Tampere University of Technology

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Tammerfors universitet och Tampere University of Technology kommer att slå samman den 1 januari 2019. Det nya grundbaserade Tammerfors universitet tillsammans med Tammerfors tekniska högskola bildar ett nytt högskolor i Tammerfors med konkurrenskraftiga kanter inom teknik, hälsa och samhälle.

Tampere University of Technology (TUT) bedriver forskning inom teknik och arkitektur och ger högre utbildning utifrån denna forskning.

e57oi

Ett internationellt vetenskapligt samfund

TUT ligger i Tammerfors, Nordens största inre stad, cirka 170 km norr om huvudstaden Helsingfors. TUTs campus i förorten Hervanta är en gemenskap med 8.300 grund- och doktorander och 1 700 anställda. Internationalitet är en naturlig del av alla universitetets aktiviteter. Cirka 1700 utländska medborgare från mer än 60 länder arbetar eller bedriver studier på TUT.

TUT erbjuder sina elever en möjlighet till bred, tvärvetenskaplig utbildning. Kompetenta Masters of Science of Technology and Architecture samt doktorer av teknik och filosofi examen från TUT är i hög efterfrågan bland arbetsgivare.

Universitetet kombinerar en stark tradition av forskning inom naturvetenskap och teknik med forskning relaterad till industri och näringsliv. Teknik är nyckeln till att hantera globala utmaningar.

En stark samhällelig påverkan

TUT genererar forskningskunskap och kompetens till gagn för samhället. Universitetet är en eftertraktad partner för samarbetsforsknings- och utvecklingsprojekt med näringsliv och en bördig avelsplats för innovation och nya forsknings- och kunskapsbaserade företag.

Finansiera

År 2015 uppgick den totala finansieringen av TUT Foundation, som fungerar som Tampere University of Technology , till 139 miljoner euro. 43 procent av universitetets finansiering var extern finansiering, såsom intäkter från Finlands finansieringsbyrå för teknik och innovation (Tekes), industri, Finlands Akademi och EU-projekt.

Ett grunduniversitet

TUT började fungera i form av en stiftelse i början av 2010. Stiftelseuniversitetets oberoende och intäkterna från 137 miljoner euro grundkapitalet främjar vidare utvecklingen av forskning och utbildning vid TUT.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MSc:er » Se skolans Masterprogram » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

Civilingenjör I Trådlös Kommunikation Och RF-system

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Våra studenter kommer att få en djup kompetens, grundläggande förståelse och praktiska färdigheter för att fungera som en R [+]

Digitalisering är här för att stanna. Den pågående digitaliseringen bygger på en effektiv kommunikationsinfrastruktur. Kommunikation är inte bara för människor: Internet-of-Things och Industrial Internet är föregångare till en ansluten och programmerbar värld, där saker också kan kommunicera. Digitaliseringen kommer utan tvekan att påverka industrier som energi, transport, logistik och tillverkning.

En annan rådande trend i samhället och industrin är robotisering. Moderna uppfinningar, som självkörande bilar och dronor, är starka beroende av mycket effektiva och pålitliga lösningar för trådlös kommunikation.

Trådlös kommunikation och RF-teknik möjliggör ett brett utbud av applikationer, allt från dagliga konsumentprodukter till avancerade industrimaskiner, robotar och rymdvetenskap. Internet-of-Things (IoT) och 5G mobilkommunikationsnät är de två viktigaste applikationsdomänerna.... [-]


Magisterexamen I Användarupplevelse

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Studierna ger dig en solid praktisk och teoretisk bakgrund för att förstå, analysera och designa mänsklig centrerad teknik och deras användargränssnitt. Särskild vikt läggs vid användarcentrerade designmetoder och deras integration i produktutveckling, samt utvärdering av användarupplevelse med slutanvändare. [+]

Tekniken är överallt. Vi använder alla olika tekniska system varje dag, och det är inte likgiltigt hur vi upplever användningen. Genom att studera användarupplevelse vid TUT, kommer du att vara förberedd för de utmaningar som utformningen av alltmer komplexa tekniska system har att erbjuda. Förutom ändamålsenlig funktionalitet måste systemen vara lätta att kontrollera och tillfredsställande att använda.

Lämpliga bakgrunder för User Experience-studenter är mjukvaruutveckling, datavetenskap, elteknik och informationsteknik. Dessutom kommer tidigare studier i designrelaterade ämnen eller interaktion mellan människor och datorer att betraktas som en bonus. En stark motivation för en människacentrerad designmetod är nödvändig för att bli framgångsrik inom detta område. ... [-]


Magisterexamen I Datateknik Och Maskininlärning

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Datateknik kittlar din nyfikenhet: varje dag är ett äventyr i en djungel av nya datautmaningar. Data-driven system ligger i centrum för modern datorteknik och håller många löften för framtiden. Datateknik behövs för att lösa utmanande problem med mönsterigenkänning, såsom intelligenta sökmotorer, självkörande bilar, autonoma robotar eller automatiska bilnummerplåtsigenkänningssystem. [+]

Datateknik kittlar din nyfikenhet: varje dag är ett äventyr i en djungel av nya datautmaningar. Data-driven system ligger i centrum för modern datorteknik och håller många löften för framtiden. Datateknik behövs för att lösa utmanande problem med mönsterigenkänning, såsom intelligenta sökmotorer, självkörande bilar, autonoma robotar eller automatiska bilnummerplåtsigenkänningssystem.

STUDIER

Data Engineering och Machine Learning studier kombinerar maskininlärningstekniker med effektiva implementeringsförmåga. Kurserna kombinerar teori och praktik.

Utöver matematiken i maskininlärning kräver real-time-implementeringskompetens en förståelse för databaser, programmeringsspråk och jämn maskinvarudesign. alla syftar till effektiv hantering av stora datamängder.... [-]


Magisterexamen I Fabriksautomatisering Och Robotik

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Vill du bli expert på Factory Automation och Robotics? Delta i vår internationella och inspirerande lärmiljö och få de kunskaper och kunskaper som krävs för att lyckas i akademin eller industrin! [+]

Nå högre - välj Automation!

Vill du bli expert på Factory Automation och Robotics? Delta i vår internationella och inspirerande lärmiljö och få de kunskaper och kunskaper som krävs för att lyckas i akademin eller industrin!

Innovativa och praktiska studier

Studierna omfattar inte bara vanliga föreläsningar utan också många praktiska sätt att lära, såsom olika laboratorieuppgifter, hands-on övningar och praktiska studier i innovativa inlärningsmiljöer. Programmet ser till att du får både teoretisk kunskap och praktisk kompetens inom automation.

En examen med olika möjligheter

Efter att ha avslutat programmet, kommer du att vara kvalificerad att driva ett brett utbud av karriärmöjligheter inom olika områden av automation. Du kommer också att ha kunskaper och färdigheter för att driva en karriär inom industrin eller fortsätta att studera mot doktorsexamen. ... [-]


Magisterexamen I Inbyggda System

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

I en modern värld finns inbyggda system överallt - i bilar, byggnader, fabriker och vägar. De gör världen smart. Inbyggda system arbetar i samverkan med sin miljö och andra system. De känner, bearbetar och kommunicerar. De kan även skingra sin energi från miljön. Inbäddade system interagerar med människor eller arbetar osynligt i bakgrunden. Många system är utformade för att öka säkerheten, som den automatiska motkollisionen bromsar i en bil. Vissa är utformade för skojs skull, som en kamera som förstärker verkligheten i ett utomhusspel. Inbyggda system kombinerar hårdvaru- och programkompetens. Som student förväntar vi dig att känna till grunderna för elektronik, digital logik, processorer och programmering. Eventuellt är du bekant med datanät och trådlös kommunikation. Sökandena ska ha en kandidatexamen i datavetenskap, elteknik eller mjukvaruutveckling. [+]

I en modern värld finns inbyggda system överallt - i bilar, byggnader, fabriker och vägar. De gör världen smart. Inbyggda system arbetar i samverkan med sin miljö och andra system. De känner, bearbetar och kommunicerar. De kan även skingra sin energi från miljön. Inbäddade system interagerar med människor eller arbetar osynligt i bakgrunden. Många system är utformade för att öka säkerheten, som den automatiska motkollisionen bromsar i en bil. Vissa är utformade för skojs skull, som en kamera som förstärker verkligheten i ett utomhusspel.

Inbyggda system kombinerar hårdvaru- och programkompetens. Som student förväntar vi dig att känna till grunderna för elektronik, digital logik, processorer och programmering. Eventuellt är du bekant med datanät och trådlös kommunikation. Sökandena ska ha en kandidatexamen i datavetenskap, elteknik eller mjukvaruutveckling.... [-]


Magisterexamen I Kommunikationssystem Och Nätverk

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Studierna i Kommunikationssystem och Nätverk lägger särskild vikt vid framtida Internet och utvecklande och växande (4G, 5G och bortom 5G) trådlösa bredbands- och multitjänstkommunikationssystem. Medan fokus ligger på radioåtkomstsystem och nätverksnivåer ligger även fysiska lager digitala kommunikationstekniker och systemnivå RF-aspekter inom ramen för huvudet. [+]

Digitalisering är här för att stanna. Den pågående digitaliseringen bygger på en effektiv kommunikationsinfrastruktur. Kommunikation är inte bara för människor längre: Internet-of-Things och Industrial Internet är föregångare till en ansluten och programmerbar värld där saker också kan kommunicera. Digitaliseringen kommer utan tvekan att påverka höga industrier som energi, transport, logistik och tillverkning.

En annan rådande trend i samhället och industrin är robotisering. Moderna uppfinningar, som självkörande bilar och droner, är också starka beroende av mycket effektiva och pålitliga lösningar för trådlös kommunikation.

Studierna i Kommunikationssystem och Nätverk lägger särskild vikt vid framtida Internet och utvecklande och växande (4G, 5G och bortom 5G) trådlösa bredbands- och multitjänstkommunikationssystem. Medan fokus ligger på radioåtkomstsystem och nätverksnivåer ligger även fysiska lager digitala kommunikationstekniker och systemnivå RF-aspekter inom ramen för huvudet. ... [-]


Magisterexamen I Mjukvaruutveckling - Webb Och Moln

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Programvaruteknik - Web & Cloud-studier fokuserar på mjukvaruutveckling, men innehåller programmeringsteknik, särskilt de som är relaterade till webben och molnbaserade tjänster. Som student får du en gedigen förståelse för mjukvaruutveckling, förmågan att designa och implementera stora mjukvarusystem och kompetensen att hantera och förbättra mjukvaruutvecklingsprocesser. [+]

Datorer är en integrerad del av våra dagliga liv, och det är sålunda programvara. Samspelet mellan människor och datorer tar olika former, eftersom datorer är integrerade i olika system från mobila enheter till moln. Trenden är mot mer och mer komplexa system som är kopplade på olika sätt för att bilda stora distribuerade system. Eftersom systemen och dess komponenttjänster ständigt utvecklas är förståelse för komplexiteten och systemintegrationen avgörande - vilket innebär att det finns behov av kompetenta specialister på området.

Sökande ska ha en bachelorgrad i datavetenskap, programteknik eller matematik.

STUDIER

Programvaruteknik - Web & Cloud-studier fokuserar på mjukvaruutveckling, men innehåller programmeringsteknik, särskilt de som är relaterade till webben och molnbaserade tjänster. Som student får du en gedigen förståelse för mjukvaruutveckling, förmågan att designa och implementera stora mjukvarusystem och kompetensen att hantera och förbättra mjukvaruutvecklingsprocesser. Studier inkluderar också relevant teknik och färdigheter som nätverk, moln, informationssäkerhet, användarupplevelse, stora data och IoT.... [-]


Magisterexamen I Näringsliv Och Teknik

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Den IEM Programmet fokuserar på affärsutveckling i internationella försäljnings- och inköpsnätverk. Dagens företag verkar i globala nätverk. Chefer och specialister affärsutveckling måste förstå hur dessa nätverk funktion och kan hanteras. IEM program för att hjälpa eleverna att växa till yrkesverksamma affärsutveckling, erbjuder även ett brett utbud av kurser med anknytning till ledning och ledarskap i en internationell, teknikdrivna affärsmiljö. [+]

Affärs- och teknikstudier förbereder sig för en internationell karriär

Tekniska företag går från lokal till global - de behöver unga yrkesverksamma med en interkulturell tankegång och en förståelse för den senaste tekniken. Vi hos TUT välkomnar ingenjörer och ingenjörer från hela världen för att studera i vårt MSc-program inom Business and Technology (B & T) i en interkulturell, affärsinriktad inlärningsmiljö.

B & T fokuserar på affärsutveckling i internationella försäljnings- och inköpsnät. Företag verkar i globala nätverk; både chefer och affärsutvecklare måste förstå hur sådana nätverk fungerar och kan hanteras. I B & T kommer du att utveckla en grundlig förståelse för de affärsprocesser som är karakteristiska för globala affärsmässiga marknader och möjligheten att tillämpa affärsutvecklingsmetoder i internationella nätverk.... [-]


Magisterexamen I Robotik Och Artificiell Intelligens

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Sökandena bör ha en B.Sc. grad i datavetenskap, matematik, automationsteknik, signalbehandling eller en relaterad disciplin. Studenten ska vara bekant med grunderna i programmering, digital logik och processorer. Rekommenderade förutsättningar inkluderar kännedom om maskininlärning och styrteknik. [+]

Robotik har länge varit nyckeln till effektiv tillverkning. Nuvarande robotar utövar emellertid oftast styva uppgifter i en produktionsledning utan möjlighet att fungera i omväxlande miljöer. Nästa generations autonoma robotar verkar bland människor, vilket kräver helt nya typer av färdigheter. Inte bara behöver de förstå sin omgivning, men de borde också kunna samarbeta med människor och till och med förutsäga framtida mänskliga handlingar.

Sökandena bör ha en B.Sc. grad i datavetenskap, matematik, automationsteknik, signalbehandling eller en relaterad disciplin. Studenten ska vara bekant med grunderna i programmering, digital logik och processorer. Rekommenderade förutsättningar inkluderar kännedom om maskininlärning och styrteknik.... [-]


Magisterexamen I Smarta Nät

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Våra kurser kombinerar teoretisk förståelse och analys med en lärande genom att göra mentalitet i datasimulering och laboratorieuppdrag. Studiemodulen Smart Grids innehåller två alternativ, elkraftsteknik och kraftelektronik. [+]

Smart grids är ett nytt sätt att designa och hantera elsystem. Smarta nät är utformade för att förbättra systemets effektivitet, stabilitet och tillförlitlighet och integrera distribuerade energiresurser som en del av systemhanteringen. De är viktiga för att öka andelen förnybara energikällor utan att kompromissa med konkurrenskraften och systemets säkerhet. Smarta nätstudier syftar till systemtänkande i kombination med detaljerad teknisk design och analysfärdigheter.

Lämpliga bakgrunder är B.Sc. studier inom elektroteknik, kraftelektronik, elmarknader eller förnybara energikällor.

STUDIER

Som smart gridstudent kommer du att bli bekant med befintliga metoder, men får också idéer för framtida design, implementering och underhåll av smart grid. Studierna kombinerar tekniska färdigheter inom kraftelektronik och elteknik med bredare förståelse för kontroll av smarta nät, elmarknader och IKT och automation. Våra kurser kombinerar teoretisk förståelse och analys med en lärande genom att göra mentalitet i datasimulering och laboratorieuppdrag. Studiemodulen Smart Grids innehåller två alternativ, elkraftsteknik och kraftelektronik. Laboratoriet för elenergi Engineering är verksam inom olika forskningsområden av smarta nät och erbjuder den senaste kunskapen till våra studenter.... [-]


Magisterexamen I Teknisk Materialvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Kandidatprogrammet inom teknikvetenskap erbjuder multidisciplinära och flexibla studiemöjligheter som uppfyller höga krav. Programmet ger dig en internationellt orienterad och innovativ studie- och forskningsmiljö och förbereder dig för ett brett spektrum av professionella och akademiska karriärmöjligheter både i Finland och utomlands. [+]

Lösa problem med mänsklig välfärd

Engineering Materials Science sätter ut universella lösningar från vetenskap till olika forskningsutmaningar som industrin står inför. Vår ambitiösa men mycket fascinerande uppgift är att hjälpa till att hitta och utveckla bästa möjliga material för olika ändamål i alla aspekter av livet. Vi är angelägna om att utnyttja nya genombrottsmaterial för att lösa framtida frågor relaterade till miljö, energi och mänskliga välfärd.

Efter att ha examinerat från vårt materialteknikprogram, kan du förstå de tekniska och ekonomiska problemen inom branschen, analysera och förbättra problemen med vetenskapliga frågeställningar och använda vetenskapliga metoder för att lösa problemen för att förbättra konkurrenskraften och materialutbytet .... [-]


Magisterexamen

Magisterprogram I Arkitektur

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Finland Tampere

Omgivningarna vi spenderar vår tid har stor inverkan i våra liv. Arkitekterna har en nyckelroll i utformningen av byggd miljö och för att ge glädje, säkerhet och användbarhet för människor varje dag. [+]

Omgivningarna vi spenderar vår tid har stor inverkan i våra liv. Arkitekterna har en nyckelroll i utformningen av byggd miljö och för att ge glädje, säkerhet och användbarhet för människor varje dag.

Hållbarhet - och mycket mer

Magisterexamen i arkitektur ger dig en bred förståelse i grunden för arkitekturen. Programmet har fokus på hållbarhet men det täcker också alla huvudområden inom yrket från arkitektonisk och bostadsdesign till stadsplanering och restaurationsstudier.

Utveckla ditt tänkande i inspirerande och stödjande atmosfär

På TUT: s Arkitektskola är elevernas egna idéer högt värderade. Du uppmanas att utveckla ditt tänkande självständigt men med fullt stöd. Individuella projekt utvecklas i nära dialog med professorer, assistenter och medstudenter i en proaktiv miljö. Personligt initiativ, ursprungliga idéer och kreativitet uppmuntras och stöds.... [-]


Videoklipp

Create your own success story

Welcome to TUT campus

Kontakt
Besöksadress
Korkeakoulunkatu 10
Tampere, FI-33720 FI
Sociala medier