Läs den officiella beskrivningen

DTU

Fördelar samhället på global nivå

Under nästan två århundraden har DTU, Danmarks Tekniska Universitet, varit engagerad i att uppfylla synen på HC Ørsted - fadern till elektromagnetism - som grundade universitetet 1829 för att utveckla och skapa värde med hjälp av naturvetenskap och tekniska vetenskaper till förmån för samhället.

Idag är DTU rankad som ett av de främsta tekniska universitet i Europa, fortsätter att sätta nya register i antalet publikationer och ständigt öka och utveckla våra partnerskap med industrin och uppdrag som utförs av DTU: s vetenskapliga råd.

Antalet studerande är högre än någonsin och för elfte året i följd har vi fått ett rekordstort antal ansökningar från studenter som vill genomföra en examen från ett teknisk elituniversitet med en global synvinkel.

Den internationella dimensionen är av stor betydelse för DTU. I 2014 välkomnade vi 538 internationella studenter till våra MSc-program, hälften av våra doktorander rekryteras från utlandet, och drygt en tredjedel av vår vetenskapliga personal är högkvalificerade forskare med internationell bakgrund. Dessutom fortsätter omfattningen och intensiteten i våra samarbeten med andra ledande tekniska universitet runt om i världen att växa.

DTU har internationella utbildningsutbytesprogram med över 200 universitet runt om i världen och har nära samarbeten med våra partners, förutom att bygga forskning och utbildningsprogram med Nordic Five Tech Alliance, Euro Tech Universities Alliance, KAIST i Sydkorea, kineserna -Danish Center i Peking, Rensselaer i USA och Nanyang i Singapore.

Om DTU: s MSc-program

DTU erbjuder MSc-program som lärs på engelska för nästan alla forskningsområden, vilket ger studenterna största möjliga valmöjligheter. Strukturen och innehållet i de olika programmen speglar DTU: s status som ett av de högsta europeiska tekniska universiteten.

Genom rekommenderade studieområden / fokusområden, gemensamma internationella MSc-program, Erasmus Mundus MSc-program och hedersprogram, erbjuder DTU: s MSc-program ett brett utbud av läroplaner - från den högspecialiserade till en bredare och mångsidigare pedagogisk profil.

Kontakta gärna International Affairs eller professorn med ansvar för relevanta MSc-program för ytterligare information.

Strukturen i MSc-programmet

MSc-programmet är ett forskningsbaserat tekniskt program på elitnivå som syftar till att kvalificera kandidaten till en kunskapsintensiv position inom branschen och näringslivet och i samhället i allmänhet. Kandidater erhåller titeln Civilingenjör i teknik inom det givna teknikområdet.

FLAGMODEL

MSc är ett tvåårigt program med en arbetsbelastning på 120 högskolepoäng. DTU: s MSc-program omfattar de flesta moderna teknikområden och utbildas uteslutande på engelska. Programmen omfattar fyra kategorier av kurser: Allmän kompetens, Teknologi specialisering, valfria och uppsats.

Allmänna kompetenser

MSc-programmen innehåller ett antal allmänna kompetens kurser. Dessa är utformade för att erbjuda studenterna den kompetens som krävs för att möta de komplexa utmaningarna av en teknisk karriär, inklusive projektledning, teamarbete, kommunikation, problemlösning och resursplanering. Alla dessa färdigheter lärs inom studentens forskningsområde och faller i följande kategorier:

  • Allmänna tekniska kompetenser
    Du lär dig att kombinera teknikansökan och utveckling med ekonomisk förvaltning, ledning och organisation. Viktigast av allt lär du dig att använda dina kvalifikationer och tekniskt kunnande i ett professionellt och socialt sammanhang.
  • Syntes kompetenser
    Du lär dig att definiera och tillhandahålla lösningar på ett öppet problem. Du kan vara en del av ett tvärvetenskapligt team och utbildas i kommunikation och samarbete.
  • Normativ kompetens
    Du lär dig en uppsättning grundläggande ämnen som är gemensamma för alla tekniska aspekter inom teknik inom ett visst område.

Teknik specialisering

Denna grupp kurser ger dig en fördjupad akademisk och teknisk kunskap som krävs för att få toppmoderna kompetenser inom ett specifikt ämnesområde. Genom att kombinera teknikens specialiseringskurs med lämpliga valbara kurser kan du skapa ditt eget inspirerande och mycket individuella studieprogram.

Tillval

En viktig aspekt av DTU: s MSc-program är det betydande antalet valbara kurser. Här kan du bedriva dina egna vetenskapliga och professionella intressen. I princip kan du välja mellan mer än 400 olika DTU-kurser.

Avhandling

Magisteruppsatsen markerar slutförandet av det tvååriga MSc-programmet. Forskningsprojektet utförs oftast på DTU och i många fall i samarbete med en av våra många industripartner. Alla projekt omfattar grundläggande forskning, innovation och tillämpning.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

Technical University of Denmark (DTU) Graduate Programs

Linjen i fysik och nanoteknik fokuserar på fysik som grund för modern teknik. Gapet mellan vetenskaplig forskning och tekniska genombrott minskar. Därför inom områden som ... [+]

Den Civilingenjörsutbildningen i fysik och nanoteknologi fokuserar på fysik som grund för modern teknik.

Gapet mellan vetenskaplig forskning och tekniska genombrott minskar. Därför inom områden som nanoteknik och hållbar energi, det finns ett växande behov av ingenjörer som kan kombinera solid vetenskaplig kunskap med omfattande ingenjörskonst.

Utbildningsprogram fokus

Den Civilingenjörsutbildningen i fysik och nanoteknologi omfattar ett brett spektrum av tekniska, teoretiska och experimentella tekniker inom modern fysik. Ansökningarna omfattar olika ämnen, såsom utvecklingen av nanostrukturerade material med skräddarsydda elektriska, magnetiska, optiska, mekaniska och kemiska egenskaper, tillverkning och integrering av nano- och mikrokomponenter i systemdesign, modellering av komplexa biologiska system, optisk databehandling och överföring, samt utveckling av teknik för inköp, lagring och omvandling av hållbara energi t.ex. bränsleceller och vätgasteknik.... [-]

Danmark Lyngby
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Technical University of Denmark (DTU) Graduate Programs

DTU är en av de få europeiska universitet att erbjuda en MSc program avsedda enbart för transport och logistik. Utbildningen tar en modellbaserad metod för konstruktion o ... [+]

Den MSc program i Transport och logistik är utformad för att ge dig alla nödvändiga förutsättningar att utveckla, analysera och hantera avancerade transport- och logistiksystem.

Detta MSc program ger dig metodologiska ansatser för att lösa samhällets transport- och logistikutmaningar som använder state-of-the-art optimeringsverktyg, hållbara planeringsinstrument, avancerade modelleringsteknik och robusta utvärderingsmetoder.

Detta gör det möjligt för studenter att ta hög nivå jobb inom transportsektorn, till exempel inom transportsektorn, som konsulter eller som anställd inom offentlig verksamhet. Med tanke på allmängiltigheten de analytiska verktyg, akademiker är också attraktiva för sektorer utanför transportområdet där analytisk förmåga och förmåga att analysera och syntetisera komplexa system krävs.... [-]

Danmark Lyngby
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Technical University of Denmark (DTU) Graduate Programs

Med en MSc i Aquatic Science and Technology, kan du bidra till en hållbar skörd och produktion av fisk och skal fisk, bedömning och hantering av mänsklig påverkan och mil ... [+]

Med en MSc i Aquatic Science and Technology, kan du bidra till en hållbar skörd och produktion av fisk och skal fisk, bedömning och hantering av mänsklig påverkan och miljöförändringar samt spetsforskning på vattenekosystem, drag av sina invånare, och deras inverkan på det globala klimatet.

Två tredjedelar av jordens yta är täckt av vatten och hav, sjöar och vattendrag har en avgörande roll att spela i regleringen av vår planets biogeografi och klimat och bevara den biologiska mångfalden. Dessutom är en stor del av världens befolkning är beroende av fiske och vattenbruk som en källa till mat eller inkomst, och "blå tillväxt" står högt på EU: s politiska agenda.... [-]

Danmark Lyngby
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
DTU
Anker Engelunds Vej 1
Building 101A

Lyngby, 2800 DK
Social Media