Läs den officiella beskrivningen

Amerikanska universitetet i Sharjah Är en oberoende, ideell förmedlingsinstitution, medvetet grundad på amerikanska institutioner för högre utbildning. Universitetet är ett ledande omfattande samhällsuniversitet i viken, och tjänar studenter från regionen och från hela världen. AUS syftar till att vara regionens ledare inom högre utbildning, känd för kompetens och innovation inom undervisning, lärande, forskning och service.Amerikanska universitetet i Sharjah ligger 16 kilometer (10 miles) från Sharjahs centrum och cirka 25 kilometer från Dubais närliggande Emirat. Sharjah är ett globalt handelscentrum och en stad av lärande och konsten, vilket bekräftades av dess UNESCO-beteckning 1998 som den arabiska världens kulturhuvudstad.

De främsta anledningarna att studera på AUS:

Student mångfald
Från och med hösten 2016 fanns 6 002 elever inskrivna i AUS. Dessa omfattade 429 forskare och 5 402 studenter. Studentförhållandet är 50,4 män och 49,6 kvinnor. AUS har en högre andel internationella studenter än någon annan världsinriktade institution, enligt en analys av Times Higher Education data. Några 84 procent av universitetets studentkår består av internationella studenter, som representerar mer än 100 nationaliteter.

Kvalitet och mångfald av fakultetsmedlemmar
Våra fakultetsmedlemmar har år av undervisnings- och forskningserfarenhet och examensbevis från några av de mest prestigefyllda universiteten i världen. Dessa inkluderar Harvard University, Yale University, University of Cambridge, University of Oxford, Stanford University, Brown University och Princeton University, för att nämna några. Cirka 92 procent av heltidsfakulteten har en terminal examen, medan 81 procent har doktorsexamen.

Finansiella stipendier och stipendier, och examen assistentskap möjligheter

AUS Financial Grant

AUS gör sitt bästa för att säkerställa att ekonomiska medel inte blir ett hinder för kvalificerade studenter att få den bästa utbildningen de förtjänar. Ett brett utbud av stipendier, stipendier och arbetskraftsmöjligheter för både kandidatexamen och doktorander erbjuds att hjälpa dem att finansiera sin utbildning. Stipendier som erbjuds inkluderar:

  • Finansiellt bidrag (5-50 procent remission på undervisning, labbavgifter och delat boende) för heltid studenter med bevisade begränsade ekonomiska resurser.
  • Distinguished Student Scholarship (20 procent remission på undervisnings- och labbavgifter) för förstudidsstudenter som har uppnått skillnad genom att uppnå en lägsta kumulativ genomsnittsklass på 95% eller motsvarande i slutskolans sista år.
  • Academic Accomplishment Scholarship (10 procent av lärar- och lab- / teknologiavgifter) för förstudidsstudenter som uppvisar akademisk excellens genom att uppnå en minsta kumulativ genomsnittsklass mellan 90.00 och 94.99 procent eller motsvarande i slutskolans sista år.
  • Aktivt stipendiat (upp till 50 procent avgift på undervisnings- och labbavgifter) ges till begåvade studenter som en gest av universitetets stöd och erkännande av studentprestationer inom det extrakursiva området.
  • Atletiska stipendier (upp till 50 procent remission på undervisning, labbavgifter och delat boende) erbjuds till begåvade studenter som visar atletisk excellens och utmärkta sportegenskaper.
  • Family Tuition Grant (25 procent remission på undervisnings- och labbavgifter) för familjer med mer än en dotter / son inskrivna samtidigt vid AUS som heltidsstudenter.
  • Övriga stipendier och bidrag inkluderar kanslerens stipendiatutmärkelse, studieturbidraget, akademiskt utbildningsstipendium, kanslerlistornas stipendium, dekanas stipendium och Sharakah skolans stipendium.
AUS Info

Universitetet utser också ett antal utbildningsassistenter till kvalificerade doktorander. Graduate assistentships täcker studieavgifter (från 33-100 procent undervisningsavdrag) och en månatlig stipendium under ordinarie semestrar. Graduate assistentships kan vara i form av en forskarassistent assistentskap eller en forskarutbildning assistentskap. Graduate Research Assistantships ger studenterna möjligheter att utveckla forskningserfarenhet genom att arbeta med en fakultetsmedlem om forskningsrelaterade aktiviteter. Genom utbildningsassistentskap får studenterna lärarrelaterad erfarenhet genom deltidsanställning i positioner som laboratorieassistenter. Båda delas ut på en konkurrenskraftig semester på semester.

På campus anläggningar

En av de viktigaste och välkända funktionerna hos AUS är dess livliga och dynamiska campusliv. Högskolan erbjuder studenter sovsalar, ett idrottsanläggning och ett gym. Andra faciliteter inkluderar ett hälsocenter, ett apotek, en bank, ett postkontor, en frisörsalong, en damer skönhetssalong, en bokhandel, matsalar och två närbutiker.

Bostadshallen ger eleverna plats att bo, koppla av, träna och studera i komfort. Universitetshälsocenteret erbjuder en rad tjänster, inklusive öppenvård, hälsoutbildning, psykologisk rådgivning och ambulans / akutmottagning. AUS sportanläggningar är värd för en mängd fritidsaktiviteter och konkurrenskraftiga sportaktiviteter. Sportkomplexet har inomhus basket, volleyboll, handboll, badminton, tennishallar förutom en 50 meter olympisk inomhuspool, squashbanor, gym och en träningshall.

Utomhusfaciliteterna inkluderar basketplaner, tennisbanor, fotbollsplan, en cricketmark, ett baseballfält och ett 400 meter löpbana.

Extracurricular aktiviteter, studentklubbar och organisationer

AUS lägger stor vikt vid extracurricular aktiviteter, med tanke på att de är avgörande för en studerandes allsidiga utveckling. Studenter uppmuntras att delta i sportaktiviteter, gå med i kulturella och intresseorienterade klubbar och frivilliga i samhällstjänstkampanjer. Universitetet erbjuder 81 kulturella och intresseorienterade studentklubbar, 25 idrottslag och ett volontärprogram för samhällstjänst. Studenter kan också delta i teatraliska och musikaliska föreställningar genom universitetets Performing Arts Program. Under året hålls ett antal kulturella föreställningar på campus.

Världsklass vetenskaplig forskning och publikationer

AUS är fast besluten att bli det högsta forskningsuniversitetet i regionen, känt för sin excellens och innovation. Universitetet uppmuntrar och stöder forskning, akademisk och kreativ verksamhet hos fakulteten och studenterna. Dessutom planeras pågår för universitetet att bygga en forsknings- och teknologipark.

Forskningsfinansieringen vid AUS inkluderar 2,5 miljoner AED per år som internt fakultetsforskningsbidrag. AED 2,2 miljoner fördelade per år för sabbatsblad; 10 miljoner AED (stipendier för stipendier och stipendier för forskarforskare och lärarassistenter) tilldelade för doktorandstöd; Och AED 2,1 miljoner per år säkras på externa forskningsbidrag.

AUS fakultet och student producerar och publicerar högkvalitativt arbete som regelbundet får erkännande både regionalt och internationellt. AUS fakultetsmedlemmar äger 67 patent, många patenterade både lokalt och internationellt. AUS fakultetsmedlemmar har en stark rekord av vetenskapliga publikationer i prestigefyllda tidskrifter och internationella konferenser som normalt involverar doktorander som medförfattare.

  • Antal journalpublikationer från 2014-2016: 1014
  • Antal presentationer och förfaranden från 2014-2016: 131

Karriär- och yrkesutvecklingsmöjligheter

AUS lägger också stor vikt vid att skapa ömsesidigt fördelaktiga förbindelser med samhället. Alla högskolor och skolor vid AUS strävar efter att tillgodose företagens behov och upprätta förbindelser som visar sig vara till nytta för både AUS och dess partner. Dessa band bidrar också till att universitetet bedriver forskning såväl som att främja en forskningskultur som snabbt blir en av universitetets mest beundrade funktioner.

AUS alumni arbetar i ett antal multinationella företag, icke-statliga organisationer och statliga institutioner. Medan AUS har eleverna möjlighet att praktisera hos ledande lokala och internationella företag. Universitetet är också värd ett årligt karriärforum och ger AUS seniorer och alumner möjlighet att träffa representanter från den privata och offentliga sektorn som är intresserade av att rekrytera AUS-studenter och utexaminerade som heltidsanställda eller praktikanter.

AUS erbjuder 26 majors och 45 minderåriga på grundnivå och 14 magisterexamens genom Arkitektskolan, Konst och Design; College of Arts and Sciences; College of Engineering; Och Handelshögskolan.

header-events_1_

På campushus och anläggningar

På campushus är det lämpligaste stället för studenter att bo i medan de studerar vid universitetet. Mer än 2 000 studenter bor i campushushållen. De tycker om att vara nära akademiska byggnader, bibliotek, maträtt och idrottsanläggning. AUS-bostadshusen består av åtta män och fem kvinnors sovsalar, övervakad av personal på en 24/7-basis. Studenter har möjlighet att privata, semi-privata, delade, enkel- eller dubbelrum. Boendet är mycket rikt på sin mångkulturella atmosfär och har en balanserad blandning av sociala och akademiska aktiviteter. Bostadshallen ger eleverna plats att bo, koppla av, träna och studera i komfort.

Bibliotek

Känd som ett av de främsta biblioteken i regionen, erbjuder AUS-biblioteket samlingar, tjänster och program för att stödja universitetssamhällets läroplan och forskningsbehov. AUS-biblioteket erbjuder 140 datorstationer; Instruktion för informationskompetens och forskningsfärdigheter; 141 000 bok / medieartiklar och tillgång till 220 000 e-böcker; Och 50 + databaser med tillgång till 26.000 + e-tidskrifter. Dessutom håller alla bibliotekarier och biblioteksadministratörer på AUS godkända magisterexamina i bibliotek och informationsvetenskap från institutioner som är ackrediterade eller erkända av American Library Association.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

American University of Sharjah

Vår Master i Urban Planning (MUP) är fullt ackrediterad av kommissionen för Academic Ackreditering av undervisningsministeriet utbildning Affairs Division högre och under ... [+]

Som den första professionella program i sitt slag i Förenade Arabemiraten, vår Master i Urban Planning examen förbereder kunnig personal och ledare i planering och hantering av stadsutveckling.

Vår unika program har förbundit sig till skapandet, spridning och tillämpning av tvärvetenskaplig kunskap inom området stadsplanering. Vårt program ger professionella män och kvinnor med enastående, specialiserade forskarutbildning som ger dem möjlighet att genomföra ledande roller i hanteringen av urban tillväxt, förskrivning urbanisering politik och främja social utveckling. Vi strävar efter att ge eleverna de högsta etiska normer som är kompatibla med värden för lokala kulturmiljöer, principerna om social rättvisa, och oro för miljöskydd och hållbarhet.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Deltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

MA

American University of Sharjah

Vår Master of Arts i TESOL programmet är den främsta förberedelse för en karriär i undervisning engelska till som talar andra språk (TESOL). ... [+]

Vår Master of Arts i TESOL programmet är den främsta förberedelse för en karriär inom Undervisning engelska till som talar andra språk (TESOL).

Med de stora resurser och lärare vid institutionen för engelska, erbjuder vi ett program speciellt utformat för att möta behoven hos lärare i engelska som andraspråk i ett mångsidigt, mångkulturell miljö. Våra kursutbud ger yrkesutbildning och solid grund i andraspråksinlärning, pedagogik, språktestning och användning av teknik i språkundervisnings klassrum. Vår enastående akademiska program undervisas av högt kvalificerade lärare med internationell erfarenhet av undervisning inom områdena TESOL, teoretisk och tillämpad lingvistik och interkulturell kommunikation.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Vår Master of Arts i engelska / arabiska / engelska översättning och tolkning (MATI) examen är känd i hela regionen för sitt goda rykte. ... [+]

Vår Master of Arts i engelska / arabiska / engelska översättning och tolkning (MATI) grad är känd i hela regionen för sitt goda rykte.

Som svar på den viktiga roll interkulturell kommunikation spelar i internationella möten dessa dagar och den ständigt växande inverkan av den arabiska regionen på världsfrågor, vårt program utrustar akademiker med högspecialiserad översättning och tolkning färdigheter i engelska och arabiska. Vi lägger de många olika färdigheter som krävs för översättning och tolkning inom en allmän teoretisk ram, vilket ger våra studenter med verktyg för att identifiera, analysera och lösa problem och utveckla ett reflekterande förhållningssätt till översättning och tolkning.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

American University of Sharjah

Datorteknik spelar en avgörande roll för hur framtiden definieras: att välja vår Master of Science i datateknik (MSCoE) program innebär att välja möjligheten att ligga i ... [+]

Datorteknik spelar en avgörande roll för hur framtiden definieras: att välja vår Master of Science i datateknik (MSCoE) program innebär att välja möjligheten att ligga i framkant av världens ledande teknikföretag för resten av din karriär.

En allt viktigare del av vardagen, avser datorteknik hur några av dagens mest innovativa produkter skapas.

En akademisk väg skiljer sig från en examen i datavetenskap, som är det systematiska studiet av algoritmiska metoder för att representera och omvandla informationen avser datateknik till design och prototyper av datorenheter och system.

Som en dator civilingenjör, kommer du att ha nödvändig kunskap och erfarenhet för att driva banbrytande projekt inom hårdvara och datorutveckling, nätverk och programvara för att skapa.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Vår Master of Science i Väg- och vattenbyggnad (MSCE) är populär bland yrkesverksamma som vill kombinera avancerad anläggningspraxis med teknisk forskning, så att de kan ... [+]

Vår Master of Science i Väg- och vattenbyggnad (MSCE) är populär bland yrkesverksamma som vill kombinera avancerad anläggningspraxis med teknisk forskning, så att de kan spela en framträdande roll i branschen både i UAE och utomlands.

Affärsidé

Uppdraget för Master of Science i Civil Engineering (MSCE) programmet vid AUS är att förbereda yrkesverksamma för avancerade karriärer och / eller doktors studier relaterade till väg- och vattenbyggnad. Programmet strävar efter att skapa ett gynnsamt akademisk miljö som främjar kvalitet i undervisning och forskning för att hjälpa eleverna att bli kompetenta, innovativa och ansvarsfulla personal med effektiv kommunikation.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Vår Master of Science i redovisning (MSA) Programmet ger studenterna fördjupade kunskaper och tekniker för att bedriva yrkeskarriär inom den offentliga och privata redovi ... [+]

Vår MSA program öppnar en ny spännande möjlighet inom redovisning och ger en snabb väg att förbereda sig för några av de mest prestigefyllda referenser i yrket. Vår Master of Science i redovisning (MSA) program ger studenterna fördjupade kunskaper och tekniker för att bedriva yrkeskarriär inom den offentliga och privata redovisning. MSA eleverna att utveckla färdigheter som krävs för att lösa redovisningsproblem som är av samtida relevans för områdena ekonomi, finans och andra affärsområden.

Programmet är utformat för att skapa ytterligare arbetstillfällen och främja karriär framgång av våra studenter. Karriärmöjligheter för akademiker inkluderar positioner inom offentlig redovisning, såsom externa revisorer, skatte utgivare och konsulter, samt i privata redovisnings roller som internrevisorer, controllers, ekonomi- och finans officerare och finansanalytiker. Positioner i den offentliga sektorn bidrar också till en stor efterfrågan på en examen i redovisning, både på federal och lokal nivå.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Vår mycket eftertraktade Master of Science i elektroteknik (MSEE) program är känt för sin rigorösa utbildning och dynamisk strategi. ... [+]

Vår mycket eftertraktade Master of Science i elektroteknik (MSEE) program är känt för sin rigorösa utbildning och dynamisk strategi.

Populär bland yrkesverksamma i hela regionen, förbereder vårt program eleverna i en miljö som kombinerar elektroteknik praxis banbrytande teknisk forskning som gör att våra studenter att spela en ledande roll i att bidra till växande mängd elektroteknik kunskap, forskning och utveckling, både regionalt och internationellt.

vårt mål

Vi tror att en MSEE examen är kvalificerad för att uppnå följande mål:

vara framgångsrika yrkesverksamma inom ett specialiserat område elektroteknik upprätthålla en önskan för forskning, innovation och livslångt lärande upprätthålla ansvar ingenjörsyrket Vårt mål ... [-]
Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Vår Master of Science i kemiteknik (MSChE) förbereder dig i en lärande miljö som kombinerar kemiteknik praxis teknisk forskning så att du kan spela en aktiv roll i att bi ... [+]

Vår Master of Science i kemiteknik (MSChE) förbereder dig i en lärande miljö som kombinerar kemiteknik praxis teknisk forskning så att du kan spela en aktiv roll i att bidra till växande mängd kunskap, forskning och utveckling, både regionalt och internationellt.

I detta program kommer du att få utmärkta all-around tekniska, analytisk och praktiska färdigheter för att hantera stora uppdrag inom kemiteknik fältet.

Vår magisterexamen i kemiteknik bygger på en hög standard, liknande dem som tillämpas i USA.

Det kommer att stärka dina kunskaper i viktiga ämnen transportfenomen, termodynamik, kinetik och reaktorkonstruktioner samt matematik.

Affärsidé ... [-]
Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Vår Master of Science i maskinteknik (MSME) Programmet är utformat för dem vars mål är att arbeta i de olika delområdena inom maskinteknik, inklusive termiska och gröna e ... [+]

Den globala ekonomin och snabba förändringar i teknik kräver ett ökande antal ingenjörer med teknisk expertis utanför kandidatexamen nivå. Vår Master of Science i maskinteknik (MSME) program är avsedd för dem vars mål är att arbeta i de olika delområdena inom maskinteknik, inklusive termiska och gröna energisystem, vätskesystem, hållfasthetslära, konstruktion och tillverkning, och dynamik och kontroll. Vårt program förbättrar den tekniska kompetensen hos alla maskiningenjörer för att möta dagens krav, liksom de i framtiden. Detta program bygger på hög standard som liknar dem som tillämpas i USA, utbildar maskiningenjörer på lösa utmanande verkstads problem långt utöver vad de möter på grundnivå.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Vår Master of Science i matematik (MSMTH) Programmet ger studenter med rigorösa och grundlig kunskap om ett brett spektrum av ren och tillämpad områden av matematiken. ... [+]

Vår Master of Science i matematik (MSMTH) program ger studenterna rigorös och grundlig kunskap om ett brett spektrum av ren och tillämpad områden av matematiken.

Vårt program är utformat för att utbilda studenter med olika professionella mål som sträcker sig från anställning eller avancemang i näringslivet, industrin eller regeringen, grundläggande utbildning i grunden som krävs för att erhålla en forskarkarriär eller driva en doktorsexamen i matematik eller matematik-relaterade områden.

våra mål

Vi tror att en MSMTH examen är kvalificerad att:

ger de analytiska färdigheter som krävs för att formulera och lösa komplexa matematiska problem som är av samtida relevans inom ren och tillämpad matematik utveckla matematiska färdigheter och kunskaper för att underlätta karriär inom utbildning, företag eller bransch eller att bedriva mer avancerade studier som en doktorsexamen i matematik eller matematik-relaterade områden ge de matematiska färdigheter och kunskaper för att beskriva och lösa komplexa kvantitativa problem som uppstår i företag eller bransch Vårt mål ... [-]
Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Ackrediterade av FAE ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning, är vår Master of Science i mekatronik ett tvärvetenskapligt program som integrerar veten ... [+]

Tvärvetenskapliga ingenjörer behövs nu mer än någonsin.

Ackrediterade av FAE ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning, är vår Master of Science i mekatronik ett tvärvetenskapligt program som integrerar vetenskap och tekniska koncept som behövs för att ta itu med stora utmaningar i den ständigt föränderliga industrisektorer.

Mechatronics har utvecklats som en distinkt teknisk disciplin under de senaste åren. Det är en blandning av mekanik, elektronik, IT och datorer. Det har kommit att betyda den synergistiska användningen av finmekanik, reglerteknik, datavetenskap och sensor och ställdon teknik för att utforma förbättrade produkter och processer. Det är tillämpningen av den senaste tekniken inom precisions maskinteknik, kontrollerar teori, datavetenskap och elektronik till designprocessen för att skapa mer funktionella och anpassningsbara produkter. Eftersom mekatronik studenter studera en rad olika discipliner, de är väl rustade för att gå in i ett brett spektrum av jobb i elektriska eller maskinteknik, samt utveckling och programvara positioner. De kombinerade kompetens mekatronik examen blir allt mer värdefull för arbetsgivaren, särskilt inom områden som:... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
American University of Sharjah

Sedan starten 2002 som det första programmet i sitt slag i hela regionen, har vår Engineering Systems Management (ESM) magisterexamen blivit en av de mest populära examen ... [+]

Dagens ingenjörer rutinmässigt konfronteras med bredare ansvar som arbetet som kräver dem att kombinera ledande aspekter med tekniska aspekter.

Sedan starten 2002 som det första programmet i sitt slag i hela regionen, vår Engineering Systems Management (ESM) magisterexamen har blivit en av de mest populära examen grader på AUS. Efterfrågan på vårt program är fortsatt hög med ett genomsnitt på 25 elever inskrivna i det varje år.

Vårt program har blivit den främsta valet för ingenjörer vars mål är att arbeta i områden som integrerar teknisk ingenjörskonst med chefs- och ekonomikunskaper. Vår läroplan är utformat för att förbättra ledning och teknisk kompetens hos alla ingenjörer, oavsett disciplin, för att möta marknadens behov i Förenade Arabemiraten och andra Gulfstaterna.... [-]

Förenade arabemiraten Sharjah
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska