Silliman University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Samtliga av landets främsta universitet skulle skryta om att erbjuda utbildning av hög kvalitet. Silliman är inte annorlunda. Men samtidigt som den ansluter sig till raden av prestigefyllda filippinska universitet, är den ödmjuka inför en gåva av en plats som vittnar om den naturliga miljön är komplement till akademisk utbildning - en funktion som sätter Silliman från resten.

Prickade med över 300 akacia träd, Silliman campus är unikt omfamnade mellan utsikt över Cuernos de Negros berg i bakgrunden och Visayan havet på sin fasad. Den 62 hektar stora campus ger fläckar av greener på var personliga relationer vårdas, andlig näring underlättas, och begreppet kvalitet studentliv omdefinieras.

Silliman University är en smältdegel av kulturer och religioner. Av den totala befolkning på mer än 9.000, över 300 är internationella studenter från 23 olika länder. Dess tillhörighet med United Church of Christ i Filippinerna som en protestantisk universitet har aldrig varit ett hinder för att utöva religionsfrihet. Majoriteten av Silliman eleverna är romerska katoliker och ett stort antal är muslimer från Mindanao.

Universitetet ligger i den charmiga staden Dumaguete, döpt till "Staden Gentle People, "En timme bort med flyg från Manila och fyra timmar bort med båt från Cebu. Silliman trivs i en stad där remsor av restauranger som erbjuder god mat längs boulevarden och där allt en student behöver är bara ett stenkast bort. Samtidigt som det eftertraktade "pension getaway" miljö, är staden inte kvar av framsteg. Du kan hitta infrastrukturutveckling och företag som spirar till stöd för stadens "University Town"-konceptet.

Campus livet kretsar kring mottot Via, Veritas, Vita (Kristus är vägen, sanningen, livet). Det är Silliman uppdrag att utveckla hela människan inom den kristna sammanhang och i en god miljö. Studenterna förväntas sätta sin utbildning för att arbeta i tjänst för andra - ett annat varumärke som särskiljer Silliman från andra lärosäten.

Det är också den bidrar bostäder campus livet som sätter Silliman University bortsett från de andra ledande universitet i Filippinerna. De 12 ordinarie och kooperativa sovsalar ge ett hem hemifrån för Silliman studenter som kommer från länder utanför Dumaguete. I sovsalarna, eleverna tillhör en familj, en del av det större Silliman samhället. Naturlig följd av denna känsla av gemenskap är "Silliman Spirit" - en atmosfär av personlig närhet, värme, vänskap och omtanke.

Institutionella Utmärkelser

Silliman är en av utvalda lärosäten i landet som beviljats ​​autonoma ställning av kommissionen om högre utbildning. Samma myndighet har också utsett Silliman som ett Center of Excellence i omvårdnad Utbildning och lärarutbildning och ett center för utveckling i biologi, Informationsteknologi Utbildning och Redovisning.

med stöd av United States Agency for International DevelopmentÄr Silliman en Center of Excellence i Coastal Resource Management. Dess samhällsbaserade kustprogram resurshantering har inspirerat erkännande av Apo Island utanför staden Dauin som en av de bästa dykplatser i världen.

Precis som andra toppuniversitet, Silliman akademiska program genomgå regelbunden utvärdering av någon av tre ackrediteringsorgan: Filippinskt ackrediterande Association av skolor, högskolor och universitet, sammanslutning av skolor, högskolor och universitet-ackrediterande Agency, Inc., och föreningen för teologiska utbildning i Sydostasien.

Den upprätthåller länkar på forskningssamarbete och lärare och studentutbyte med universitet i USA och Asien, på toppen av starka anknytningar med den United Styrelsen för Christian högre utbildning i Asien (UBCHEA) och internationella utvecklingsorganisationer. Dess äldsta utbytesprogram är med tre japanska universitet: International Christian University, Ferris universitet och Shikoku Gakuin University.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MA:er » Se MSc:er » Se BScs - HealthcareStudies » Se Humanistiska kandidatexamina » Se BScs - Kandidatexamen »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Master Of Arts I Engelska Ha Som Huvudämne I Kreativt Skrivande

Campusstudier Heltid 2 år November 2017 Filippinerna Dumaguete

Huvudämnesstuderande i kreativt skrivande kan välja att lämna in kreativa arbete (dikter eller berättelser, en pjäs eller en roman) som sitt examensarbete. [+]

Huvudämnesstuderande i kreativt skrivande kan välja att lämna in kreativa arbete (dikter eller berättelser, en pjäs eller en roman) som sitt examensarbete. En betydande kritisk introduktion till en sådan avhandling krävs i allmänhet. Omfattande granskning Alla kandidater till MA i engelska med koncentration i litteratur och kreativt skrivande måste passera två undersökningar innan de registrerar i uppsatsskrivande. En undersökning är baserad på en litteraturlista som är gemensam för alla sådana program. Den andra undersökningen är i fråga om koncentrationen. Inom engelska och amerikansk litteratur, kan följande väljas: Början av engelsk litteratur Engelsk litteratur från renässansen Sextonhundratalet engelsk litteratur Sjuttonhundratalet engelsk litteratur Artonhundratalet engelsk litteratur Amerikansk litteratur till 1900 Engelska och amerikansk litteratur det tjugonde århundradet [-]

Master Of Arts I Psykologi Inriktning Mot Industri / Organisationspsykologi

Campusstudier Heltid 2 år November 2017 Filippinerna Dumaguete

Psykologiska institutionen erbjuder graden Master of Arts i psykologi inriktning på industriell / organisationspsykologi. Programmet syftar till att förbereda yrkesverksamma att använda sina kunskaper i grundläggande psykologiska vetenskapen i sitt arbete, vare sig i branschen, skola, regering, samhällsorgan, eller klinisk miljö. [+]

Psykologiska institutionen erbjuder examen Master of Arts i psykologi inriktning på industriell / organisationspsykologi. Programmet syftar till att förbereda yrkesverksamma att använda sina kunskaper i grundläggande psykologiska vetenskapen i sitt arbete, vare sig i branschen, skola, regering, samhällsorgan, eller klinisk miljö. Kurserna är organiserade kring teorier och principer för mänskligt beteende med tonvikt på den lokala kulturen och praktisk tillämpning. En allmän inträdesprov administreras och en sökande intervju genomförs. Utbildning och arbetserfarenhet är en extra fördel. Grundutbildning akademiska meriter bedöms. Sökande förväntas ha över genomsnittet inom relevanta grundutbildningen. [-]

MSc

Magisterexamen I Marinbiologi

Campusstudier Heltid 2 år November 2017 Filippinerna Dumaguete

Täckning av Omfattande Tentor [+]

Täckning av Omfattande Tentor Totalt antal trådar = 6 Inslag av forskning Teoretisk och praktisk introduktion till organiserade utredningar; rätta metoden att samla in relevanta uppgifter och utvärderingar av resultat. Biologiska avdelningen Biologiska system och processer i havet; struktur marina ekosystemen och den biologiska flödet av energi och materia under olika naturliga och konstgjorda faktorer; stor vikt vid systemekologi, synecology, populationsekologi, och fysiologisk ekologi. Fysisk oceanografi Jämförande beskrivningar och fysiska dynamik haven; teorier om energiöverföringar och de resulterande rörelser såsom strömmar, vågor och tidvatten; instrumentering i oceanografiska undersökningar. Biologiska avdelningen Systematik och evolution Anatomi och fysiologi av marina djur eller anatomi och fysiologi av marina växter [-]

Master Of Science I Kust Resurshantering

Campusstudier Heltid 2 år November 2017 Filippinerna Dumaguete

Täckning av omfattande Tentor: 6 ämnen [+]

Täckning av Omfattande Examen: Totalt antal trådar = 6 Ekosystem Fokuserar på olika ekosystem, deras komponenter och samspelet mellan dem, med särskild tonvikt på kustekosystem Sociokulturella perspektiv av CRM Principer och metoder för CRM Inslag av forskning En introduktion av de grundläggande principerna om vetenskaplig forskning, inklusive metoder i insamling, analys och presentation av data Ett ämne från Huvudämnen Ett ämne från Tillval [-]

Videoklipp

Your Silliman Experience

Kontakt
Besöksadress
Hibbard Avenue
Dumaguete, 6200 PH