Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

En kreativ och internationell: Matematiska och vetenskapliga fakulteten

Välkommen till fakulteten! Fakulteten för matematik och vetenskap bedriver internationellt välrenommerad forskning och ger högskoleutbildning på alla områden inom matematik och vetenskap som den representerar. I fakulteten utvecklas nya idéer och delas med samhället och experter som bygger framtiden både i Finland och utomlands utbildas.

Världen behöver experter för att lösa morgondagens problem. Globalt finns det ett växande behov av experter på vetenskapsområdet. Bekymret om miljötillståndet och viljan att bygga en hållbar framtid är vad som leder eleverna i matematik och vetenskap tillsammans. Vi kommer att spela en aktiv roll i utvecklingen av matematik och naturvetenskap i Finland.

Vi erbjuder ett brett spektrum av tvärvetenskaplig forskning, med flera världsledande forskningsgrupper. Vi har stor forskningsinfrastruktur för både experimentell och teoretisk forskning. Vi har de allra bästa lärarna och forskarna, för att inte tala om de moderna faciliteterna och en internationell och kompakt campus.

Allmän information

Fakulteten för matematik och naturvetenskap grundades år 1965 och är universitetets äldsta och största fakultet. Det har fyra avdelningar i Mattilanniemi och Ylistönrinne campus. Mattilanniemi och Ylistönrinne-områdena har planerats noga och de har sina egna unika egenskaper. Ungefär 2300 studenter är inskrivna i fakulteten. Antalet anställda är cirka 560.

Det finns fyra avdelningar baserade på fakulteten för matematik och naturvetenskap:

  • Institutionen för biologisk och miljövetenskap
  • Institutionen för fysik
  • Kemiska institutionen
  • Institutionen för matematik och statistik

Vi har också tre forskningscentra:

  • Accelerator Laboratory
  • Nanoscience Center
  • Konnevesi Research Station

Platser

Jyväskylä

The Faculty of Mathematics and Science

Address
University of Jyväskylä
Ylistönrinne (YN), Survontie 9 C

FI-40014 Jyväskylä, Finland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium