Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

Vår fakultet kan skryta med omfattande nationella och internationella nätverk inom både forskning och utbildning. På nationell nivå har vi starka förbindelser med näringslivet genom regelbundna workshops med industrins ledare, både inom fakulteten - i form av så kallade "fellows" -möten - och utanför fakulteten i samarbete med Vlerick Leuven Gent Management Skola. Internationellt har vi studentutbytesprogram med ledande utländska universitet som Wharton School of University of Pennsylvania, University of Chicago Business School och Cornell University i USA, University of British Columbia, Queen's University, University of Toronto och Université de Montréal i Kanada, IIM i Calcutta och Bangalore i Indien, Kinesiska universitetet och City University i Hong Kong, Singapore Management University och 65 universitet i Europa.

Under de senaste åren har flera oberoende besökskommittéer erkänt den höga kvaliteten på utbildning och forskning på vår fakultet. I vår utbildning och forskning försöker vi reagera på sociala trender, såsom kreditkrisen, globaliseringen och Kinas roll i vår globala ekonomi. Studentledning, hållbar hög utbildning och grundlig vetenskaplig forskning är våra tre stora pelare.

Slutligen är det användbart att kortfattat diskutera vår unika plats. Vår fakultet ligger i hjärtat av Leuvens historiska centrum, kännetecknad av dess mer än 575 år gamla universitetstradition, men full av dynamik, progressiva artister och studenter. Vår fakultet ligger inom gångavstånd från den nya forskningsparken i Heverlee, ibland kallad "Silicon Valley" i Belgien. Brysselinstitutionerna, som Europeiska unionen, är aldrig långt borta, både bokstavligen och figurativt. Flera kollegor ger råd till de europeiska avdelningarna och många alumner arbetar i de europeiska institutionerna.

Vårt uppdrag och värderingar

UPPDRAGSBESKRIVNING

Fakulteten för ekonomi och näringslivs primära beskickningar är utbildning och forskning.

En FEB-utbildning syftar till att förbereda studenterna för framgångsrika entreprenörsinsatser och karriärer i företagsvärlden, i nationella och internationella offentliga beslutsfattande eller i forskning. För att uppnå detta erbjuder FEB högkvalitativa, forskningsbaserade utbildningar inom både ekonomi och näringsliv, och från kandidatexamen till doktorsexamen.

För det andra vill FEB främja forskning med hög akademisk och samhällelig inverkan och hög synlighet i företagslivet.

FEB: s ambition är att vara ett ledande lärande- och forskargrupp i Europa och att utmärka sig på de olika forskningsunderfälten skolhyresgästerna och därigenom förtjänar sin höga rankning bland de bästa europeiska skolorna för ekonomi och näringsliv.

För att uppnå dessa dubbla primära mål vill FEB utveckla en stimulerande miljö för personal och studenter, där de är fria att utveckla sin innovativa, etiska och entreprenörsrika kompetens inom utbildning, forskning och näringsliv, samtidigt som man betonar den ekonomiska politiken och verksamheten i det större samhället och hålla ett globalt fokus genom internationella utbyten och samarbete.

FEB VÄRDER

Samtidigt som man förfogar över sitt uppdrag och sin vision, är FEB engagerad i att vara:

  • Starkt i vad vi lär, vad vi forskar och lär oss vad vi forskar.
  • Innovativt inom utbildning och entreprenörskap, och i vår ambition att spela i framkant av forskargruppen.
  • Collegial i vår ledning och mot våra relevanta interna och externa intressenter.
  • Relevant för vår dedikation att översätta övningsbaserad bevisning till bevisbaserad praxis och att främja forskning med hög akademisk och samhällelig påverkan och hög synlighet i företagsvärlden.
  • Socialt ansvarig i vår roll som ett öppet centrum för debatt om företagsekonomiska, ekonomiska, samhälleliga och etiska problem, med ett internationellt och interkulturellt fokus.
  • I överensstämmelse med KU Leuvens identitet och uppdrag, stöder FEB och förespråkar värderingarna av mänskliga rättigheter, social rättvisa och respekt för mångfald i individer, samhällen och idéer.

KOMMER ATT STUDIAS PÅ KU LEUVEN

Välkommen till Katholieke Universiteit Leuven, ett av Europas äldsta universitet. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning baserad på spetskompetens internationell vetenskaplig forskning och utmärkta, breda studentfaciliteter. Leuven är en pittoresk historisk stad, men en som är livlig med livet och lever vid en studerandes rytm.

KU Leuven ligger i Belgien, i hjärtat av västra Europa, och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden. Idag är det Belgiens största universitet och grundades 1425, ett av de äldsta och mest kända universiteten i Europa. KU Leuven är ett ledande europeiskt forskningsuniversitet och medgrundare av Liga för europeiska forskningsuniversitet (LERU), och erbjuder ett brett utbud av internationella masterprogram, som alla stöds av högkvalitativ, innovativ, tvärvetenskaplig forskning.

KU Leuven har sedan starten grundat sig i staden som delar sitt namn. Leuven är en trevlig, säker och livlig studentstad där århundradenrika historier möter spetsforskning. Universitetet erbjuder även utbildningar på campus i 11 belgiska städer, inklusive Bryssel, Gent och Antwerpen.

Uppdragsbeskrivning

KU Leuven uppfyller sitt uppdrag genom att tillhandahålla högkvalitativ tvärvetenskaplig forskning och utbildning med katolsk signatur.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Holländska

Skolan erbjuder också:

MSc

KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Detta är ett engelska-undervisat program på 120 hp som förbereder studenterna för karriär inom aktuarvetenskap, finansiell ekonomi eller kvantitativ riskhantering inom fi ... [+]

Programtiteln och den engelska motsvarigheten har godkänts av kommissionens högre utbildning i Flandern den 19 januari 2018. Vi förväntar oss att den flamländska regeringen slutgiltigt godkänner programmet i början av mars 2018.

Detta är ett engelska-undervisat program på 120 hp som förbereder studenterna för karriär inom aktuarvetenskap, finansiell ekonomi eller kvantitativ riskhantering inom finansinstitut.

Detta magisterprogram ger:

grundutbildning i aktuarteknik, försäkring, finansiella produkter, finansiell matematik och teknik, dataanalys för finans och försäkring, riskhantering för finansiella institutioner;avancerade kurser som visar de senaste utvecklingen inom områdeten blandning av teoretisk kurs och beräkningen introduktion till praktiska aspekter, genom vår personal, gästföreläsare och en praktikplats (6 hp);ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt, där tekniska, kvantitativa kurser följer med kurser i (finansiell och försäkring) reglering, försiktighetsregler, ekonomi och rapportering.... [-]
Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Master of Advanced Studies in Economics (MASE) är ett avancerat engelska-undervisat program som tar en student med en första examen ekonomi grad längre in i forskningsgrä ... [+]

Master of Advanced Studies in Economics (MASE) är ett avancerat engelska-undervisat program som tar en student med en första examen ekonomi grad längre in i forskningsgränsen i ekonomi.

Vad handlar det om "Master of Advanced Studies in Economics"?

Master of Advanced Studies in Economics erbjuder eleverna en djupare kunskap inom specifika tillämpningsområden, ger dem avancerade teoretiska och empiriska verktyg för att analysera konkreta ekonomiska problem och bekänner dem med nuvarande forskningspraxis inom ekonomi.

MASE har ett urval av kurser på forskarnivå från olika områden inom ekonomi. Målet med programmet är att göra det möjligt för dig att hitta ett lovande forskningsämne och att stimulera dig att utveckla din egen forskning om detta ämne. Denna forskning leder till MASE-avhandlingen, som för många studenter blir så småningom det första kapitlet i en doktorsavhandling.... [-]

Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

I vårt moderna samhälle kan ingen organisation fungera utan informationssystem. I Master of Business och Information Systems Engineering programmet, är du utbildad i både ... [+]

I vårt moderna samhälle kan ingen organisation fungera utan informationssystem. I Master of Business och Information Systems Engineering programmet, är du utbildad i både företagsledning och informationssystem i ett internationellt sammanhang.

Vad handlar det om Master of Business and Systems Engineering?

Som affärsingenjör i informationssystemsteknik är du fortfarande en allround affärsingenjör: du kan analysera och optimera olika affärsprocesser (marknadsföring, produktion och logistik, ekonomi etc.). Du förstår hur ett företag fungerar och du tar hänsyn till de ekonomiska, organisatoriska och mänskliga aspekterna av verksamheten. Som affärsingenjör i informationssystemsteknik översätter du även dessa affärsförvaltningselement till informationssystem som stöder beslutsprocessen. Du kan överväga beslut om informationsteknologi mot bakgrund av företaget som helhet, förutsäga deras strategiska konsekvenser och genomföra (generella) förvaltningsuppgifter.... [-]

Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Programmet betonar förvärv av grundläggande kunskaper och färdigheter inom ett område av specialisering relaterad till företagsvärlden som internationell affärer, strateg ... [+]

Programmet betonar förvärv av grundläggande kunskaper och färdigheter inom ett område av specialisering relaterad till företagsvärlden som internationell affärer, strategi och innovation, entreprenörskap, ekonomisk ekonomi och marknadsföring. Genom att kombinera ett val för större och mindre kan du finjustera din personliga examensprofil enligt dina egna intressen.

Vad handlar det om handelshögskolan?

Efter avslutad civilingenjörsekonomi kommer du att kunna tillämpa vetenskapliga ramar självständigt och kritiskt, så att du kan utvecklas kontinuerligt i ett dynamiskt samhälle. Genom att kombinera detta program med inledande specialiseringar från ditt kandidatprogram, kommer du att utveckla djupare inblick i ett brett spektrum av områden. Programmet är strukturerat kring valet av en stor och mindre disciplin, som gör att du kan finjustera din personliga examensprofil och att tillämpa forsknings- och bevisbaserade hanteringsmetoder och verktyg på olika områden. Du kommer att få kompetens för att välja bästa praxis inom ledning i dagens volatila, komplexa och tvetydiga affärsmiljöer. Programmet utrustar dig både med entreprenörskap och startledning samt för ledning och strategisk beslutsfattande i etablerade organisationer.... [-]

Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

En affärsingenjör är en tvärvetenskaplig chef som styr företag från en kvantitativ och ledande synvinkel. För detta ändamål kombineras ledarskaps och analytiska färdighet ... [+]

En affärsingenjör är en tvärvetenskaplig chef som styr företag från en kvantitativ och ledande synvinkel. För detta ändamål kombineras ledarskaps och analytiska färdigheter med en djup förståelse för hur affärs och (tekniska) innovationsprocesser fungerar. Denna integration av discipliner gör affärsingenjörerna i stånd att forma framtiden för företag och organisationer.

Vad handlar det om Master of Business Engineering?

En affärsingenjör är utbildad för att analysera och lösa affärsproblem från en kvantitativ och ledande synvinkel. Programmet hör till företagsekonomins domän och är ledningsorienterat: studenterna lär sig hur företag fungerar, hur affärsprocesser ska utformas och hur affärsverksamheten kan optimeras. Ledningsfokus kombineras med starka analytiska färdigheter och en djup förståelse för hur affärs och (tekniska) innovationsprocesser fungerar. Denna integrering av discipliner är av hög relevans för såväl produktionsmiljöer som serviceföretag (t.ex. rådgivning eller IKT).... [-]

Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Master of Science in Economics (ME) är ett ettårigt masterprogram, inriktat mot studenter med breda intressen i sociala och vetenskapliga frågor som kan kritiskt och krea ... [+]

Master of Science in Economics (ME) är ett ettårigt masterprogram, inriktat mot studenter med breda intressen i sociala och vetenskapliga frågor som kan kritiskt och kreativt tänkande.

Vad handlar det om "Master of Economics"?

Programmet Master of Economics erbjuder studenter med en kandidatexamen en teoretisk ram som gör att de kan ge välgrundade svar på socioekonomiska frågor. Som ekonom kan du observera de olika aktörerna (individer, företag, inhemska och utländska regeringar) och deras samspel inom den globala ekonomin. Du kommer att kunna tolka den allmänna ekonomiska situationen i ett bredare socialt och juridiskt sammanhang.

Programmet består av en gemensam kärna av två programenheter och en magisteruppsats.... [-]

Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Magisterexamen i informationshantering erbjuder en icke-teknisk utbildning i informationshantering. Tyngdpunkten ligger på effektiv och effektiv tillämpning och hantering ... [+]

Magisterexamen i informationshantering erbjuder en icke-teknisk utbildning i informationshantering. Tyngdpunkten ligger på effektiv och effektiv tillämpning och hantering av informationsteknik i olika affärssammanhang (t.ex. ekonomi, marknadsföring, HR, produktion och logistik etc.).

Vad handlar det om "Master of Information Management"?

Detta program erbjuder studenter med en kandidatexamen eller magisterexamen avancerad icke-teknisk utbildning i informationshantering med tonvikt på effektiv och effektiv tillämpning och hantering av informationsteknik i olika affärssammanhang (t.ex. ekonomi, marknadsföring, HR, produktion och logistik, etc.). Efter grundutbildning i teknik utforskar programmet specifika förvaltningsfrågor i större utsträckning, särskilt för att utveckla de färdigheter som krävs för att analysera informationsbehov, utforma och hantera informationssystem och finjustera en IT-strategi som en integrerad del av en övergripande affärsstrategi .... [-]

Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Master of International Business Economics and Management är ett skräddarsytt program för icke-ekonomiska akademiker. Det ger insikt i alla huvudområden inom företagsekon ... [+]

Master of International Business Economics and Management är ett skräddarsytt program för icke-ekonomiska akademiker. Det ger insikt i alla huvudområden inom företagsekonomi och förvaltning på akademisk nivå.

Vad handlar det om Master of International Business Economics and Management?

Befälhavaren i International Business Economics and Management (MIBEM) är ett masterprogram för innehavare av en examen i en icke-ekonomisk ekonomi eller förvaltning disciplin. Den förbereder sig för en karriär inom internationell verksamhet genom förvärv av affärsekonomiska insikter, kunskaper och ledarskap.

Läroplanen antar ett praktiskt och affärsorienterat perspektiv, men ger fortfarande en grundlig behandling baserad på vetenskap av viktiga internationella affärsekonomiska och förvaltningsfrågor.... [-]

Belgien Leuven Antwerp Brussels
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Faculty of Economics and Business, KU Leuven

Address
Naamsestraat 69 box 3500 3000 Leuven Belgium
Leuven, Flanders, Belgien
Address
Korte Nieuwstraat 33 2000 Antwerpen BELGIUM
2000 Antwerpen Antwerp, Flanders, Belgien
Address
Warmoesberg 26 1000 Brussels BELGIUM
1000 Brussels Brussels, Belgien