L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den ESFAM var snabb och adekvat svar på den institutionella Francophonie och Bulgarien till utbildningsbehov ledande befattningshavare i regionen Central- och Östeuropa efter 1990 inför svåra administrativa problem övergång. Beslutet att skapa ESFAM togs av den 5: e toppmötet mellan stats- och regerings med den franska aktie (Mauritius, oktober 1993).

Integreringen av ett stort antal länder i regionen i EU, och den ökande komplexiteten i den internationella miljön kräver ledarna att förstå inte bara fungera organisationer och näringslivet, men också för att hantera denna komplexitet. Innovation, riskhantering, informationssäkerhet, konkurrenskraft, kompetenshantering, etc., är nu det dagliga livet av någon organisation. Genom sin undervisning, ESFAM form för 19 år av högt kvalificerade chefer, med initiativet, ansvarskänsla och solidaritet.

Ursprungligen öppnas för länderna i Central- och Östeuropa har ESFAM blivit ett centrum för akademisk kvalitet med ett internationellt yrke, en referens i den franskspråkiga utbildning i ekonomi och management.

ESFAM-kurser är på Master 2-nivå i organisationshantering:

 • Master i juridik-ekonomi-management, specialisering i Management and Business Administration, organiserade i samarbete med University of Nantes (Frankrike) ;
 • Magisterexamen och kompetens inom offentlig verksamhet, yrkeserfarenhet och forskning, organiserade i samarbete med Université Toulouse 1 Capitole
 • Magisterexamen i juridik, ekonomi och förvaltning specialisering Social och solidaritet ekonomi, organiserade i partnerskap med Lyon 2 University (Frankrike) ;
 • Master i juridik-ekonomi-Management Special Cultural Industries, organiserade i samarbete med Lyon 2 University (Frankrike) ;
 • Magisterexamen i Management, specialisering Offentlig förvaltning, kurs:
  • Hantering av EU-frågor
  • Förvaltningen av offentliga institutioner

Organiserad i samarbete med universitetet i Liège (Belgien):

 • Behärska en hållbar regional utveckling, Tourism Management specialitet och rekreation, organiserad i samarbete med University of Corsica Pasquale Paoli (Frankrike) och Cadi Ayyad University of Marrakech (Marocko).
 • Magister Internationell Transport, specialitet Central- och Östeuropa, som anordnades i samarbete med universitetet Paris 1 Panthéon Sorbonne (Frankrike).

Studentrekrytering görs vid LAC 4 (240 hp). Längden på kursen är ett läsår. Klasser undervisas i Sofia av universitetsprofessorer och yrkesverksamma från olika länder i Francophonie. Undervisningen strategi bygger på ett interaktivt angreppssätt med fokus på fallstudier, scenariot och lösa praktiska problem.

Utbildning i ESFAM är gratis. Studien, vars kostnad är jämförbar med den för höga skolor och europeiska universitet är subvensionnées vid Agence Universitaire de la Francophonie. återstår bara ansvarig för student bidrag på 750 euro per år för att finansiera bostäder i studentbostäder, sjukförsäkring och transport från bostaden till skolan.

Under vissa förhållanden, kan eleverna ta emot stipendier finansieras av olika organisationer (regering Bulgarien, AWEX-WBI europeiska institutionerna)

Platser

Sofia

Address
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 Sofia, Sofia City Province, Bulgarien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium