Silliman University

Inledning

Läs den officiella beskrivningenAlla landets högsta universitet skulle skryta med att erbjuda kvalitativ utbildning. Silliman är inte annorlunda. Men samtidigt som den går samman med de prestigefyllda filippinska universiteten, är den ödmjukt av en gåva av en plats som besparar naturmiljön kompletterar akademiskt lärande - en egenskap som sätter Silliman ifrån varandra.

Prickad med över 300 acacia träd, är Silliman campus unikt omfamnade mellan utsikt över Cuernos de Negros bergen i dess bakgrund och Visayan havet vid dess fasad. 62 hektar campus erbjuder fläckar av gröna på vilka personliga relationer uppmuntras, andlig näring underlättas och begreppet kvalitets studentliv omdefinieras.

Silliman University är en smältkälla av kulturer och religioner. Av dess totala befolkning på mer än 9 000 är över 300 internationella studenter från 23 olika länder. Dess anslutning till Kristi Förenta Kyrkan i Filippinerna som ett protestantiskt universitet har aldrig varit ett hinder för utövandet av religionsfrihet. Majoriteten av Silliman-studenterna är romersk-katoliker och ett bra antal är muslimer från Mindanao.

Universitetet ligger i den charmiga staden Dumaguete, kallad " City of Gentle People" , en timme bort med flyg från Manila och fyra timmar bort med båt från Cebu. Silliman trivs i en stad där bandet av restauranger som erbjuder god mat längs boulevarden och där allt som en student behöver är bara ett stenkast bort. Samtidigt som den eftertraktade "pensionärflykts" -miljön erbjuds, lämnas inte staden av framsteg. Du kan hitta infrastrukturutvecklingar och företag som spridar till stöd för stadens "University Town" -koncept.

Campuslivet kretsar kring mottot Via, Veritas, Vita (Kristus är Vägen, Sanningen, Livet). Det är Sillimans uppdrag att utveckla hela personen inom det kristna sammanhanget och i en sund miljö. Eleverna förväntas sätta sin utbildning i tjänst till andra - ett annat varumärke som skiljer Silliman från andra högskolor.

Det är också det främjande bostadsområdet campusliv som sätter Silliman University förutom de andra ledande universiteten i Filippinerna. De 12 regelbundna och kooperativa sovsalarna ger ett hem hemifrån för Silliman-studenter som kommer från Dumaguete utanför. I sovsalarna hör elever till en familj, en del av det större Silliman-samhället. En följd av denna känsla av gemenskap är "Silliman Spirit" - en atmosfär av personlig närhet, värme, vänskap och oro.

Institutionella skillnader

Silliman är en av de valda högre utbildningsinstitutionerna i landet som beviljats ​​autonom status av kommissionen för högre utbildning. Samma myndighet har också utsetts till Silliman som ett centrum för kompetens inom omvårdnads- och lärarutbildning och ett utvecklingscentrum inom biologi, informationsutbildning och redovisning.

Med stöd från Förenta staternas agentur för internationell utveckling är Silliman ett centrum för kompetens inom kustområdsförvaltning . Dess gemenskapsbaserade program för kustresurshantering har inspirerat erkännandet av Apo Island utanför staden Dauin som en av de bästa dykplatserna i världen.

Precis som andra toppuniversiteter genomgår Sillimans akademiska program regelbundet utvärdering av någon av tre ackrediteringsorgan: Filippinsk ackreditering av skolor, högskolor och universitet, Förening för skolor, högskolor och universitet, ackrediteringsbyrån, Inc. och Association of Theological Education in Sydöstra Asien.

Den upprätthåller länkar om samarbetsforskning och fakultets- och studentutbyte med universitet i USA och Asien, utöver starka anknytningar till Förenade styrelsen för kristen högre utbildning i Asien (UBCHEA) och internationella utvecklingsorganisationer. Dess längsta löpande studentutbytesprogram är med tre japanska universitet: International Christian University, Ferris University och Shikoku Gakuin University.

Platser

Dumaguete

Address
Hibbard Avenue
6200 Dumaguete, Centrala Visayor, Filippinerna

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium