringstester för master- och överbryggande program För tillträde till masterprogrammen finns ett årligt urvalsförfarande under våren, och en på sommaren. Nedan hittar du informationsbroschyr med en ansökningsblankett för orienteringstester. Läs igenom den här broschyren noggrant; hittar du beskrivningar och praktisk information finns liksom tidsfrister att iaktta. Kandidater till en master eller överbryggande program måste registrera dig först. Vid registrering kandidater får ansökningsblanketten för att slutföra. Varje december information om orienterings test för nästa år kommer också att visas här. De utbildningsväg tränare kommer att vara glad att förse dig med ytterligare information. Master of Visual Arts Utbildningsprogram FOTOGRAFI Grafisk design mode Textiles Design Multimedia Design fine arts Mål Utbildningen bygger på kandidat- och syftar till att vända studenter till bildkonstnärer... [-]

Master Of Arts I Musik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Belgien Gent

School of Arts erbjuder engelskspråkiga masterprogrammen i bildkonst, audiovisuell konst och musik. Varje år, dussintals utländska studenter väljer masterprogrammen i vår fakultet för att fortsätta sina studier. Närvaron av studenter från olika internationella bakgrunder är en berikande för vår pedagogiska tradition och ger ett mervärde till utbildningen av utländska masterstudenter och flamländska studerande som flyttar vidare från den nederländska språkkandidatprogrammen lika. [+]

engelska mästare School of Arts erbjuder engelskspråkiga masterprogrammen i bildkonst, audiovisuell konst och musik. Varje år, dussintals utländska studenter väljer masterprogrammen i vår fakultet för att fortsätta sina studier. Närvaron av studenter från olika internationella bakgrunder är en berikande för vår pedagogiska tradition och ger ett mervärde till utbildningen av utländska masterstudenter och flamländska studerande som flyttar vidare från den nederländska språkkandidatprogrammen lika. Programmen är organiserade för att underlätta möten mellan nederländskspråkiga och engelsktalande elever i informella sammanhang, i seminarier och kurser, och även i konstnärliga projekt de startar upp tillsammans. Det finns inga skillnader i läroplaner, kompetens, studieresultat eller organisation mellan de engelskspråkiga program och deras holländska språkiga motsvarigheter. Engelsktalande personer som har en magisterexamen i musik kan också gå in för den avancerade master solist samtida musik ". Orienteringstester för master- och överbryggande program För tillträde till masterprogrammen finns ett årligt urvalsförfarande under våren, och en på sommaren. Nedan hittar du informationsbroschyr med en ansökningsblankett för orienteringstester. Läs igenom den här broschyren noggrant; hittar du beskrivningar och praktisk information finns liksom tidsfrister att iaktta. Kandidater till en master eller överbryggande program måste registrera dig först. Vid registrering kandidater får ansökningsblanketten för att slutföra. Varje december information om orienterings test för nästa år kommer också att visas här. De utbildningsväg tränare kommer att vara glad att förse dig med ytterligare information. Master of audiovisuella Arts Utbildningsprogram Utföra musik: klassisk musik (intr / röst) Utföra musik: klassisk musik (röst) Utföra musik: jazz (instr / röst) Utföra musik: pop (instr /... [-]

Kontakt
Besöksadress
The Royal Academy of Fine Arts in Ghent
Campus Bijloke
Jozef Kluyskensstraat 2

Ghent, 9000 BE
Sociala medier