Läs den officiella beskrivningen

Den College of Engineering invigdes 1980 och omfattar fem akademiska institutioner som erbjuder sju kandidatexamina, nämligen Architectural, kemiteknik, Civil Engineering, Communication Engineering, elektroteknik, maskinteknik, och Petroleum Engineering, som alla är erkända nationellt av ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning, dessutom samtliga grundutbildningar i College of Engineering är ackrediterade av Engineering Ackreditering kommissionen ABET. Engineering avdelningar erbjuder även M.Sc. grader i alla kandidat discipliner plus vattenresurser, materialvetenskap och teknik, samt en tvär Masters i Engineering Management. Forskarutbildning erbjuds också i alla vetenskapliga discipliner.

Eleverna kommer att slutföra sina studier i den nya state-of-the-art universitetsområdet som omfattar världsklass och laboratorier. Dessa nya anläggningar ställning UAEU som en förstklassig leverantör av ingenjörsutbildningar. Det har förbättrats avsevärt undervisning, lärande och forskningsmiljö för studenter genom smarta klassrummet teknik och läroplan material lätt tillgängliga via Blackboard kursen värd portal. College program integrera branschstandard mjukvara för analys och design som LabView, Autocad, HYSYS, Flytande, ABACUS, ANSYS, och andra, och genom partnerskap med näringslivet, studenter får använda specialiserade bransch paket i sina konstruktioner och forskningsprojekt. Dessa verktyg i kombination med utbildning pedagogik som betonar interaktiv undervisning och lärande, projektbaserat lärande och kommunikation och team färdigheter har avsevärt förbättrat pedagogisk erfarenhet för UAEU Engineering studenter.

Effektiviteten i College of Engineering i utformning och genomförande av kvalitet akademiska program har i hög grad underlättas av partnerskap som har smidda inom den offentliga och den privata sektorn i hela UAE. Kandidat studenter bedriva sin praktik utbildning på mer än 200 företag och organisationer i hela UAE och internationellt, och företrädare för industrin ger regelbundet informativa seminarier för studenter. Båda representanter från industrin och college alumner ger värdefull återkoppling till Engineering avdelningar för att se till att läroplaner uppdateras för att möta industrins behov och kraven på ackrediteringsorgan.

Vision, mission, mål och mål

Vision

"För att uppnå spetskompetens inom ingenjörsutbildningen och tillämpad forskning på regional och internationell nivå"

Mission

"För att möta utbildning, forskning och kulturella behov UAE samhället genom att förbereda framstående studenter för karriär och ledarskap; att bidra till utvecklingen och expansionen av kunskap genom kvalitet och innovativ forskning inom områden av strategisk betydelse för nationen "

Mål och syfte

Förbereda de studerande att vara pionjärer och ledare i tekniska discipliner. Bedriva vetenskaplig forskning och innovation på områden av nationell och regional betydelse. Upprätthålla akademisk excellens i enlighet med internationella normer. Främja partnerskap med industrin.

Dean hälsning meddelande

Engineering är en kombination av kunskaper, färdigheter, kreativitet, innovation, förvaltning, engagemang och etik. Det är konsten att göra praktiska tillämpningar av kunskapen om ren vetenskap. Det handlar om att lösa verkliga problem och ger optimala lösningar och design. Ingenjörer forma framtiden för nationer och förbättra livskvaliteten för befolkningen.

College of Engineering (COE) utmärker sig genom sin rika tradition, engagemang för arv och innovation, och höga ambitioner att uppnå kvalitet i undervisning, forskning och service. Resan av COE startade 1980, och sedan dess har högskolan fortsatte att växa och blomstra att bli en av de få mest omfattande utbildnings- och forskningsintensiva tekniska högskolor i regionen. Kollegiet strävar efter att bli bland de välkända och topprankade tekniska högskolor på internationell nivå.

Den COE består av fem huvudavdelningar som erbjuder en rad grund, mästare och forskarutbildning. Dessa avdelningar omfattar; Huskonstruktion, Kemi och Petroleum Engineering, Bygg- och miljöteknik, elektroteknik och maskinteknik. Alla grundutbildningen är ABET ackrediterade.

Framgången för grund- och forskarutbildning som erbjuds av COE har fått stöd av högt kvalificerade och framstående lärare och personal, som fortsätter att ställa in högsta standard of excellence inom undervisning och forskning inom sina kompetensområden. Eleverna i College of Engineering är försedda med fantastiska möjligheter att delta i många karriäraspekter; inklusive bland annat fritidsaktiviteter, deltagande i fakultets forskning och med praktik i högteknologiska företag.

Jag uppmuntrar starkt dig att granska vår hemsida, utforska studie- och karriärmöjligheter vid COE, lära dig mer om våra grund- och forskarutbildning, och kanske besöka våra avancerade utbildningsmöjligheter och forskningslaboratorier. Den COE har mycket att erbjuda både i klassrummen och ut.

Prof. Sabah Alkass Dean, College of Engineering

Programmen undervisas på:
Engelska
Arabiska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

United Arab Emirates University, College of Engineering

Engineering Management är processen för att planera, organisera, Bemanning, leda och påverka människor och styra aktiviteter som har den tekniska delen. ... [+]

Engineering management är en process för att planera, organisera, Bemanning, leda och påverka människor och styra aktiviteter som har den tekniska delen. Dessa funktioner kräver grundläggande färdigheter från tekniska chefer att hantera själva, personal, team, projekt, teknik och globala frågor av betydelse. Dessa krav är delvis teknisk och dels affärsrelaterade, högskolor för teknik och Business and Economics fick ihop och lanserade programmet 2006. Programmet fokuserar på produktutveckling, processhantering, kvalitetsteknik och projektledning från den tekniska sidan och ledarskap, hantering av tekniska innovationer, supply chain, ekonomi och beslutsfattande från affärssidan. De kunskaper och färdigheter därmed fått är integrerade genom ett handlingsprogram.... [-]

Förenade arabemiraten Al Ain
September 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska