University of Copenhagen

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

En världsklass forskningsuniversitet

Drivs av intellektuell kreativitet och kritiskt tänkande sedan 1479 har forskare och studenter vid University of Copenhagen utvidgat horisonter och bidragit till att flytta världen framåt. Universitetet har med sina 5000 forskare och 39 000 studenter en internationell forsknings- och studiemiljö och är högt rankad på de ledande rankinglistorna på världens bästa universitet.

Universitetet erbjuder forskare och studenter möjlighet att utveckla sin talang och lanserar ambitiösa tvärvetenskapliga initiativ för att stödja sina starka akademiska samhällen. Genom forskningsbaserad undervisning - och involverar dem i forskning - är eleverna utrustade för att möta samhällets utmaningar och behov.

University of Copenhagen arbetar för att bli ett av världens grönaste campusområden och lämna så lite miljö- och klimatavtryck som möjligt. Universitetet underlättar samarbete mellan olika organisationer, samarbetar med näringslivet och hjälper studenter att hitta relevanta program och projekt inom hållbarhetsområdet.

Universitetet fokuserar också på jämställdhet och ser mångfald som en styrka.

109623_clinic-doctor-health-hospital.jpg

I korthet

University of Copenhagen grundades 1479 av den danska kungen Christian 1 och har idag cirka 39 000 studenter och 9 000 anställda - varav cirka 5 000 är forskare - och intäkter på 8,6 miljarder danska kronor.

Nio Nobelpriser har tilldelats forskare vid universitetet.

allianser

University of Copenhagen är medlem i två internationella allianser av högskolor:

  • International Alliance of Research Universities (IARU)

och

  • League of European Research Universities (LERU)

Alumni

Universitetet vill stödja livslånga relationer med sina alumner. Om du har examen från University of Copenhagen är du välkommen att gå med i alumni-nätverket. Medlemskapet är gratis.

Platser

köpenhamn

Address
10 Nørregade
1165 köpenhamn, Danmark

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium