University of Tartu

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Tartu ( UT ) är Estlands ledande centrum för forskning och utbildning. Det är det enda universitetet i Baltikum som rankas i de bästa 1,2% av världens bästa universitet (QS World University Rankings 2021). UT grundades 1632 och är det enda klassiska universitetet i Estland. Det studerar mer än 13 000 studenter vid UT (inkl. 1800 internationella studenter) och UT har 3800 anställda (inkl. 1800 akademiska anställda (190 professorer)). För att stödja och utveckla den professionella kompetensen hos sina studenter och akademisk personal har universitetet 80 partneruniversitet i 31 länder.

UT omfattar 4 fakulteter och 4 högskolor. Det mesta av UT ligger i Tartu , den näst största staden i Estland; dess högskolor finns dock i Pärnu, Viljandi och Narva. Tartu har 100 000 invånare och en femtedel av invånarna är studenter.

Tartu är en livlig studentstad. Varje läsår börjar med nyårsdagar och höjdpunkterna i varje termin är vår- och höststudentdagarna, en veckolång festival med evenemang speciellt för studenter. UT har många studentklubbar och föreningar, allt från professionella organisationer till informella grupper. För internationella studenter är ESN Tartu huvudorganisationen som fokuserar sin uppmärksamhet på internationella studenters välbefinnande.

UT : s forskning i världsklass är grunden för dess högkvalitativa utbildning. Fler doktorsexamen försvaras vid UT än i alla andra estniska universitet: 120 doktorsexamen försvarades endast vid UT 2016 (239 vid andra estniska universitet). UT tillhör TOPP 1% av världens mest citerade universitet och forskningsinstitutioner inom klinisk medicin, kemi, miljö och ekologi, geovetenskap, växt- och djurvetenskap, geovetenskap, samhällsvetenskap (allmänt), molekylärbiologi och genetik, Biologi och biokemi, neurovetenskap och beteende, psykiatri och psykologi (ISI Web of Science 2017). Totalt 42 UT forskare tillhör TOPP 1% av de mest citerade forskarna i världen (ISI Web of Science 2017), inklusive programledaren för MSc i programvaruteknik professor Marlon Dumas.

UT erbjuder ett brett urval av program och unika discipliner för studenter. UT deltar också i flera Erasmus Mundus och andra gemensamma masterprogram som levereras i samarbete med världens ledande universitet. UT följer Bolognaprocessen i organisationen av sitt undervisnings- och kandidatexamen (3 + 2) studiemoduler. Doktorandstudiernas längd är 4 år. Studieåret börjar i början av september varje år.

Platser

Tartu

University of Tartu

Address
Ülikooli 18
50090 Tartu, Tartu County, Estland
Telefon
+372 737 5100

Tallinn

Address
Kaarli pst 3 -- 202-203
10119 Tallinn, Harju län, Estland

Pärnu

Address
Ringi 35
80012 Pärnu, Pärnu County, Estland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program