Eastern Mediterranean University Faculty of Business and Economics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den Östra Medel University är det största universitetet på ön Cypern. Universitetet har sina rötter i Higher Technological Institute, en yrkesutbildning college grundades 1979. EMU grundades 1986 och under samma år fakulteten för Business and Economics öppnade sina dörrar för elever inskrivna i de två grundutbildningar i företagsekonomi och nationalekonomi. Under 25 år har våra antalet studenter ökat från 40 till mer än 2000 med 16 Grundutbildning, 6 Masters och 4 doktorandprogram som erbjuds direkt av vår fakultet eller av Institutionen för tillämpad discipliner uppdelning av vår fakultet. Våra studenter är cirka 10% lokal, 45% från Mellanöstern, Afrika, Centralasien och Balkan och ytterligare 45% från Turkiet. Vi sysselsätter 45 heltidsanställda lärare, 14 deltid lärare och 22 forskarassistenter.

Den Fakulteten för Business and Economics är den ledande akademiska centrum i samhällsvetenskap i norra Cypern. Vi är stolta över de höga akademiska krav som vi upprätthåller samtidigt upprätthålla en student vänlig miljö. Våra studenter fullfölja det mesta karriär i seriösa företag, medan vissa fortsätter att främja akademiska studier. Fakultetens medlemmar är väl kvalificerade med doktorsexamen från välrenommerade universitet. De förblir strömmen i sin undervisning områden genom forskning och publikationer i topp vetenskapliga tidskrifter. Våra lärare regelbundet konsulteras i media och genom offentliga och privata organisationer som myndigheter inom sina områden. Vi driver också flera samarbetsprojekt med handelskamrarna och näringslivet och andra intressenter.

Förutom vårt medlemskap i AACSB International, är vår fakultet också en medlem av Europeiska fonden for Management Development (EFMD), och Europeiska konsortiet för politisk forskning (ECPR). Vi har utsetts till en av de bästa 1000 handelshögskolor i världen av Eduniversal, en pedagogisk konsultföretag baserat i Frankrike. De Webometrics Ranking produceras av Cybermetrics Lab, en enhet av den spanska nationella forskningsrådet (CSIC), har huvud offentlig forskningsinstitution i Spanien meddelade att vår fakultet rankas 3: e bland turkiska handelshögskolor, 14th mellan skolor i Mellanöstern, 155. Bland skolor i Asien och 329. mellan skolor i Europa.

Beläget i hamnstaden Gazimagusa, nära några hisnande naturliga och historiska platser, EMU når ut till världssamfundet genom internationella konferenser och forskningscentra. Vi nyligen värd ett antal mycket framgångsrika internationella konferenser i entreprenörskap, bank och finans och ekonomi som lockade ett stort antal deltagare från olika universitet runt om i världen. Vi har också tecknat avtal med Warwick Manufacturing Group of Warwick University erbjuder Master of Engineering Management och Master of Supply Chain Management på vårt campus i samarbete med oss.

Våra kurser stöds av en online lärplattformen som mycket ofta används av lärare och studenter och hanterar över 7000 uppladdningar och nedladdningar per dag. Vi har anslutit sig till SAP University Alliance-programmet och vi planerar att integrera olika moduler av programvaran i vår läroplan.

Fakultets Mission

Fakulteten för Business and Economics är främst åtagit sig att tillhandahålla högkvalitativ utbildning för elever i östra Medelhavet samt i de angränsande regionerna med betoning på forskning kring de frågor i dessa regioner kompletteras med service till samhället.

Platser

Turkiska republiken norra Cypern

Eastern Mediterranean University Faculty of Business & Economics

Address
Eastern Mediterranean University Faculty of Business and Economics
Northern Cyprus
via Mersin 10, Turkey

Turkiska republiken norra Cypern, Cypern
Telefon
+90 392 630 1281

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium