Middlesex University Dubai

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vårt förflutna

Middlesex grundades som ett universitet 1992. Det betraktas nu allmänt som en utmärkt internationell leverantör av högre utbildning med enastående akademiska referenser och mycket anställningsbara och framgångsrika akademiker.

Middlesex universitets historia började i slutet av 1880-talet när två utbildningsinstitutioner öppnade sina dörrar i norra London - St Katherine's College och Hornsey School of Arts and Crafts. Båda skulle bli en del av Middlesex Polytechnic, som grundades 1973. Middlesex tilldelades titeln 'University' - av Royal Assent - 1992.

Viktiga datum i Middlesex-historien:

 • 1878 - St Katherine's College öppnar i Tottenham och har varit verksamt i mer än ett sekel
 • 1882 - Hornsey School of Arts and Crafts grundades
 • 1901 - Ponders End Technical Institute (fortfarande hem för universitetets program för samhällsvetenskap) börjar
 • 1939 - Hendon Technical Institute öppnar i Burroughs, Hendon. Universitetets mest populära campus - mycket föryngrat - fortsätter att verka här
 • 1947 - Trent Park College of Education öppnar för att utbilda nödvändiga lärare under efterkrigstiden. Lärare tränas fortfarande på Trent Park Campus
 • 1962 - New College of Speech and Drama öppnar
 • 2005 - Middlesex University öppnar sitt första utomeuropeiska campus i Dubai, Förenade Arabemiraten
 • 2010 - Doktor vid universitetet - Herr Misho Ravic
  • Middlesex University London tilldelar en hedersdoktor för grundaren av Middlesex University Dubai och medordförande för Middlesex University Dubai styrelse, Mr Misho Ravic. Universitetets doktor är universitetets högsta ära.

Vår nuvarande

Middlesex University är ett dynamiskt universitet med ett rykte för innovation och excellens inom undervisning och forskning.

Middlesex University Dubai är det första utomlands campus på det internationellt berömda Middlesex University i London. Campus, som öppnades i januari 2005, har över 3 000 studenter från över 100 nationaliteter och erbjuder grund- och forskarutbildningsprogram inom en mängd olika ämnesområden.

Vi är ett verkligt globalt universitet som är engagerad i att möta behoven och ambitionerna för ett kulturellt och internationellt mångfald av studenter genom att tillhandahålla utmanande akademiska program som stöds av innovativ forskning, stipendium och professionell praxis. Vi förbereder våra studenter på att vara professionella, skickliga individer anpassade för den moderna världen, engagerade i livslångt lärande och kunna bidra till de samhällen där de bor och arbetar.

Förutom att ha alla fördelar med att vara ett brittiskt universitet, kan Dubai campusstudenter dra nytta av alla de möjligheter som en snabbt utvecklande modern stad erbjuder i hjärtat av Mellanöstern, samtidigt som de upplever de olika nationaliteter och kulturer som utgör befolkningen från Dubai. Campus ligger i Dubai Knowledge Park och upptar rymliga klassrum och studieområden inom fyra byggnader. Dubai Knowledge Park inrättades 2003 för internationella institutioner som främjar lärande. Middlesex University Dubai studenter har därför möjlighet att delta i ett mycket bredare studentgemenskap.

Vår framtid

Middlesex strävar efter att vara ett globalt universitet och bygga vidare på sitt enastående rykte som en internationell leverantör av högre utbildning. Middlesex är en viktig rekryterare av internationella studenter på vårt campus i Dubai och London campus. Mer än tjugo permanent bemannade kontor över hela världen hjälper blivande studenter med alla aspekter av deras högre utbildning planering och tillämpning.

Middlesex arbetar också i samarbete med några av de mest prestigefyllda internationella universiteten och andra utbildningsleverantörer. Middlesex-program undervisas på mer än 100 institutioner över hela världen.

Under det kommande decenniet avser universitetet att öppna fler Middlesex-campus utanför Storbritannien och fortsätta att utveckla och tillhandahålla - genom att arbeta i partnerskap - enastående högre utbildning.

Rykte och påverkan

Middlesex University Dubai är det första utomlands campus på det internationellt berömda Middlesex University i London.

Middlesex universitets kvalitetsuppgifter är enastående. Middlesex University granskas av UK: s Quality Assurance Agency (QAA) för högre utbildning och campus Dubai är en integrerad del av denna revisionsprocess. Vårt Dubai campus omfattas av samma stränga kvalitetssäkringsförfaranden som har tjänat Middlesex University högst möjliga godkännande från QAA.

Middlesex University Dubai har också licens av Dubai regerings kunskaps- och mänskliga utvecklingsmyndighet (KHDA). Dessutom granskar universitetets kvalitetssäkringsnämnd vid KHDA alla program som erbjuds i Dubai för att säkerställa att kvaliteten på de program som undervisas i Dubai motsvarar dem på hemcampuset i London.

Akademiska program i Dubai har samma validerings- och övervakningssystem som i London, med samma tentamen samtidigt i båda städerna. Högskolorna i kandidat- och magisterexamina till Dubai campusstudenter är därför identiska med dem som uppnåtts av studenter på London campus, och studenter kan vanligtvis överföra mellan campus om de vill göra det.

Oavsett om det är i London eller Dubai är Middlesex universitetsstudenter beredda på en betydande roll i den globala ekonomin.128288_pexels-photo-70292.jpeg Tim Gouw / Pexels

Institutionell revision av Storbritanniens kvalitetssäkringsbyrå (QAA) för högre utbildning

Middlesex universitet har bekräftat kvaliteten och standarderna för dess tillhandahållande av Quality Assurance Agency for Higher Education (QAA) i Storbritannien. QAA granskar brittiska universitet för att ge allmän information om upprätthållandet av akademiska standarder och dess revisionsprocesser respekteras globalt för deras robusthet. QAA: s högre utbildningsrecensioner utförs av experter från andra universitet och högskolor. Varje granskningsteam innehåller en studentgranskare eftersom QAA anser att studenter bör vara partner i kvalitetssäkring av sin utbildning. Senast besökte ett team av QAA-granskare Middlesex University i oktober 2015 och bedömde att dess akademiska standarder, kvaliteten och förbättringen av studenternas inlärningsmöjligheter och kvaliteten på informationen om dess inlärningsmöjligheter alla uppfyller Storbritanniens förväntningar.

Den tidigare granskningsrapporten från Middlesex University som publicerades 2009 identifierade som "god praxis" den noggranna uppmärksamheten som uppmärksammades vid upprättandet, utvecklingen och integrationen av universitetets Dubai campus. Panelen berömde Middlesex Dubai för de noggranna metoderna och detaljerad uppmärksamhet på kvalitetsfrågor, och kanske viktigare för att säkerställa inlärningsmöjligheter i Dubai är jämförbara med de tillgängliga för studenter i London.

Under 2014 genomförde QAA en översyn av transnationell utbildning (TNE) i Förenade Arabemiraten som resulterade i en positiv rapport för Middlesex University Dubai . Det pastorala och akademiska stödet till studenterna var en särskild styrka som noterades i översynen. Granskningen fann att "studenter har en rad möjligheter att samarbeta med arbetsgivare under sina studier med anställbarhet inbäddad i läroplanen och fritidsaktiviteter som tillhandahålls". Rapporten gav också ett erkännande av ”en växande forskningskultur” på campus. Ett antal studenter från hela universitetet deltog i denna översyn och deras bidrag var avgörande för att erbjuda QAA en inblick i styrkorna på vårt campus.

The Times Higher Education citerade att enligt granskningen av Storbritanniens transnationella utbildning i Förenade Arabemiraten, som publicerades den 4 juni, "Endast två leverantörer, [inklusive] ... Middlesex, är lätt att känna igen som grencampus [som erbjuder] utbudet av anläggningar student skulle förvänta sig ett campus i Storbritannien ”. (Times Higher Education, 12 juni 2014)

QAA är ett oberoende organ som tillhandahåller en integrerad kvalitetssäkringstjänst för högskolor i Storbritannien. Byrån främjar allmänhetens förtroende för att kvaliteten på tillhandahållande och standarder för utmärkelser i högre utbildning skyddas och förbättras. Byråns recensioner omfattar offentlig och privat högre utbildning i universitet och högskolor, inklusive arrangemang för samarbete med utländska partner; och genom att bedöma kvaliteten och standarderna för undervisning och lärande på ämnesnivå. Dessa aktiviteter resulterar i rapporter som är tillgängliga för allmänheten, som tryckta publikationer och på deras webbplats.

128479_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Dubai regeringens kunskap och mänsklig utveckling myndighet

Middlesex University Dubai är licensierat av regeringen för Dubais kunskaps- och mänskliga utvecklingsmyndighet (KHDA). KHDA, som inrättades 2006 genom kungligt dekret, ansvarar för licensiering och kvalitetssäkring över hela utbildnings- och mänsklig utvecklingskontinuum som täcker skolor och institutioner för högre utbildning i Emiratet Dubai.

Förutom årlig licens, granskas alla program vid Middlesex University Dubai av KHDA: s University Quality Assurance International Board eller UQAIB, som är en styrelse för inflytelserika akademiker och experter på kvalitetssäkring från hela världen som har tilldelats ansvaret för att sätta standarder över internationell högre utbildning som erbjuds i Emiratet. Granskningar utförda av UQAIB kräver i huvudsak att universitetet visar att kvaliteten på program som undervisas i Dubai motsvarar dem på hemcampuset i London.

Middlesex MBA Toppar Forbes Mellanöstern MBA-programrankning i Dubai

Forbes Middle East Magazine har i sitt nummer i mars 2012 rankat Middlesex MBA som den största MBA i Dubai. Topplistan är en bekräftelse av de unika attributen för Middlesex MBA som är:

 • UK Degree med en omfattande kursplan för företagsledning.
 • En multikulturell kohort som arbetar i en rad industrier och företag
 • Enastående heltidsfakultet med branscherfarenhet baserat i Dubai
 • En rad specialiseringar: Business Excellence, Finance, International Business, Marketing och Operations
 • Inbjuden fakultet från de bästa internationella företag
 • Fyra tillämpade inlärningsupplevelser och fyra aktiviteter för ledande kompetensutveckling - borta från klassrummet.
 • Internationell erfarenhet med en väl etablerad internationell fältresa till Paris eller Milan eller Shanghai.
 • Ett antal praktiska bedömningar för varje modul spridda över tiden
 • En projektbaserad MBA som kan tas vidare vid upprättandet av ett företag eller som har konsultapplikationer.

QAA kontrollerar hur Storbritanniens universitet och högskolor upprätthåller standarden på deras högre utbildning. QAA-diamantlogotypen och 'QAA' är registrerade varumärken som tillhör kvalitetssäkringsbyrån för högre utbildning.

126794_pexels-photo-3184291.jpegfauxels / Pexels

Platser

Dubai

Address
Dubai Knowledge Park - Blocks 4, 16, 17 & 19,
P.O. Box 500697

Dubai, Dubai, Förenade arabemiraten

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium