Designskolen Kolding

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Designskolen Kolding

Vi jobbar på ögonivå, tror på jämlikhet och respekterar mångfalden.

Designskolen Kolding är en utbildning baserad på talangtillträde. Härmed skiljer vi oss från traditionella universitet. Vi odlar och vårdar talangen och utmanar det genom att lära eleverna att reflektera över sin egen process och att lära dem att samarbeta genom uppgifter som härrör från en konkret användningskontext - helst i samverkan med näringslivet.

Designskolen Kolding bygger på traditionen för dansk design och fokuserar på design som är meningsfullt. Vi tror att om man följer historien och traditionen kan man skapa något nytt. Skolans inlärningsmetod är att vi inte ger svaret, vi hittar svaret tillsammans.

På Designskolen Kolding arbetar vi med verktyg, tekniker, koncept och metoder. Vi odlar den begåvade studenten och tror på det professionella samarbetet mellan individer. Vi bygger på kunskap och forskning och betonar känsla och experiment - en kombination av hand och anda, huvud och händer.

Designskolen Kolding har status som universitet och utgör ramarna för ett antal erkända forskare inom ett ungt forskningsområde och en ökad produktion av doktorandprojekt. Samtidigt lägger vi övning högt och prioriterar bra workshopförhållanden där eleverna kan arbeta med materialet 1: 1. Vi betonar att skolans vanliga lärare är utövare i eget yrke och använder ett stort antal gästlärare för att säkerställa inspiration från yrkesutövning.

Alina Moat, tidigare internationell doktorand vid Designskolen Kolding of Designskolen Kolding : " Designskolen Kolding Designskolen Kolding kan vara liten jämfört med andra skolor, men det är bra när det gäller mänsklig interaktion, förmåga och engagemang."


Om skolan

Designskolen Kolding är en självständig institution inom forsknings- och innovationsministeriet. Vi tränar designers på kandidat- och magisternivå inom sex olika studieprogram uppdelade i två avdelningar:

Institutionen för produktdesign och Institutionen för kommunikationsdesign


Trevligt att veta

Designskolen Kolding har ca. 390 studenter och ett antal doktorander, inklusive doktorander. Varje år upptar skolan cirka 90 nya studenter.

Dessutom erbjuder skolan en magisterexamen i designhantering i samarbete med Syddansk Universitet.
Sedan januari 2011 har skolan också varit värd för mastersprogrammet i interaktionsdesign vid Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID).

Platser

Kolding

Address
Designskolen Kolding
Ågade 10

6000 Kolding, Danmark

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium