EIT RawMaterials Academy - AMIS

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Från järn och stål av våra järnvägsnät, som krävs för att transportera människor och varor, till guld och silver som används i mobilkretskretsar, som behövs för att överföra information, är material viktiga för det moderna livet. Material är också avgörande för omvandlingen till en ekonomi som avger färre växthusgaser. Elektriska fordon behöver kobolt och litium för uppladdningsbara Li-ion-batterier, solceller och solpaneler är beroende av kisel och växellösa vindkraftverk kräver sällsynta jordartsmetaller för att generera förnybar energi.

Material är också ändliga. Smarta, cirkulära, resurseffektiva sätt att säkra utbudet av primära och sekundära material för den europeiska industrin och ekonomin är efterfrågan. Vi behöver människor med rätt kunskap, färdigheter och attityder som banbrytare för denna övergång. Våra EIT-märkta program förbereder eleverna att vara en del av lösningen!


EIT RawMaterials kan erbjuda studenterna en unik möjlighet att lära sig i en dynamisk miljö med fokus på verkliga utmaningar.

EIT RawMaterials initieras och finansieras av EIT (European Institute of Innovation and Technology), ett organ inom Europeiska unionen. EIT-märket är ett kvalitetscertifikat som endast tilldelas utmärkta utbildningsprogram på master- och doktorandnivå.

Som student på ett EIT RawMaterials-märkt program kommer du att vara en del av det största europeiska råmaterialpartnerskapet - med mer än 120 kärn- och samarbetspartners och 180 projektpartners från över 22 europeiska länder som kommer från högre utbildning, forskningsinstitutioner och industrin. Som en ETIT Label-student får du möjlighet att bli en del av detta engagerade partnerskap samt mästare och bidra till EIT RawMaterials mål att hitta nya, innovativa lösningar för att säkra en hållbar tillgång till råvaror över värdekedjan - från prospektering , gruvdrift och utvinning, till mineralbearbetning, återvinning och utveckling av strategier för cirkulär ekonomi.

EIT RawMaterials mål är att skapa en ny generation innovatörer i Europa utrustad med den nödvändiga entreprenörsinriktningen för att designa och leverera lösningar. Du får också chansen att samarbeta internationellt för att utveckla kreativa och hållbara lösningar för att pressa resurser och samhällsutmaningar.

Kort sagt, det är ett utmärkt tillfälle att bli en global spelbytare, få den kunskap, kompetens och erfarenhet som arbetsgivarna söker efter i framtida akademiker och bli en del av RawMaterials Academy Label-studentgemenskap.


EIT RawMaterials märkta program erbjuder dig

 • Examensarbeten vid ledande europeiska företag
 • Kunskapen att bli expert på en viss råmaterialdisciplin, tillsammans med en översikt över hela råvarans värdekedja
 • Europas rörlighet - studie i minst två europeiska länder
 • Innovativa "learning-by-doing", utmaningsbaserade kurser som fokuserar på verkliga problem
 • Medlemskap av ETI-etiketten Alumni Community
 • Kurser som är utformade för att ge upphov till idéer vid acceleratorer och inkubatorer
 • Studieturer och besök på företag och industriområden
 • Nya sätt att lära sig - online kurser, virtuell och förstärkt verklighet och MOOCs
 • Kursmoduler tillägnad entreprenörskap och innovationsfärdigheter och kompetenser
 • EIT RawMaterials Innovation support: affärsplan tävlingar, innovation bootcamps, frö finansiering
 • EIT RawMaterials sommarskolor och tvärvetenskapliga kurser


Ekonomiskt stöd till studenter

RawMaterials Academy erbjuder stipendier på upp till 9 000 euro per student som vill fortsätta ett mastersprogram med ytterligare ekonomiskt stöd för deltagande i konferenser, sommarskolor och andra evenemang. Ytterligare stipendier är tillgängliga för utvalda program via nationella eller europeiska finansieringsorgan.


EIT RawMaterials Alumni Association

En stor fördel med att studera ett EIT RawMaterials-märkt program är medlemskap i den exklusiva EIT RawMaterials Alumni Association. Detta samlar deltagare från hela EIT RawMaterials aktiviteter, inklusive master- och doktorandprogram, nystartade företag, affärsidé tävlingar och professionella utvecklingskurser. Föreningen bygger på de olika talangerna och erfarenheterna inom EIT RawMaterials-samhället för att ge sina medlemmar nätverk och utvecklingsmöjligheter, inte bara inom råvaror utan också genom att tillhandahålla länkar via EIT till det bredare EIT-alumni. Detta samlar kollegor från innovationssamhällena Raw Materials, Climate, InnoEnergy, Digital, Food and Health och utvecklar innovativa lösningar på samhällsutmaningar och stöder den professionella utvecklingen av sina medlemmar.

Platser

Espoo

Address
Espoo, Finland

Stolberg (Rheinland)

Address
Stolberg (Rheinland), Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Delft

Address
Delft, Södra Holland, Nederländerna

bordeaux

Address
bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Darmstadt

Address
Darmstadt, Hesse, Tyskland

Grenoble

Address
Grenoble, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike

Liège

Address
Liège, Vallonien Region, Belgien

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrike

Luleå

Address
Luleå, Norrbottens län, Sverige

Freiberg

Address
Freiberg, Sachsen, Tyskland

Ghent

Address
Ghent, flandern, Belgien

Alsike

Address
741 45 Alsike, Uppsala län, Sverige

Leuven

Address
Leuven, flandern, Belgien

Leoben

Address
8700 Leoben, Steiermark, Österrike

Trento

Address
Trento, Trentino-Sydtyrolen, Italien

Milan

Address
Milan, Lombardiet, Italien