Läs den officiella beskrivningenAlla landets högsta universitet skulle skryta med att erbjuda kvalitativ utbildning. Silliman är inte annorlunda. Men samtidigt som den går samman med de prestigefyllda filippinska universiteten, är den ödmjukt av en gåva av en plats som besparar naturmiljön kompletterar akademiskt lärande - en egenskap som sätter Silliman ifrån varandra.

Prickad med över 300 acacia träd, är Silliman campus unikt omfamnade mellan utsikt över Cuernos de Negros bergen i dess bakgrund och Visayan havet vid dess fasad. 62 hektar campus erbjuder fläckar av gröna på vilka personliga relationer uppmuntras, andlig näring underlättas och begreppet kvalitets studentliv omdefinieras.

Silliman University är en smältkälla av kulturer och religioner. Av dess totala befolkning på mer än 9 000 är över 300 internationella studenter från 23 olika länder. Dess anslutning till Kristi Förenta Kyrkan i Filippinerna som ett protestantiskt universitet har aldrig varit ett hinder för utövandet av religionsfrihet. Majoriteten av Silliman-studenterna är romersk-katoliker och ett bra antal är muslimer från Mindanao.

Universitetet ligger i den charmiga staden Dumaguete, kallad " City of Gentle People" , en timme bort med flyg från Manila och fyra timmar bort med båt från Cebu. Silliman trivs i en stad där bandet av restauranger som erbjuder god mat längs boulevarden och där allt som en student behöver är bara ett stenkast bort. Samtidigt som den eftertraktade "pensionärflykts" -miljön erbjuds, lämnas inte staden av framsteg. Du kan hitta infrastrukturutvecklingar och företag som spridar till stöd för stadens "University Town" -koncept.

Campuslivet kretsar kring mottot Via, Veritas, Vita (Kristus är Vägen, Sanningen, Livet). Det är Sillimans uppdrag att utveckla hela personen inom det kristna sammanhanget och i en sund miljö. Eleverna förväntas sätta sin utbildning i tjänst till andra - ett annat varumärke som skiljer Silliman från andra högskolor.

Det är också det främjande bostadsområdet campusliv som sätter Silliman University förutom de andra ledande universiteten i Filippinerna. De 12 regelbundna och kooperativa sovsalarna ger ett hem hemifrån för Silliman-studenter som kommer från Dumaguete utanför. I sovsalarna hör elever till en familj, en del av det större Silliman-samhället. En följd av denna känsla av gemenskap är "Silliman Spirit" - en atmosfär av personlig närhet, värme, vänskap och oro.

Institutionella skillnader

Silliman är en av de valda högre utbildningsinstitutionerna i landet som beviljats ​​autonom status av kommissionen för högre utbildning. Samma myndighet har också utsetts till Silliman som ett centrum för kompetens inom omvårdnads- och lärarutbildning och ett utvecklingscentrum inom biologi, informationsutbildning och redovisning.

Med stöd från Förenta staternas agentur för internationell utveckling är Silliman ett centrum för kompetens inom kustområdsförvaltning . Dess gemenskapsbaserade program för kustresurshantering har inspirerat erkännandet av Apo Island utanför staden Dauin som en av de bästa dykplatserna i världen.

Precis som andra toppuniversiteter genomgår Sillimans akademiska program regelbundet utvärdering av någon av tre ackrediteringsorgan: Filippinsk ackreditering av skolor, högskolor och universitet, Förening för skolor, högskolor och universitet, ackrediteringsbyrån, Inc. och Association of Theological Education in Sydöstra Asien.

Den upprätthåller länkar om samarbetsforskning och fakultets- och studentutbyte med universitet i USA och Asien, utöver starka anknytningar till Förenade styrelsen för kristen högre utbildning i Asien (UBCHEA) och internationella utvecklingsorganisationer. Dess längsta löpande studentutbytesprogram är med tre japanska universitet: International Christian University, Ferris University och Shikoku Gakuin University.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

Silliman University

Huvudämnesstuderande i kreativt skrivande kan välja att lämna in kreativa arbete (dikter eller berättelser, en pjäs eller en roman) som sitt examensarbete. ... [+]

Huvudämnesstuderande i kreativt skrivande kan välja att lämna in kreativa arbete (dikter eller berättelser, en pjäs eller en roman) som sitt examensarbete. En betydande kritisk introduktion till en sådan avhandling krävs i allmänhet.

Omfattande granskning

Alla kandidater till MA i engelska med koncentration i litteratur och kreativt skrivande måste passera två undersökningar innan de registrerar i uppsatsskrivande. En undersökning är baserad på en litteraturlista som är gemensam för alla sådana program. Den andra undersökningen är i fråga om koncentrationen. Inom engelska och amerikansk litteratur, kan följande väljas:

Början av engelsk litteratu... [-]
Filippinerna Dumaguete
November 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Silliman University

Psykologiska institutionen erbjuder graden Master of Arts i psykologi inriktning på industriell / organisationspsykologi. Programmet syftar till att förbereda yrkesverksa ... [+]

Psykologiska institutionen erbjuder examen Master of Arts i psykologi inriktning på industriell / organisationspsykologi.

Programmet syftar till att förbereda yrkesverksamma att använda sina kunskaper i grundläggande psykologiska vetenskapen i sitt arbete, vare sig i branschen, skola, regering, samhällsorgan, eller klinisk miljö. Kurserna är organiserade kring teorier och principer för mänskligt beteende med tonvikt på den lokala kulturen och praktisk tillämpning.

En allmän inträdesprov administreras och en sökande intervju genomförs. Utbildning och arbetserfarenhet är en extra fördel. Grundutbildning akademiska meriter bedöms.

Sökande förväntas ha över genomsnittet inom relevanta grundutbildningen.... [-]

Filippinerna Dumaguete
November 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

Silliman University

Täckning av Omfattande Tentor ... [+]

Täckning av Omfattande Tentor

Totalt antal trådar = 6

Inslag av forskning Teoretisk och praktisk introduktion till organiserade utredningar; rätta metoden att samla in relevanta uppgifter och utvärderingar av resultat. Biologiska avdelningen Biologiska system och processer i havet; struktur marina ekosystemen och den biologiska flödet av energi och materia under olika naturliga och konstgjorda faktorer; stor vikt vid systemekologi, synecology, populationsekologi, och fysiologisk ekologi. Fysisk oceanografi Jämförande beskrivningar och fysiska dynamik haven; teorier om energiöverföringar och de resulterande rörelser såsom strömmar, vågor och tidvatten; ... [-]
Filippinerna Dumaguete
November 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Silliman University

Täckning av omfattande Tentor: 6 ämnen ... [+]

Täckning av Omfattande Examen:

Totalt antal trådar = 6

Ekosystem Fokuserar på olika ekosystem, deras komponenter och samspelet mellan dem, med särskild tonvikt på kustekosystem Sociokulturella perspektiv av CRM Principer och metoder för CRM Inslag av forskning En introduktion av de grundläggande principerna om vetenskaplig forskning, inklusive metoder i insamling, analys och presentation av data Ett ämne från Huvudämnen Ett ämne från Tillval [-]
Filippinerna Dumaguete
November 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Your Silliman Experience