KU Leuven

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Inspirera det enastående

KU Leuven är en institution för forskning och utbildning med internationell överklagande. Alla program vid detta universitet är baserade på den innovativa forskningen från dess forskare och professorer.

KU Leuven rankas bland de bästa 50 universiteten i världen!

Från renässansfilosofi till banbrytande nanoteknologi: som ett av Europas äldsta universitet har KU Leuven en lång tradition av banbrytande forskning och högkvalitativ utbildning.

Studie

Blivande studenter

Som ett av Europas ledande forskningsuniversitet erbjuder KU Leuven en rad forskningsbaserade studieprogram. En examen från KU Leuven uppskattas över hela världen, vilket ger dig en konkurrensfördel.

Nuvarande studenter

Oavsett vilket campus du är på har du ganska många faciliteter tillgängliga för dig. Våra tjänster för studenter ger dig råd om bostäder, studier och stipendier. De erbjuder också sport- och kulturaktiviteter.

Varför KU Leuven

KU Leuven är ett av Europas högst rankade och mest kända universitet. Det har en lång tradition av banbrytande forskning och högkvalitativ utbildning. Men KU Leuven har en hel del andra styrkor också.

program

KU Leuven erbjuder olika typer av program, inklusive kandidatexamen och (avancerade) masterprogram, fortbildningskurser och överbryggande program.

Fakulteterna

Utbildning organiseras av 15 fakulteter, indelade i tre grupper: humaniora och samhällsvetenskap; Vetenskap, teknik och teknik; och biomedicinska vetenskaper. Ett antal fakulteter erbjuder program på olika platser i Flandern och Bryssel.

Utbildning

KU Leuven vädjar till studenternas idé om framtiden. Universitetet bidrar till studenternas personliga utveckling och till hur de vill bidra till att forma samhället.

Organisation

KU Leuven är dedikerad till utbildning och forskning inom nästan alla områden. Dess femton fakulteter erbjuder utbildning, medan forskningsaktiviteter organiseras av institutionerna och forskargrupperna. Dessa fakulteter och institutioner är i sin tur grupperade i tre grupper: humaniora och samhällsvetenskap , vetenskap, teknik och teknik (SET) och biomedicinsk vetenskap . Var och en av dessa grupper har en doktorandskola för sina doktorandutbildningar.

KU Leuven ståtar med fjorton campus, spridda över 10 städer i Flandern.

HEMSIDA KU Leuven

Platser

Leuven

Address
Oude Markt 13 - bus 5005
3000 Leuven, flandern, Belgien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited

Program

MA
MSc