Centria University of Applied Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet med ett stort hjärta!

Centria University of Applied Sciences är en tvärvetenskaplig, dynamisk och internationell institution för högre utbildning. Vi är stolta över att erbjuda studenter och personal en miljö som är innovativ, omtänksam och mångkulturell.

Centria ligger i västra Finland och har tre campus - Kokkola, Pietarsaari och Ylivieska - belägna på Österbotten. Varje stad erbjuder en unik miljö med massor av aktiviteter och en vacker miljö.

Centria är en ung institution för högre utbildning, med nära 3 000 och 290 anställda, vi erbjuder studentcentrerad undervisning med fokus på praktisk erfarenhet. Centria erbjuder utbildningsprogram inom fem olika studierektorer och totalt 20-gradersprogram. Våra utbildningsområden är:

  • Teknik, kommunikation och transport
  • Samhällsvetenskap, företag och administration
  • Socialtjänster, hälsa och sport
  • Kultur
  • Humaniora och utbildning

Med över 500 internationella studenter, både examens- och utbytesstudenter, är internationalisering en av våra kärnvärden. Över tio procent av våra examenssökande studenter är internationella studenter som kommer från över 40 olika länder. Vi tar också emot hundra utbytesstudenter varje år från våra partneruniversitet över hela världen.

Utbildar forskning och utvecklar

Centria har ett starkt fokus på entreprenörskap och utmärkta kontakter med det lokala arbetslivet. Detta ger en utmärkt grund för att kombinera teoretisk kunskap med professionella färdigheter på ett meningsfullt sätt. Vi är ett internationellt universitet för tillämpade vetenskaper som uppmuntrar innovation och entreprenörskap.

Centria 's R

Platser

Kokkola

Centria University of Applied Sciences

Address
Centria University of Applied Sciences
Talonpojankatu 2
67100 Kokkola
Finland

FIN-67100 Kokkola, Finland
Telefon
+358 6 8250000

Ylivieska

Address
Ylivieska, Finland

Jakobstad

Address
Jakobstad, Finland