KU Leuven

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

KU Leuven . Inspirera de utestående.

KU Leuven grundades 1425 och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden. Idag är det Belgiens största och högst rankade universitet samt ett av de äldsta och mest kända universitet i Europa.

KU Leuven ett ledande europeiskt forskningsuniversitet och medgrundare av Europeiska forskningsuniversitetens (LERU) grupp, och erbjuder ett brett utbud av program på engelska som stöds av högkvalitativ tvärvetenskaplig forskning som utförs både på universitetet och dess internationellt erkända sjukhus. KU Leuven har ett enastående centralt läge i hjärtat av Europa, och erbjuder en verklig internationell upplevelse, högkvalitativ utbildning, världsklass forskning och nyskapande innovation.

KU Leuven fungerar konsekvent bra i den internationella rankingen. Det rankas för närvarande 47: e i tiderna för högre utbildning i världens högsta utbildning (2017-2018) och 71: a i QS World University Rankings (2017-2018). Det namngavs Europas mest innovativa universitet av Reuters (2016 och 2017).

Ta reda på mer av de program som erbjuds på KU Leuven :

  • Biovetenskapliga fakulteten
  • Fakulteten för ekonomi och näringsliv
  • Ingenjörsvetenskapliga fakulteten
  • Psykologiska fakulteten och utbildningsstudier
  • Naturvetenskapliga fakulteten

Internationell orientering

KU Leuven är hem för en livlig gemenskap av internationella studenter och medarbetare spridit sig över sina olika campus. 16% av universitetets 56 000 studenter är internationella och representerar över 150 länder. KU Leuven doktorandskolor ger internationellt inriktade doktorander för mer än 5000 doktorander. KU Leuven arbetar med ett antal utvalda partnerinstitutioner över hela världen och stimulerar målinrik internationell rörlighet och intensivt forskningssamarbete. Det strävar ständigt efter att integrera de lokala och internationella student- och forskargrupperna på alla sina campus genom olika program och aktiviteter.

www.kuleuven.be/internationalprogrammes

Högkvalitativ utbildning

Excellens inom utbildning och excellens i forskning går hand i hand. KU Leuven studier är forskningsbaserade, vilket säkerställer att studenterna förvärvar akademiska kompetenser samtidigt som de utvecklar en kritisk och forskningsinriktad inställning. Flexibilitet och state-of-the-art teknik är integrerade för varje studieprogram. En KU Leuven examen ger en betydande konkurrensfördel och värderas högt runt om i världen. ECTS kvalitetsmärkning garanterar att alla krediter som erhållits på KU Leuven är transparenta och fullt överlåtbara.

www.kuleuven.be/education

Forskning i världsklass

KU Leuven har ett starkt internationellt rykte för forskningspraxis . Som ett omfattande universitet drivs det nyfikenhetsdriven och strategisk gränsforskning samt riktade och efterfrågestyrda forskning, allt i en tvärvetenskaplig miljö. KU Leuven är grundare av Europeiska forskningsuniversitetens Liga (LERU), en utvald grupp av framstående forskningsintensiva universitet som ställer tonen för forskning i Europa.

KU Leuven har en stark rekord för att säkra finansiering från de mest konkurrenskraftiga forskningsfonderna, inklusive de prestigefyllda ERC-bidrag som beviljats ​​av Europeiska forskningsrådet. KU Leuven rankar sjätte i totala projekt inom EU: s sjunde ramprogram efter Cambridge, Oxford, Imperial College, ETH Zürich och University College London. Dess sammanlagda forskningsresultat ligger konsekvent bland de europeiska topparna .

www.kuleuven.be/research

Nyskapande innovation och R

KU Leuven Research

www.lrd.kuleuven.be

Platser

Leuven

Address
Oude Markt 13 - bus 5005
3000 Leuven, flandern, Belgien

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited

Program

För tillfället finns inga program att visa

Vänligen förfina sökningen ovan, kolla in våra populära kategorier nedan eller gör en sökning på nyckelord.


... or simply by choosing your degree: