University of Eastern Finland

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Med cirka 15 000 studenter och 2500 anställda är University of Eastern Finland största universitet. Universitetets campus finns i Joensuu och Kuopio .

University of Eastern Finland är ett tvärvetenskapligt universitet som erbjuder undervisning i mer än 100 huvudämnen. Universitetet består av fyra fakulteter: den filosofiska fakulteten , fakulteten för vetenskap och skog , fakulteten för hälsovetenskap och fakulteten för samhällsvetenskap och företagsvetenskap .

Studerandes välbefinnande är ett av universitetets främsta intressen och förutom den höga undervisningsstandarden erbjuder universitetet sina studenter en modern studiemiljö som är under ständig utveckling.

Universitetet har omfattande internationella relationer och är involverat i flera internationella nätverk. Universitetets lärare och forskare och studenter är aktiva i att delta i olika mobilitetsprogram. Universitetet har ingått bilaterala avtal om samarbete med cirka 100 universitet utomlands . Dessutom är universitetet involverat i flera internationella nätverk och disciplinspecifika projekt.

Med sina omfattande nätverk utgör detta tvärvetenskapliga och internationella universitet ett betydande kompetenskluster som främjar välbefinnandet och den positiva utvecklingen i östra Finland . University of Eastern Finland försöker vara bland de tre viktigaste universiteten i Finland och bland de ledande 200 universiteten i världen.


Platser

Joensuu

Address
Yliopistokatu 2
P.O.Box 111

FI-80101 Joensuu, Finland

Kuopio

Address
Yliopistonranta,1
70210 Kuopio, Finland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium