Aarhus University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

72735_AUcollage.jpg

Universitetet grundades 1928 och idag har det flera världsklassa forskningsområden.

Universitetet grundades 1928 och idag har det flera världsklassa forskningsområden.

Aarhus University ( AU ) är ett topp tio universitet bland universitet som grundades under de senaste 100 åren. Det har en lång tradition av partnerskap med några av världens bästa forskningsinstitutioner och universitetsnätverk.

AU har ett starkt engagemang för utvecklingen av ett samhälle som realiseras genom samarbete med myndigheter och institutioner och näringslivet.

Universitetets mål är att bidra till att lösa de komplexa globala utmaningar som världen står inför. Universitetet strävar därför efter att kombinera höga akademiska normer för sina forskare med samarbete över disciplinära gränser för att kombinera forskning på nya sätt.

Detta sker i nära kontakt med världen runt omkring oss och skapar grunden för att universitetet ska vara internationellt konkurrenskraftigt inom områdena forskning, utbildning, talangsutveckling och kunskapsutbyte.

De bästa skälen att välja Aarhus University

Aarhus University är ett ungt, modernt universitet som grundades 1928. Det har vuxit till att bli ett ledande offentligt forskningsuniversitet med en internationell räckvidd som täcker hela forskningsspektrumet.

Top 100 University

AU rankas konsekvent som ett av världens främsta universitet. Det rankades som nummer 60 i den senaste Shanghai-rankningen och bland världens 100 bästa universitet i 15 av 48 ämnen i den senaste QS World University Ranking by Subject. Läs mer om AU i rankningen .

Forskningsbaserad undervisning

Vid AU är lärare aktiva forskare och undervisningen sker i ett informellt sammanhang. Alla program är djupt rotade i forskning och granskas fortlöpande för att uppfylla de högsta nationella och globala kvalitetsnormerna.

Gynnsamma undervisningsavgifter

Undervisningen är gratis för EU, EES och schweiziska medborgare. För andra studenter varierar undervisningsavgifterna från 8 000 euro till 14 500 euro per år.

Studera på engelska

AU erbjuder mer än 50 kompletta program på engelska på kandidatexamen och magisternivå. Alla doktorandprogram är på engelska.

Ett internationellt universitet

Cirka 12 procent av AU : s 40 000 studenter är internationella och representerar över 120 nationaliteter.

Service och vägledning

För studenter erbjuder International Center ett komplett introduktions- och introduktionsprogram samt professionellt stöd och vägledning under din tid på AU .

För forskare och doktorander erbjuder Aarhus University ett komplett utbud av tjänster för att göra din övergång till universitetet så smidig som möjligt. IAS hjälper forskare och doktorander från utlandet i alla praktiska frågor, inklusive visum, vistelse- och arbetstillstånd, bostäder , barnomsorg etc.

Ett högre utbildningssystem i världsklass

Enligt Universitas 21 Ranking 2019 rankas Danmark som världens femte bästa i att bevisa högre utbildning.

Det gröna kortet

Gröna kortets uppehållstillstånd för att genomföra ett högre utbildningsprogram i Danmark gäller ytterligare sex månader efter avslutad examen, så kandidaterna har tid att leta efter arbete i Danmark.

Unika forskningsanläggningar

Aarhus University erbjuder toppmoderna anläggningar och laboratorier. Vi har en stark tradition av tvärvetenskaplig forskning till exempel i ett av våra 42 stora forskningscentra.

Attraktiva arbetsförhållanden

Internationell personal vid AU betonar gynnsamma arbetsvillkor som en viktig motivation för att arbeta vid Aarhus University . Dessa inkluderar en attraktiv lön, en pension och föräldraledighetsförmåner.

Ovanpå denna internationella akademiska personal kan under vissa förhållanden dra nytta av ett speciellt skattesystem för att ytterligare förbättra arbetsvillkoren.

Stor balans mellan arbetsliv och liv

Danmark är stolt över att ha en sund balans mellan arbetsliv och liv. Forskare kommer att njuta av flexibla arbetsvillkor och sociala stödnätverk, inklusive mammaledighet och barnomsorg till rimliga priser. Dessutom citeras Danmark allmänt som en av världens mest livliga platser. Det har en av världens högsta nivåer av inkomstjämlikhet enligt OECD.

Säkert, säkert, lika

Danmark citeras allmänt som en av världens mest livliga platser. Det har världens högsta inkomstnivå enligt OECD.

Baserat på Corruption Transparency Index är Danmark det minst korrupta landet i världen.

Engelska - inga problem

Danskarna rankades nyligen som en av de bästa icke-modersmässiga engelsktalande i världen , så det är lätt för internationella studenter att komma överens i Danmark även om de inte talar danska.

Platser

Aarhus

Address
Aarhus University
Nordre Ringgade 1

8000 Aarhus, Danmark

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium