Technical University of Denmark (DTU) Graduate Programs

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Gynnas samhället på global nivå

I nästan två århundraden DTU, Danmarks Tekniska Universitet, har ägnat sig åt att uppfylla visionen om HC Ørsted-fader elektromagnetism-som grundade universitetet 1829 för att utveckla och skapa värde genom att använda naturvetenskap och teknikvetenskap att gynna samhället.

Idag är DTU rankad som en av de främsta tekniska universiteten i Europa fortsätter att sätta nya rekord i antalet publikationer, och ihärdigt öka och utveckla våra samarbeten med industrin och uppdrag genomförda av DTU: s vetenskapliga råd.

Antalet studenter som väljer är högre än någonsin och för elfte året i rad, har vi fått ett rekordstort antal ansökningar från studenter som vill driva en examen från teknisk elituniversitet med ett globalt perspektiv.

Den internationella dimensionen är av avgörande betydelse för DTU. År 2014 välkomnade vi 538 internationella studenter till våra masterprogram, är hälften av våra doktorander rekryteras från utlandet, och mer än en tredjedel av vår vetenskapliga personal är högt kvalificerade forskare i internationella bakgrunder. Dessutom omfattning och intensitet av våra samarbeten med andra ledande tekniska universitet runt om i världen fortsätter att växa.

DTU har internationella utbytesprogram på utbildningsområdet med över 200 universitet runt om i världen, och har nära forskningssamarbete med våra partner i Förutom att bygga forsknings- och utbildningsprogram med Nordic Five Tech Alliance, Euro Tech universitet Alliance, KAIST i Sydkorea, kinesisk -Danish Center i Peking, Rensselaer i USA, och Nanyang i Singapore.

Om DTU s masterprogram

DTU erbjuder masterprogram ges på engelska för nästan alla forskningsområden, vilket ger studenterna bredast möjliga val. Strukturen och innehållet i de olika programmen visar DTU: s ställning som en av de högst rankade europeiska tekniska universitet.

Genom rekommenderade studielinjer / fokusområden gemensamma internationella masterprogram, Erasmus Mundus masterprogram, och Honours program, DTU: s masterprogram erbjuder ett brett utbud av läroplaner-från den högspecialiserade till en bredare och mer mångsidig utbildningsprofil.

Tveka inte att kontakta antingen internationella frågor eller professor som ansvarar för den aktuella masterprogrammet för ytterligare information.

Struktur av civilingenjörsutbildningen

Linjen är ett forskningsbaserat tekniskt program på elitnivå som syftar till att kvalificera examen för en kunskapsintensiv position inom industrin och näringslivet och i samhället i stort. Akademiker erhålla titel civilingenjör inom ett visst teknikområde.

Den MSC är ett tvåårigt program med en arbetsbelastning av 120 högskolepoäng. DTU: s masterprogram täcker de flesta moderna ingenjörsstudier och uteslutande ges på engelska. Programmen omfattar fyra kategorier av kurser: Allmänna kompetens, teknik specialisering, valfria och avhandling.

Allmänna kompetenser

MSc program omfattar ett antal allmänna duglighet kurser. Dessa är utformade för att erbjuda studenterna de olika färdigheter som krävs för att möta de komplexa utmaningar som en ingenjörskarriär, inklusive projektledning, teamwork, kommunikation, problemlösning och resursplanering. Alla dessa färdigheter lärs ut inom studentens forskningsområdet och delas in i följande kategorier:

Allmänna ingenjörskompetenser Du lär dig att kombinera teknik tillämpningen och utvecklingen med ekonomisk förvaltning, ledning och organisation. Viktigast lär dig hur du använder dina kvalifikationer och tekniskt kunnande på ett professionellt och socialt sammanhang.

syntes kompetens Du lär dig att definiera och tillhandahålla lösningar till ett öppet problem. Du kan vara en del av ett tvärvetenskapligt team och kommer att utbildas i kommunikation och samarbete. normativa kompetens Du lär dig en uppsättning av viktiga discipliner som är gemensam för alla tekniska aspekter av teknik inom ett specifikt område.

teknik specialisering

Denna grupp av kurser ger dig fördjupad akademisk och teknisk kunskap som krävs för att erhålla toppmoderna kompetens inom ett specifikt område av teknik. Genom att kombinera teknik specialkurs med lämpliga valbara kurser, kan du skapa din egen inspirerande och mycket individuella studieplanen.

Valfria

En viktig aspekt av DTU masterprogram är det stora antalet valbara kurser. Här kan du fullfölja dina egna vetenskapliga och yrkesmässiga intressen. I princip kan du välja mellan mer än 400 olika DTU kurser.

Thesis

Examensarbetet markerar fullbordandet av den tvååriga civilingenjörsutbildningen. Forskningsprojektet är oftast utförs vid DTU och i många fall i samarbete med en av våra många industriella partners. Alla projekt inkluderar inslag av grundforskning, innovation och tillämpning.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MSc:er » Se MSc »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

MSc I Fysik Och Nanoteknik

Campusstudier Heltid September 2018 Danmark Lyngby

Linjen i fysik och nanoteknik fokuserar på fysik som grund för modern teknik. Gapet mellan vetenskaplig forskning och tekniska genombrott minskar. Därför inom områden som nanoteknik och hållbar energi, det finns ett växande behov av ingenjörer som kan kombinera solid vetenskaplig kunskap med omfattande ingenjörskonst. [+]

Den Civilingenjörsutbildningen i fysik och nanoteknologi fokuserar på fysik som grund för modern teknik.

Gapet mellan vetenskaplig forskning och tekniska genombrott minskar. Därför inom områden som nanoteknik och hållbar energi, det finns ett växande behov av ingenjörer som kan kombinera solid vetenskaplig kunskap med omfattande ingenjörskonst.

Utbildningsprogram fokus

Den Civilingenjörsutbildningen i fysik och nanoteknologi omfattar ett brett spektrum av tekniska, teoretiska och experimentella tekniker inom modern fysik. Ansökningarna omfattar olika ämnen, såsom utvecklingen av nanostrukturerade material med skräddarsydda elektriska, magnetiska, optiska, mekaniska och kemiska egenskaper, tillverkning och integrering av nano- och mikrokomponenter i systemdesign, modellering av komplexa biologiska system, optisk databehandling och överföring, samt utveckling av teknik för inköp, lagring och omvandling av hållbara energi t.ex. bränsleceller och vätgasteknik.... [-]


Msc Inom Transport Och Logistik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Danmark Lyngby

DTU är en av de få europeiska universitet att erbjuda en MSc program avsedda enbart för transport och logistik. Utbildningen tar en modellbaserad metod för konstruktion och problemlösning så akademiker har en stark kompetens inom modellering och datorbaserade lösningar av komplexa samhällsproblem. [+]

Den MSc program i Transport och logistik är utformad för att ge dig alla nödvändiga förutsättningar att utveckla, analysera och hantera avancerade transport- och logistiksystem.

Detta MSc program ger dig metodologiska ansatser för att lösa samhällets transport- och logistikutmaningar som använder state-of-the-art optimeringsverktyg, hållbara planeringsinstrument, avancerade modelleringsteknik och robusta utvärderingsmetoder.

Detta gör det möjligt för studenter att ta hög nivå jobb inom transportsektorn, till exempel inom transportsektorn, som konsulter eller som anställd inom offentlig verksamhet. Med tanke på allmängiltigheten de analytiska verktyg, akademiker är också attraktiva för sektorer utanför transportområdet där analytisk förmåga och förmåga att analysera och syntetisera komplexa system krävs.... [-]


MSC Vatten Vetenskap Och Teknik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Danmark Lyngby

Med en MSc i Aquatic Science and Technology, kan du bidra till en hållbar skörd och produktion av fisk och skal fisk, bedömning och hantering av mänsklig påverkan och miljöförändringar samt spetsforskning på vattenekosystem, drag av sina invånare, och deras inverkan på det globala klimatet. [+]

Med en MSc i Aquatic Science and Technology, kan du bidra till en hållbar skörd och produktion av fisk och skal fisk, bedömning och hantering av mänsklig påverkan och miljöförändringar samt spetsforskning på vattenekosystem, drag av sina invånare, och deras inverkan på det globala klimatet.

Två tredjedelar av jordens yta är täckt av vatten och hav, sjöar och vattendrag har en avgörande roll att spela i regleringen av vår planets biogeografi och klimat och bevara den biologiska mångfalden. Dessutom är en stor del av världens befolkning är beroende av fiske och vattenbruk som en källa till mat eller inkomst, och "blå tillväxt" står högt på EU: s politiska agenda.... [-]


Kontakt
Besöksadress
DTU
Anker Engelunds Vej 1
Building 101A

Lyngby, 2800 DK
Sociala medier