University of Eastern Finland - Institute of Photonics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Institutet för fotonik kombinerar all forskning och utbildning inom optik och fotonik vid Östra Finlands universitet. Det ger en unik kombination av expertis och resurser på fotonik.

Photonics forskare kommer från:

  • Deparment för fysik och matematik
  • Institutionen för miljö och biologiska vetenskaper
  • Sektionen för datavetenskap

På UEF är tvärvetenskaplighet inte något vi gör, det är vilka vi är. Vi strävar efter att vara nummer ett i Finland när det gäller akademiska lärmiljöer. Vi erbjuder förstklassig utbildning som är skyldig att göra en skillnad.

Vi är ett av de största universiteten i Finland, och hem till cirka 15.000 studenter och 2.800 anställda.

Våra campus ligger i Joensuu, Kuopio och Nyslott.

UEF är ett tvärvetenskapligt universitet som erbjuder undervisning i mer än 100 huvudämnen. Vi har fyra fakulteter: Filosofiska fakulteten, Naturvetenskapliga fakulteten och skogsbruk, Hälsouniversitetet, och samhällsvetenskapliga fakulteten och företagsekonomi.

Våra aktiviteter streck tvärvetenskapliga. Våra viktigaste tvärvetenskapliga forskningsområden är byggda runt fyra globala utmaningar. Dessa utmaningar är Åldrande, livsstil och hälsa; Lärande i en digitaliserad samhälle; Kulturmöten, rörligheter och gränser; och miljöförändringar och tillräcklighet av naturresurser.

Förutom en hög standard på undervisningen, erbjuder vi våra elever en modern studiemiljö, som är under ständig utveckling. Student välbefinnande är bland våra primära oro.

Vi har omfattande internationella relationer och är involverade i ett flertal internationella nätverk. Vår undervisning och forskning personal och elever är aktiva i att delta i olika mobilitetsprogram. Vi har slutit bilaterala avtal för samarbete med cirka 100 utländska universitet. Dessutom är vi involverade i ett flertal internationella nätverk och ämnesspecifika projekt.

Tillsammans med våra nätverk, stöder vi välbefinnande och en positiv utveckling i östra Finland. Vårt mål är att vara rankad bland de ledande 200 forskningsuniversiteten i världen och i de starka forskningsområden, bland världens ledande 50 forskningsuniversitet.

UEF är en rökfri arbetsplats.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magisterprogram i fotonik

Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Finland Joensuu

Magisterprogram i fotonik är ett tvåårigt program ges på engelska vid Institutet för fotonik, Östra Finlands universitet, Joensuu, Finland. Magisterexamen i fotonik ger eleverna goda kunskaper till moderna optik och fotonik vid både teoretisk och experimentell nivå. [+]

Magisterprogram i fotonik är ett tvåårigt program ges på engelska vid Institutet för fotonik, Östra Finlands universitet, Joensuu, Finland. Magisterexamen i fotonik ger eleverna goda kunskaper till moderna optik och fotonik vid både teoretisk och experimentell nivå. Våra studenter att hitta arbete som teknikspecialister, forskare och projektledare i utvecklingsorganisationer och FoU avdelningar inom fotonik industrin.

Master of Science (M.Sc.) i fotonik är en två års heltidsstudier program. Magisterexamen omfattar 120 högskolepoäng studier i en huvudämnet, fotonik. En studiepoäng motsvarar 25-30 timmars arbete.

lärandemål

Målet med magisterexamen i fotonik är att ge studenterna god kompetens för moderna optik och fotonik vid både teoretisk och experimentell nivå. Detta innehåller förmåga att förstå optiska fenomen, design och analys av optiska system, tillverkningsmetoder för fotonik strukturer och förmåga till vetenskaplig och teknisk kommunikation inom fotonik. Allt detta ger möjlighet att arbeta i fotonik närstående företag som expert och utvecklare, och att fortsätta till forskarutbildning i fotonik. Utbildningen bygger på hög kvalitet fotonik forskning på avdelningen.... [-]


Kontakt
Besöksadress
Yliopistokatu 2, 80100 Joensuu, Finlande
Joensuu, FI
Sociala medier