Läs den officiella beskrivningen

Gynnas samhället på global nivå

I nästan två århundraden DTU, Danmarks Tekniska Universitet, har ägnat sig åt att uppfylla visionen om HC Ørsted-fader elektromagnetism-som grundade universitetet 1829 för att utveckla och skapa värde genom att använda naturvetenskap och teknikvetenskap att gynna samhället.

Idag är DTU rankad som en av de främsta tekniska universiteten i Europa fortsätter att sätta nya rekord i antalet publikationer, och ihärdigt öka och utveckla våra samarbeten med industrin och uppdrag genomförda av DTU: s vetenskapliga råd.

Antalet studenter som väljer är högre än någonsin och för elfte året i rad, har vi fått ett rekordstort antal ansökningar från studenter som vill driva en examen från teknisk elituniversitet med ett globalt perspektiv.

Den internationella dimensionen är av avgörande betydelse för DTU. År 2015, vi välkomnade över 600international studenter till våra masterprogram, är hälften av våra doktorander rekryteras från utlandet, och mer än en tredjedel av vår vetenskapliga personal är högt kvalificerade forskare i internationella bakgrunder. Dessutom omfattning och intensitet av våra samarbeten med andra ledande tekniska universitet runt om i världen fortsätter att växa.

DTU har internationella utbytesprogram på utbildningsområdet med över 200 universitet runt om i världen, och har nära forskningssamarbete med våra partner i Förutom att bygga forsknings- och utbildningsprogram med Nordic Five Tech Alliance, Euro Tech universitet Alliance, KAIST i Sydkorea, kinesisk -Danish Center i Peking, Rensselaer i USA, och Nanyang i Singapore.

Programmen undervisas på:
Engelska

Study at DTU – Raj from India

Study at DTU – Hugo from Spain

Study at DTU – Amy from Ireland

Study in Denmark - Wei Han from China (Environmental Engineering)