University of Tartu

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Tartu (UT) är Estlands ledande centrum för forskning och utbildning. Det är det enda universitetet i Baltikum rankas i Topp 1,2% av världens bästa universitet (QS World University Rankings 2017-18). Grundades 1632 är UT det enda klassiska universitetet i Estland. Det finns mer än 13 000 studenter studerar på UT (inkl. 1300 internationella studenter (2016)) och UT har 3800 anställda (inkl. 1800 akademiska anställda (190 professorer)). För att stödja och utveckla den studerandes och akademiska personalens kompetens har universitetet 80 partneruniversiteter i 31 länder.

UT omfattar 4 fakulteter och 4 högskolor. De flesta av UT ligger i Tartu, Den näst största staden i Estland; men dess högskolor ligger i Pärnu, Viljandi och Narva. Tartu har en befolkning på 100 000, och en femtedel av dess invånare är studenter.

Tartu är en livlig studentstad. Varje läsår inleds med förstaårselev dagar och höjdpunkterna i varje termin är våren och hösten student Days, en veckolång festival av händelser, särskilt för studenter. UT har många studenter klubbar och föreningar, som sträcker sig från professionella organisationer informella grupper. För internationella studenter ESN Tartu är den viktigaste organisation som fokuserar sin uppmärksamhet på internationella studenter välbefinnande.

UT världsledande forskning är grunden för sin utbildning av hög kvalitet. Fler doktorsexamen försvaras vid UT än i alla andra estniska universitet: 120 doktorsgrader försvarades endast vid UT 2016 (239 vid andra estniska universitet). UT tillhör TOP 1% av världens mest citerade universitet och forskningsinstitutioner inom klinisk medicin, kemi, miljö och ekologi, geovetenskap, växt- och djurvetenskap, geovetenskap, samhällsvetenskap (generell), molekylärbiologi och genetik, Biologi och biokemi, neurovetenskap och beteende, psykiatri och psykologi (ISI Web of Science 2017). Totalt 42 UT-vetenskapsmän tillhör de 1: a TOP-1% av världens mest citerade forskare (ISI Web of Science 2017), inklusive programansvarig för MSc i mjukvaruutveckling professor Marlon Dumas.

UT erbjuder ett brett utbud av program och unika discipliner för studenter. UT deltar också i flera Erasmus Mundus och andra gemensamma masterprogram som levereras i samarbete med världens ledande universitet. UT följer Bolognaprocessen i organisationen av sin undervisning och Bachelor-Master (3 + 2) system för studiehelheter. Längden på doktorandstudier är 4 år. Läsåret börjar i början st av september varje år.

Platser

Tartu

University of Tartu

Address
Ülikooli 18
50090 Tartu, Tartu County, Estland
Telefon
+372 737 5100

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium