Läs den officiella beskrivningen

Den Estonian Academy of Arts grundades 1914 och är det enda offentliga universitetet i Estland som erbjuder högre utbildning inom bildkonst, design, arkitektur, media, visuella studier, konstkultur, kulturarv och bevarande. Beläget i huvudstaden Tallinn är det en aktiv studie- och forskningsinstitution och det ledande nationella centrumet för innovation inom visuell kultur.

Nästan 1200 studenter är för närvarande inskrivna på Estonian Academy of Arts och undervisas av 89 professorer, docenter, lärare och lärare från Estland och utomlands. Studier sker i små grupper av noggrant utvalda studenter, och den Estonian Academy of Arts stolt över det låga förhållandet mellan professor och professor.

EAA erbjuder sex masterprogram på engelska: Animation, Contemporary Art, Design

Vi erbjuder också en kandidatexamen i Media Graphics , undervisad på ryska. Dessutom erbjuder vi internationellt doktorandprogram som heter Art and Design .

EAA uppmuntrar till innovation och experiment, och studenterna kan ta moduler och workshops utanför deras specialiseringar. Ha en idé? Försök! Du hittar det uppfriskande brist på byråkrati här. De som studerar vid EAA upptäcker snart ett brett spektrum av möjligheter.

Vi bjuder in dig till oss!

HISTORIA

Sedan början av 1900-talet har den Estonian Academy of Arts varit ett viktigt centrum för estnisk konstutbildning. Det estniska konstförbundet grundade Tallinn Applied Art School 1914, som erbjöd allmän utbildning och yrkesutbildning inom konst och hantverk.

Vid utarbetandet av läroplaner användes St Petersburg-konstskolan Stieglitz - som koncentrerades om att undervisa tekniska och praktiska färdigheter - som modell. År 1924 blev skolan den statliga tillämpade konstskolan, som utbildade sig i alla de traditionella disciplinerna av tillämpad konster, och bildskunskapsdiscipliner tillsattes till sitt program på 1930-talet. År 1932 flyttade skolan till en ny skola i flera steg, och det blev möjligt att ansöka om diplom hos en specialist eller tillämpad konstnär.

Skolan bytte namn till Statens industriella konstskola år 1938. År 1944 skedde skolan till Tallinn State Applied Art Institute of ESSR. Som ett resultat av centraliseringen av konstutbildningssystemet 1951 överfördes alla studier från Tartu till Tallinn, byggnadsstudier tillkom och namnet byttes till Statens konstinstitut för Estlands SSR (SAIE, Estlands förkortning ERKI). År 1989 döptes ERKI till Tallinns konstuniversitet, och sedan 1995 har namnet varit Estonian Academy of Arts .

INTERNATIONELLA RELATIONER

Akademins mål är att vara mitt i livet. Därför uppmärksammas samhället och den professionella världen brett.

EAA har nära band och samarbetsavtal med mer än 100 internationella universitet och många internationella nätverk, genom vilka studenter och fakultetsutbyten kan förhandlas fram och lärlingsmöjligheter kan utökas. EAA är medlem i CUMULUS (International Association of Universities and Colleges of Art, Design och Media); EAAE (European Association for Architectural Education); ELIA (European League of Institute of the Arts) och genom NORDPLUS är medlem i många professionella nätverk.

Sedan 1999 har EAA varit medlem i Europeiska kommissionens program för livslångt lärande för högre utbildning, Erasmus, där mer än 100 bilaterala utbytesavtal har undertecknats. Förutom Erasmus-programmet har Estonian Academy of Arts ingått utbytes- och samarbetsavtal för studenter och fakulteter med tio internationellt erkända konstuniversiteter utanför Europeiska unionen.

Regelbundna och intensiva kontakter upprätthålls med världen utanför akademin genom utställningar och publiceringsarbete genom att organisera många evenemang och i samarbete med företag och offentliga institutioner.

Utrikesförbindelser, fakultets- och studentutbyten, råd om utländska lärlingsmöjligheter och beviljande av information samordnas av Internationella förbindelsekontoret.

SAMARBETE OCH ANTREPRENEURSKAP

EAA samarbetar med universitet, kulturinstitutioner, konstnärliga föreningar, lokala myndigheter och företag i Estland och utomlands.

Den Estonian Academy of Arts samarbetar med många estniska och internationella företag inom vetenskap och utveckling. Samarbetspartnerna varierar beroende på specialiseringsområdet och akademin kan erbjuda en rad tjänster från forskning och analys för att skapa prototyper.

Utvecklingsdepartementet är länken mellan utbildning och näringsliv. Tjänsterna och lösningarna som stöder EAA : s huvudaktiviteter utarbetas, vilket ger juridisk och entreprenörsrådgivning till personal och företag för att genomföra samarbetsprojekt med Akademins avdelningar. Utvecklingsdepartementet samverkar aktivt med företag i Estland och utomlands och genomför gemensamma projekt. Många elever kompletterar designuppgifter för estniska företag inom den offentliga och privata sektorn och deltar i internationella och lokala tävlingar under sina studier.

Utbildningsdepartementet organiserar utbildning inom entreprenörskap, immateriella rättigheter, karriärplanering, internationell lärling och projektledning. Studenter uppmanas att göra affärsplaner, och det finns många resurser tillgängliga för EAA : s spin-off-företag (företag som grundas av studenter under sina studier). Avdelningen samordnar interdepartmentella utvecklingsprojekt och genomför vid behov vetenskapliga och utvecklingsprojekt. Utvecklingsavdelningen förvaltar EAA : s lokala och internationella samsponserade eller gemensamma projekt.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Estniska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts erbjuder en 2-årig Master of Animation program för doktorander som är intresserade av animation regi och filmskapande. ... [+]

Institutionen för Animation bildades vid estniska konstakademin i 2006 och sedan 2007 har erbjudit ett tvåårigt MA i Animation (ges på engelska). Den Animation MA Programmet ges av professor Priit Pärn och docent Olga Pärn. Huvudsyftet med programmet är att framgångsrikt utbilda skapare av animerad film, att förse dem med teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter. Den ytterligare syfte är att bidra till den globala utvecklingen av animation som en konstform.

Animation är en blomstrande medium och utvecklas i en snabbare takt än någonsin tidigare. Det har blivit en del av masskultur, såväl som en av sina huvudsakliga former. Animation kan ses i digital skärm grafik, dataspel, musikvideor, filmer, etc. Grunden för någon film - inklusive animerade film - är berättelsen. Det största problemet i filmvärlden är bristen på goda historier. I de flesta av världens animation skolor är eleverna inte lärt konsten att bra historia att skriva. Detta är något som sätter vårt program isär. Vi lägger tonvikt på historia och lära professor Pärn unika metod för att skapa filmmanus.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Estonian Academy of Arts

Programmet ligger vid den tvärvetenskapliga korsningen av arkitektur, stadsplanering och design, konsthistoria och teori, kritisk geografi, sociologi, etnografi och relat ... [+]

Som händelser och omvandlingar under de senaste decennierna har kraftigt visat, genomtränger urbana frågan all den stora sociala, ekonomiska och politiska utvecklingen i dag. Den tvååriga masterprogrammet i Urban Studies engagerar sig kritiskt med den vidsträckta manifestationen av modern urbanitet. Vilka former har urbaniseringens processer antagits idag? Hur produceras städerna?

Programmet förblir stadens enhetliga perspektiv som ett fysiskt utrymme, ett socialt utrymme och ett utrymme för design. Den kombinerar rigorös akademisk forskning med intensivt fältarbete. Programmet ligger vid den transdisciplinära korsningen av stadsstudier, urbanism och stadsplanering, arkitektursteori, sociologi, urban etnografi och geografi. Våra studenter har akademisk bakgrund i arkitektur, samhällsvetenskap eller humaniora. Integrerar kritisk utfrågning och experimentell praxis, programmet har trefaldigt fokus på sociala användningsområden, rumsliga program och urbana former.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Estonian Academy of Arts

Den Estonian Academy of Arts erbjuder ett magisterprogram inom design och hantverk, levererat på engelska. Studenterna skriver in ett gemensamt program men väljer också e ... [+]

Den tvååriga Design

Eleverna skriver in ett gemensamt program men väljer också en specialisering. Studenter som studerar i Design

Design

keramikglas konst och designsmycken och smedningtextil designläder konst och designmodedesign

Materialbaserade design- och hantverksdiscipliner har en unik utsikt och filosofi, och Estonian Academy of Arts är en av de få ställena i världen där det är möjligt att studera inom några av dessa områden på MA-nivå. Varje MA-examen ska vara den bästa i världen i någonting - vare sig man producerar en genial produkt, har en unik konstnärlig position eller demonstrerar en djupgående materialbaserad forskning. Designen

"I designen... [-]

Estland Tallinn
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Estonian Academy of Arts

MA i interaktionsdesign-programmet fokuserar på mänsklig-centrerad design. Den pågående utvecklingen av smart konsumentteknik har ökat behovet av väl utformade intuitiva ... [+]

Interaktionsdesign (IxD) är ett snabbt utvecklande kreativt fält. Den pågående utvecklingen av smart konsumentteknik har ökat behovet av väl utformade intuitiva användargränssnitt och upplevelser. Var det en mobilapp, fronten på en webbaserad tjänst eller ett komplext system som involverar olika digitala och fysiska erfarenheter, är interaktionsdesign en viktig del av det. Interaktionsdesigners syftar till att göra användarnas möten med sofistikerad information och maskiner så enkel och trivsam som möjligt.

Vårt program fokuserar på människa-centrerad design. Användarforskning, analys och provning utgör grunden för läroplanen. Teoretiska studier är byggda kring praktiska designprojekt baserat på verkliga briefs från företag i Estland och utomlands. Användarbaserad, smidig design och produkt- / serviceutvecklingsmetoder säkerställer ett bra resultat av projekten.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Estonian Academy of Arts

Vi utbildar framtida inredningsarkitekter. Programmet ger kompetensen att analysera kritiskt, utveckla och experimentera med de olika aspekterna av rumslig miljöutvecklin ... [+]

Den moderna världen präglas av komplexitet och snabb förändring, vilket också påverkar yrket inomhusarkitekter och rumsdesigners. Kandidatprogrammet inom interiörarkitekturen bygger på principen att en uppsättning konstruktionsförmåga, i begreppets snäva bemärkelse, inte räcker för att inredningsarkitekter ska lyckas i sitt yrke. De behöver också förstå det bredare sammanhanget och kunna anpassa sina lösningar till förändrade situationer.

Vår läroplan är uppdelad i två huvudområden:

Det första (så kallade hi-tech-segmentet) behandlar samspelet mellan mellanslag och människor, och hur högteknologi och smarta material bidrar till att förbättra den interaktionen. Det andra segmentet "lågteknologi" bygger på tanken att om vi har goda kunskaper om våra omgivande, bredare sammanhang Det är allt vi behöver för att skapa färskt, kvalitetsutrymme.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MA

Estonian Academy of Arts

EKA erbjuder ett väl avrundat och mångfacetterat förhållningssätt till lärande. Samtida konst, kritik och teori, författarbaserad arkitektur, innovativ och färdighetsbase ... [+]

Det tvååriga programmet Modern Art MA erbjuder:

Författarinriktad handledning för samtida konstnärerLokala och besökande konstnärer, kuratorer, filosofer, teoretiker och gallerister som arbetar med studenterIndividuell frihet att utforma sin egen läroplan inom ett mångsidigt program som erbjuder teoretiska verktyg och praktisk träningAlternativet att utveckla sin konstpraxis genom studiorna av ljudkonst, linsbaserad konst, installation och skulptur, grafisk konst och målningIndividuella och grupptutorials, gruppkritikssessioner på flera nivåerEngagemang för att utveckla och fördjupa begreppsmässiga och sociala idéer i en enskild konstpraxisEn kritisk diskursiv miljö för diskussioner om att skapa, visa och tänka på samtida konst och samtida samhälleFlexibla studioutrymmen och workshops i en ny byggnad av akademinTillgång till tekniska workshops över Akademin, med specialister för att hjälpa alla eleverna: virtuella prototyper och 3D-printstudior, traditionella och digitala tryckverk, analoga och digitala mörkrum, fotostudio, ljudinspelning och filmstudier, trä- och metallverkstäder, modern svart box och den monumentala skulpturstudionEtt kontinuerligt program av off-site-evenemang, studieresor, utställningarMöjligheter till utställningar i gallerier, museer, studieresor och samarbete med olika konstinstitutioner och universitet och utbytesprogram (KUNO, DAMA, ERASMUS)Vad gör Estlands konstakademi (EKA) speciell?... [-]
Estland Tallinn
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

Tallinn, Harju län, 10412 EE
Social Media