University of Oulu

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Oulu är ett internationellt vetenskapsuniversitet som skapar innovation för framtiden, välbefinnande och kunskap genom tvärvetenskaplig forskning och utbildning. Framtida innovation handlar om att söka, utnyttja och tillämpa ny kunskap. University of Oulu forskar på människor och kultur i en föränderlig levnadsmiljö, liksom möjligheter som ny teknik ger för att förbättra människors välbefinnande och miljön. University of Oulu är en tvärvetenskaplig expert på nordlighet.

Topp 3 skäl att studera här

 • På University of Oulu främjar vi lärande och genomför forskning som driver gränserna för de kända.
 • Universitetets inverkan är baserad på excellens, hög ambition och produktivitet i alla våra aktiviteter.
 • Vår strategi är att öka vår betydelse i internationell forskning och säkra vår roll tillsammans med världsledarna inom våra fokusområden.

Om oss

# 201 World University Rankings
av Times Higher Education
# 401
Akademisk rankning av världsuniversitet
av Shanghai Jiao Tong University
oulumap

Historia

Vår forsknings- och utbildningsmiljö grundades 1958 och är 16000 studenter och 3000 anställda starka, och ett av de största och mest tvärvetenskapliga universiteten i Finland. De tio fakulteterna, de många avdelningarna och de specialiserade forskningsenheterna University of Oulu skapar grunden för tvärvetenskaplig forskning, innovation och utbildning av experter för krävande yrkesuppgifter.

Utbildning

Strukturen på tio fakulteter återspeglar University of Oulu profil inom forskning, utbildning och samhällsroller. Fakulteterna är:

 • Biokemi och molekylärmedicin BMM
 • Utbildning EDU
 • Humaniora HUM
 • IT och ITEE
 • Medicin MED
 • Oulu Business School OBS
 • Oulu Mining School OMS
 • Uleåborgs Arkitektskolan OSA
 • Science SCI
 • Teknik TECH

Forskning

Vid University of Oulu främjar vi lärande och genomför forskning som driver gränserna för det kända. Vi använder vår fulla potential för att bidra till att lösa några av de största globala utmaningarna, inklusive hållbar resursanvändning, ansvarsfullt företagande, människors välbefinnande och livslång hälsa, intelligenta system och utveckling av tjänster och utnyttja miljörisker.

Karriär

University of Oulu i norra Finland är ett internationellt, tvärvetenskapligt forskningsuniversitet med en rik pool av kreativ och intellektuell talang. Mer specifikt omfattar University of Oulu ett vetenskapsuniversitet, ett tekniskt universitet och en handelshögskola i samma organisation. Uleåborgsregionen är erkänd som ett FoU-nav i världsklass med FoU-input per capita bland de högsta globalt. De specifika åtgärderna vid rekryteringen vid University of Oulu har inkluderat att skapa ett tenure-track-program, en junior utredares rekryteringsprogram och finansiering av Ph.D. studentpositioner inom doktorandprogram. oulustudents101

tjänster

Studenttjänster

UniOulu tar hand om individer. Vi stöder dina akademiska utmaningar med en fungerande infrastruktur och hjälp med enkel åtkomst. På din institution kommer du att ha en personlig akademisk kontakt som kan hanteras med slump av deras förnamn och som hjälper dig med att göra din individuella studieplan. En väl förberedd studieplan är ett värdefullt verktyg för att göra framsteg på din studieväg. Du får träffa din kummi, första studentkollega, online även innan du anländer. Kummis är äldre studenter vid University of Oulu utbildade för att hjälpa dig i början att vänja dig till det dagliga livet i Uleåborg.

Studentbostad

Den lokala studentbostäder PSOAS erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter, från delade lägenheter till studios, runt stadsområdet. Oavsett var du bor i Uleåborg, finns tjänster från stormarknader till bibliotek och idrottsanläggningar nära ditt hem. PSOAS rankas av studenter som en av de ledande bostadsleverantörerna i världen.

Tellus Innovation Arena

Tellus Innovation Arena är ett öppet innovationsutrymme beläget i hjärtat av Linnanmaa campusområde. Den är byggd för lärande, samarbete och evenemang för alla öppensinnade upptäcktsresande både inom och utanför universitetet. Möt människor, utveckla idéer och presentera projekt - det gör hela skillnaden.

Hälso tjänster

Studenthälsotjänster för alla kandidatexamen och masternivåer finns på Linnanmaa campus. Vårdtjänster inkluderar medicinsk, mental och tandvård. De flesta tjänster är gratis medan vissa har en nominell avgift.

oulustudents102

Studentliv

Studentorganisationer är experter på att organisera kulturaktiviteter, sportevenemang, fester och resor i Finland. Dessa studiefältspecifika organisationer har internationellt erfarna medlemmar med förstahands kunskap att dela. Dessutom finns det två universitetsövergripande studentorganisationer med ett särskilt intresse för frågor inom internationell utbildning.

Universitetsidrott

Finländarna är sportentusiaster. Universitetet erbjuder idrottsaktiviteter för sina studenter och personal, allt från balett till klättring och yoga, från kajakpaddling till längdskidåkning. Välj gärna den som är närmast din kropp och själ!

Platser

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited