Läs den officiella beskrivningen

VÄLKOMMEN TILL FAKULTET SOCIALA VETENSKAPER

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid KU Leuven är hem för cirka tre tusen studenter, cirka femtio professorer och tvåhundra forskningsassistenter. Fakultetens mål är att bidra till samhällets kvalitet och analysera och informera samhällstrender genom utbildning och forskning. Våra program är sålunda nära kopplade till aktuella händelser. Som student följer du noggrant utvecklingen av det moderna, snabba och förändrade samhället.

Den aktuella och innovativa aspekten av våra program finns också i vår moderna infrastruktur. Vårt campus är utrustad med avancerad undervisningsteknik, Wi-Fi, ett bibliotek uteslutande ägnat åt samhällsvetenskap, ett mediecenter med ett användbarhetslaboratorium och observationsspegel och ett mötescenter med videokonferensutrustning. Via den interna interaktiva digitala inlärningsmiljön (Toledo) och vår online-studentportal kan du kolla på nätet, kontakta studiematerial och bidra till diskussionsforumet.

Våra program har också en stark internationell inriktning, både som ett resultat av innehållet och genom internationell studentutbyte. Fakulteten erbjuder även engelskspråkiga avancerade masterprogram.

Utbildning vid Samhällsvetenskapliga fakulteten bygger på den utmärkta vetenskapliga forskningen vid fakultets olika forskningsavdelningar. Våra forskare är verksamma i ett nationellt och internationellt sammanhang och publicerar sina resultat i mycket varierade former, allt från regeringspolitiska rapporter till artiklar i kända tidskrifter.

Förutom utbildning och vetenskaplig forskning är studentledning den tredje stora pelaren för samhällsvetenskapliga fakulteten. Studenter på vår fakultet lämnas aldrig till sina egna enheter. Ett engagerat lag av professorer och studierådsmän är alltid där för att coacha dig.

KOMMER ATT STUDIAS PÅ KU LEUVEN

Välkommen till Katholieke Universiteit Leuven, ett av Europas äldsta universitet. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning baserad på spetskompetens internationell vetenskaplig forskning och utmärkta, breda studentfaciliteter. Leuven är en pittoresk historisk stad, men en som är livlig med livet och lever vid en studerandes rytm.

KU Leuven ligger i Belgien, i hjärtat av västra Europa, och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden. Idag är det Belgiens största universitet och grundades 1425, ett av de äldsta och mest kända universiteten i Europa. KU Leuven är ett ledande europeiskt forskningsuniversitet och medgrundare av Liga för europeiska forskningsuniversitet (LERU), och erbjuder ett brett utbud av internationella masterprogram, som alla stöds av högkvalitativ, innovativ, tvärvetenskaplig forskning.

KU Leuven har sedan starten grundat sig i staden som delar sitt namn. Leuven är en trevlig, säker och livlig studentstad där århundradenrika historier möter spetsforskning. Universitetet erbjuder även utbildningar på campus i 11 belgiska städer, inklusive Bryssel, Gent och Antwerpen.

Uppdragsbeskrivning

KU Leuven uppfyller sitt uppdrag genom att tillhandahålla högkvalitativ tvärvetenskaplig forskning och utbildning med katolsk signatur.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Holländska

Skolan erbjuder också:

MSc

KU Leuven: Faculty of Social Sciences

... [+]

Ett särskilt fokus läggs på användningen av fallstudier. tonvikten läggs på hur problem kan lösas. Dessutom innebär varje klass en betydande mängd självstudier och uppdrag som är avsedda att hjälpa dig att assimilera informationen som presenteras snabbt och effektivt. Mervärde skapas genom att uppmärksamma de praktiska utmaningarna hos proffs inom politiska, administrativa och rådgivande funktioner.

Ett tydligt europeiskt program för politik och offentlig förvaltning

En stark kärna av obligatoriska kurser bekänner dig med den jämförande studien av offentlig politik, administration och förvaltning i olika medlemsstater och på den politiska dynamiken i den europeiska integrationen själv. Det rika utbudet av valfria gör att du kan utforska särskilda intressen. Du kommer att få nödvändiga forskningsfärdigheter, som kulminerar i en avhandling.... [-]

Belgien Leuven
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska