Tampere University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Mänsklig potential obegränsad.

Tampere University är ett av de mest tvärvetenskapliga universiteten i Finland. Nästan alla internationellt erkända studier är representerade vid vårt universitet.

Det nya grundbaserade Tampere University är en sammanslagning av det tidigare Tampere University högskola och Tammerfors universitet. Universitetet i Tammerfors grundades 1925 och Tampere University högskola 1965. Tampere University har därmed många decennier erfarenhet av att utbilda universitetsstudenter.

Över 30 magisterprogram på engelska

Tampere University erbjuder ett brett utbud av masterprogram som genomförs helt på engelska.

Vi utbildar framtida shapers - individer som förstår människor, identifierar tekniska möjligheter och är vana vid samarbetskulturen redan efter examen.

Studenter kan planera sina studier flexibelt och slutföra dem inom måltiden. De har tillgång till aktuell information om hur deras studier fortskrider och deras kompetensnivå. Doktorandutbildning och forskningskarriär utgör grunden för akademisk kompetens.

Alla grader omfattar gemensamma tematiska lärandemål relaterade till digitalisering, internationalitet, kommunikationsförmåga, entreprenörskap och hållbar utveckling.

127721_marihesnowperson120216JR34.jpg 127718_Tampere_DSC1903.jpg

Forskning vid universitetet

Forskning vid Tampere University fokuserar särskilt på ämnen som rör teknik, hälsa och samhälle. Många forskargrupper och nätverk arbetar i vårt samhälle och utför multidisciplinära och mångsidiga studier över organisatoriska gränser.

Den forskning som utförs på våra centra of excellence (CoE) sträcker sig från spelkulturstudier till tumörgenetik.

Våra uppdrag inom forskning, utveckling och innovation är att upprätthålla ett rättvist och deltagande samhälle, främja hälsa och välbefinnande för alla delar av befolkningen, bygga effektiva och säkra miljöer och se till att socialt ansvar respekteras även i oron orsakad av digitalisering och omvandling av arbete.

127719_Tampere_DSC2462.jpg 127720_Tampere_DSC3654.jpg

Campus livet

Tammerfors är känt för sitt aktiva studentliv. Eleverna är involverade i många kulturella evenemang, de organiserar evenemang och i allmänhet håller hjulen i rörelse. Det finns nära 40 000 studenter i Tammerfors och de gör definitivt deras närvaro! Tammerfors är en utmärkt stad för studier och nästan varje femte person som bor i Tammerfors är en student. Enligt flera nationella undersökningar är Tammerfors den populäraste staden att bo och studera i Finland.

Våra campus ger tjänster och flexibla utrymmen på tre olika platser: City Center, Kauppi och Hervanta.

114924_kampus-talvi-1345.jpg 114925_tay140916JR02.jpg

Platser

Tammerfors

Address
Tammerfors, Finland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MA
MSc