Mapúa Institute of Technology

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Mapua Institute of Technology

Grundades den 25 januari 1925 återstår Mapua Institute of Technology den ledande tekniska akademisk institution och största ingenjörsskola i Filippinerna. Det föreställer sig att bli ett globalt kompetenscentrum inom utbildning. För att säkerställa en professionell beredskap för sina studenter, antog det utfall baserad metod för utbildning, den första akademiska institutionen i landet att göra det. Det bedrivs också och lyckades få sina 10 ingenjörer och datorprogrammen ackrediterade av allmänt erkända ackrediteringsorgan - det USA-baserade ABET. Mapua är den första skolan i Filippinerna och i Sydostasien för att ta emot ABET ackreditering för sina program.

Med sina starka system och processer, global syn på utbildning, världsklass läroplaner, välutbildade professorer och state-of-the-art faciliteter, ger Mapua enastående möjligheter och en avgjord fördel för sina studenter.

Tradition av kompetens

För nästan nio decennier av spetskompetens inom teknisk undervisning, har MIT vuxit till Filippinernas största ingenjörsskola, med minst 15 grund-och 18 civilingenjörsprogram. Dess inskrivna utgör minst 16% av den totala studentpopulationen i BS i Kemi (ChE), Civil (CE), Dator (CPE), elektriska (EE), Elektronik (ECE), Miljö-och sanitära (Ense), Industrial ( IE) och Maskinteknik (ME) program för de 10 tekniska skolor i landet, baserat på kommissionens om högre utbildning s (CHED) 2010 inskrivningdata. MIT: s programutbud inom andra ämnesområden har också expanderat framför allt i arkitektur och design, informationsteknik (IT), Business and Management, Multimedia konst och vetenskap, samhällsvetenskap och hälsovetenskap.

MIT: s arbete med att ständigt förbättra kvaliteten på sin utbildning har varit betydande. För att visa en hög standard i klassrumsundervisning, forskning och rådgivningstjänster, förklarade CHED institutet som National Center of Development för CE, CPE, CS (Computer Science), EE, ECE, IE, IT och ME programmen. Industri partnerskap har också fått mer fokus under de senaste åren av institutet. För närvarande har den stillaliggande med hundratals lokala och internationella utbildningsinstitutioner, organisationer och företag för sin fakultet utveckling, undersökningar samarbete, och student praktikplatser. Sådana insatser möjlig MIT att alltid producera topnotchers i licensieringen undersökningar. På skiva, har institutets ombord hjältar nått nära 300 sedan 2002.

MIT går att finjustera sina utbildningens kvalitet med en rad ackrediteringar. För en, den filippinska Association of Högskolor och universitet kommissionen om ackreditering (PACUCOA) bekräftade institutets höga krav på utbildningsverksamhet, bevilja Nivå IV ackreditering till sitt CE program och nivå III ackreditering till sin CPE, EE, ECE, Ense, och IE-program . Från 2010 till 2011, har MIT visat sig i nivå med andra förstklassiga universitet runt om i världen när ABET, Inc. beviljats ​​sin första ackreditering tätning i hela östra Asien till dess åtta Engineering program (ChE, CE, CPE, EE, ECE, Ense, IE, och ME) och två datorprogrammen (BS Computer Science och BS IT), sätta den kommande av resten av utbildningsinstitutioner i landet.

Teknik för miljön

Vid sidan av sin strävan efter akademisk excellens, MIT strävar också efter att vara en del av lösningen på den globala klimatfrågan. MIT har länge varit en förespråkare för miljö bevarande och teknik för miljön, som börjar med öppnandet av sin BS Miljö-och VA-teknik (ense) program 1958, följt av öppnandet av sin Master of Science in Environmental Engineering program 2001 och Ph . D. i miljöteknik programmet under 2004. Ense läroplan omfattar för närvarande 17 tre-enhet kurser relaterade till skydd och bevarande av och teknik för miljön. Vidare har institutet även miljöteknik och miljövetenskapliga kurser i alla sina tekniska och icke-tekniska program, respektive. MIT anser att dessa kurser är tillräckligt introduktioner för alla studenter att förstå den verkliga situationen för miljön. Det tros också att dessa kurser är tillräckliga för att träna dem att kunna konstruera, bygga och implementera hållbara lösningar på miljöproblemen.

För att komplettera sin undervisning, MIT ingår i dess 2010-2020 initiativ att minska sina koldioxidutsläpp. För att initiera en institutionell insats av koldioxidutsläpp minskning (CFR), Institutet bildade en kärngrupp som leds av det ämne ordförande för kemiteknik (ChE) Dr Alvin R. Caparanga. Vissa Ché studenter fick i uppdrag att genomföra en förstudie för att beräkna institutets totala klimatpåverkan. Vid presentationen av resultaten, sammankallade kommittén den gemensamma referensramen för att komma med nödvändiga åtgärder som ska vidtas av Institutet för att minska sina koldioxidutsläpp, som huvudsakligen produceras av sin förbrukning av energi, vatten och papper. Tillsammans med de olika skolor och kontor, har kommittén CFR samlat de bästa metoderna för bevarande av dess resurser. MIT har flyttat för att ersätta alla sina lampor med mer energieffektiva sådana. Detta kommer omedelbart att följas av skolans utbyte av sin luftkonditionering enheter. Gruppen CFR är för närvarande i färd med att fastställa mål och riktlinjer för övervakning för denna insats, som syftar till ett fullständigt genomförande under 2012.

Bortsett från dess interna insatser, har MIT också rådgivning tillägnad hantera miljöfrågor genom utbildning. Under dess Social Inriktning och Samhällsengagemang Program (SOCIP), har institutet genomfört seminarier om återvinning, energisparande och användning av förnybar energi, information köra om den globala uppvärmningen och föroreningar i samhället, samt trädplantering och ren-och-grön projekt i samarbete med statliga och icke-statliga organisationer.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Magisterexamen » Se BBAs » Se Humanistiska kandidatexamina » Se BScs » Se Kandidatprogram »

Videoklipp

World-class education in the heart of Manila

Start Realizing Your Big Dreams Here

Kontakt
Besöksadress
Mapúa Institute of Technology Muralla St.,
Intramuros

Manila, 1002 PH