Läs den officiella beskrivningen

Universitetet med ett stort hjärta!

Centria yrkeshögskola är en tvärvetenskaplig, dynamisk och internationell högskola. Vi är stolta med att erbjuda studenter och personal en miljö som är innovativ, omtänksam och mångkulturell.

Beläget i västra Finland, har Centria tre campus - Karleby, Jakobstad och Ylivieska - ligger på den österbottniska slätten. Varje stad erbjuder en unik miljö med massor av aktiviteter och en vacker miljö.

CENTRIA är en ung högskola, med nära till 3000 och 250 anställda, erbjuder vi studentcentrerad undervisning med fokus på praktisk erfarenhet. CENTRIA erbjuder utbildningsprogram i fem olika ämnesområden och sammanlagt 20 utbildningsprogram. Våra utbildningsområden är:

Teknik, kommunikation och Transport Samhällsvetenskap, handel och administration Social-, hälso-och Sport KULTUR Humaniora och utbildning

Med över 500 internationella studenter, är internationalisering både examen sökande och utbytesstudenter ett av våra kärnvärden. Över tio procent av våra examens söker studenter är internationella studenter, som kommer från över 40 olika länder. Vi får också omkring hundra utbytesstudenter varje år, från våra partneruniversitet över hela världen.

Utbildar, forskar och utvecklar

Centria har ett starkt fokus på entreprenörskap och utmärkta förbindelser med den lokala arbetslivet, detta ger en utmärkt grund för att kombinera teoretiska kunskaper med yrkeskompetens på ett meningsfullt sätt. Vi är en internationell yrkeshögskola som uppmuntrar innovation och entreprenörskap.

CENTRIA FoU samarbetar med företag och organisationer att öka sin konkurrenskraft. Vi strävar efter att hjälpa våra kunder att utveckla nya produkter, affärsprojekt och internationell verksamhet och liksom i processen för företagande, genom att använda vår tvärvetenskapliga kompetens. Vi erbjuder aktuell teknik och den senaste informationstekniska tillämpningar för att passa våra kunders behov. Vi gör det bästa av vårt team av experter, deras kunnande och de olika typer av laboratorier på vår användning. Vår FoU, fortbildningstjänster och breda projektverksamhet alla syftar till att förbättra våra kunders konkurrenskraft.

Programmen undervisas på:
Engelska
Centria University of Applied Sciences
Address
Centria University of Applied Sciences Talonpojankatu 2 67100 Kokkola Finland
FIN-67100 Kokkola, Finland
Webbplats
Telefon
+358 6 8250000
Address
Ylivieska, Finland
Address
Jakobstad, Finland