KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vem är vi?

The Royal Academy of Fine Arts (KASK) och Kungliga konservatoriet utgör School of Arts från University College Ghent. Skolan samlar begåvade och motiverade studenter med enastående lärare, aktiva konstnärer, designers och teoretiker inom konst och design från hela världen. Uppdraget uttalande på skolan definierar sina huvuduppgifter: utveckling av konst, utbildning och forskning i ett internationellt perspektiv.

Den varierat utbud av konstnärliga discipliner i KASK & Conservatory, ger ömsesidigt inspirerande och relativt öppna utbildningar. Som tvärvetenskap i konsten blir allt viktigare, finns det utrymme för korsbefruktning i vårt utbildningsprogram. Dessutom kommer studenterna att introduceras till en del av de många teoretiska och konstnärliga forskningsprojekt våra lärare är engagerade i.

De KASK & Conservatory campus ligger i centrum för Gent. Gent är mycket mottaglig för den internationella konstscenen och särskilt välkomnande för studenter. Förutom att vara inbäddad i detta konstnärligt rik miljö, är skolan själv en kulturell aktör, organisera utställningar, konserter, festivaler, föreläsningar och filmvisningar samt co-tillverkning av en internationell konsttidning.

historia

Den nuvarande School of Arts förenar två gamla och välkända institutioner. The Royal Academy of Fine Arts (KASK) bildades 260 år sedan och är en av de äldsta institutioner för högre utbildning i Gent. Det grundades 1751 av konstnären Philippe-Carel Marissal. Under sina studier i Paris, var Marissal imponerad av akademin. Enligt österrikisk regel var 'kunglig' signum beviljats ​​Gents akademi av kejsarinnan Maria Theresia 1771. Områdena teckning, måleri, skulptur och grafik fortsätter att uppfylla en central plats i programmet. Under årens lopp har akademin lagt till nya områden såsom installation och mediekonst, fotografi, animation och film, samt design, drama och trädgårdskonst.

Kungliga konservatoriet, som grundades av Joseph-Martin Mengal 1835, är mer än 150 år gammal. Precis som Marissal, Mengal studerade också i Paris. Efteråt han strövade genom Europa med Napoleons armé. I enlighet med den period skrev Mengal patriotiska sånger samt romanser och operor. Han dök upp som ett horn specialist. Mengal skola inskrivna omedelbart 300 elever 1835, några år senare fanns det 800 elever. Alla 10 år och äldre var välkommen.

Under 20-talet utvecklades vinterträdgård utbildning i högre konstutbildning på akademisk nivå för kandidater med en gymnasieutbildning och erbjudanden utökades till att omfatta jazz, pop musik, musikproduktion och musikinstrument konstruktion.

KASK och Royal Conservatory har avdelningar Högskolan Gent sedan 1995. Med mer än 18.000 studenter är Högskolan Gent största högskolan i Flandern. Det ger skalfördelar när man utvecklar en effektiv förvaltning, hantera infrastruktur, utveckling av forskning och erbjuda sociala inrättningar. Placering av konstprogram i en struktur som School of Arts aktivt garanterar viss kvalitet moderna program i praktiken. School of Arts gör detta inom HoGent och i nära samarbete med Ghent University. En stark expansion av konstnärlig och teoretisk forskning inom School of Arts, och inrättandet av ateljéer som ympa in nya tekniska medier och nya konstnärliga former, vittnar om orubbliga avsikt att förbättra kvaliteten på programmen och att spegla dynamiken i konstnärlig verksamhetsfält i programmen.

grön Track

Grön Track är ett nätverk som består av mer än 40 organisationer inom konst- och kultursektorn som går samman för att komma runt ekologi och hållbarhet. School of Arts Ghent har varit en del av denna organisation sedan 2014 och bidrar till dessa ideal på olika sätt.

Som en skola, åtar vi oss att utbilda våra studenter till att göra dem mer medvetna om miljön. Vi gör det i kurserna, men också hela skolpolitik själv. Vi strävar efter en hållbar politik och försöka komma ihåg vårt ekologiska fotavtryck så mycket som möjligt.

Vi stimulerar både studenter och professorer i kreativt hållbara, miljövänliga material och processer. Detta kommer att resultera i en ny generation av konstnärer som omfattas av dessa ideal komma naturligt.

Tack vare vår allians med grön Track vi också kan dra nytta av den kunskap och expertis av de andra medlemmarna och har tillgång till ett omfattande nätverk av partners i och runt Gent.

gent.greentrack.be

Platser

Ghent

Address
The Royal Academy of Fine Arts in Ghent
Campus Bijloke
Jozef Kluyskensstraat 2

9000 Ghent, flandern, Belgien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium