University of Turku

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Tvärvetenskaplig. Internationell. Forskningsuniversitetet.

University of Turku är en aktiv akademisk gemenskap med 25 000 studenter och anställda som bedriver banbrytande och tvärvetenskaplig forskning. Vi deltar i utvecklingen av finsk och internationell utbildning och innovationer som banar väg för en ljusare framtid.

Förutom Åbo har vi campus i städerna Rauma och Pori och verksamhet över hela Finland - hela vägen från Lappland till skärgårdshavet.

University of Turku är bland de bästa 1% i världen
QS World University Rankings 2018

Effektiv forskning

Vi bedriver forskning och arbetar för en bättre framtid och välbefinnande.

Vi främjar fri, effektiv och öppen vetenskap. Vår forskning är tvärvetenskaplig och internationell och syftar till nya, tvärvetenskapliga initiativ.

Vår forskning profileras genom sex tematiska områden:

 • Biofuture
 • Barn, ungdomar och lärande
 • Kulturminne och samhällsförändring
 • Digitala futures
 • Läkemedelsutveckling och diagnostik
 • Havs- och sjöfartsstudier

teamwork.jpg

10 Bästa anledningarna att välja UTU

 • UTU är ett av Finlands mest internationella universitet.
 • Program baserade på våra styrkor inom forskning.
 • Utmärkta karriärmöjligheter för akademiker.
 • Generösa stipendier tillgängliga för begåvade studenter.
 • Professorer och föreläsare som utmanar dig att lära dig.
 • Personligt stöd och tjänster under dina studier.
 • Moderna faciliteter och inlärningsmiljöer.
 • Ett brett urval av valfria och mindre studier.
 • Aktivt studentliv och mångsidiga aktiviteter.
 • Kompakt campus där allt är nära.

Läs mer: utu.fi/degrees

Uppdragsbeskrivning

University of Turku är ett internationellt konkurrenskraftigt vetenskapsuniversitet vars verksamhet bygger på högkvalitativ, tvärvetenskaplig forskning.

Vi främjar utbildning och fri vetenskap och tillhandahåller högre utbildning baserad på forskning. Universitetet är en del av det internationella akademiska samfundet. Vi samarbetar nära med det finska samhället och deltar aktivt i utvecklingen av vår region.

Strategiska mål

Effektiv forskning

Vi löser dagens och morgondagens komplicerade problem med hjälp av vår grundforskning. Vi tillämpar en tvärvetenskaplig strategi för vår forskning för att öka dess kvalitet och samhälleliga effektivitet. Vi stärker forskarnas karriärväg, öppen vetenskap och stöd för forskning.

Ansvarig utbildning

Vi är en tvärvetenskaplig och inspirerande institution för högre utbildning. Vår utbildning är baserad på den senaste vetenskapliga kunskapen och uppfyller samhällets förändrade behov. Vi ser till att studiebanorna är flexibla och enkla.

En katalysator för socialt välbefinnande och ekonomin

Vi känner igen innovationerna från vår forskning och våra utbildningstjänster globalt. Vi främjar en entreprenörsinställning och användning av forskning i samarbete med affärslivet.

Gemenskapens välbefinnande

Vi är en ansvarsfull arbetsgivare och vår verksamhet bygger på gemensamma värden. Vi bygger ett uppmuntrande och interaktivt universitet, där det är ett nöje att studera och arbeta.

Tack vare våra enastående tjänster, det kompakta campuset och det aktiva studentlivet känner internationella studenter sig hemma och säkra från början av sin vistelse.

research.jpg

Inspirerande forskarkarriärer

Hela universitetets välbefinnande är viktigt för oss. Vi vill stödja unga forskare i deras karriär och erbjuda en forskningsmiljö och gemenskap som inspirerar dem till unika resultat och resultat.

17 doktorandprogram
170 doktorsexamen årligen
Innovationer från forskning

Den förebyggande effekten av xylitol på tänderna blev först upptäckt vid Institutet för tandvård vid University of Turku . Varje år härstammar över hundra olika innovationer och dussintals avslöjande av uppfinningen från forskningen vid universitetet.

Kreativ, smidig och innovativ

Vi utvecklar företagande attityd och aktiviteter på hela universitetet. Vi erbjuder en tillväxtplattform för startups och spinoffs som härrör från toppforskning.

Bygg din framtida karriär hos oss

University of Turku är en populär destination för utbyte, magisterexamen och doktorandstudier. Vi samarbetar med över 400 universitet världen över och erbjuder våra studenter ett brett urval av kurser och program som undervisas på engelska.

20 000 studenter från över 100 länder
Årligen 650 inkommande och
750 utgående utbytesstudenter

95% av internationella studenter valde oss på grund av högkvalitativ forskning

laskiainen.jpg

Välkommen till Åbo Studentstad

Åbo University of Turku ligger nära stadens centrum och floden Aura nära de övriga högskolor, Åbo vetenskapsparkföretag och Åbo universitetssjukhus. Campusområdet sträcker sig från Åbo katedral ända till Kupittaa järnvägsstation.

Alla viktiga tjänster för både studenter, personal och besökare finns nära campus. Att ta sig runt överallt är praktiskt antingen genom att gå, cykla eller med Föli stadsbussar.

Det gemensamma målet för lärosätena i Åbo och Åbo stad är att vara Finlands bästa studentstad! Aktivt studentliv, enkel och väl fungerande kollektivtrafik och prisvärda bostäder är Åbo stora tillgångar. Så många som 99% av stadens studenter vid högskolor rekommenderar Åbo som studentstad till sina vänner. riveraura.jpg

Rimliga levnadskostnader med många bostadsalternativ, fullskaliga offentliga och privata tjänster, levande kulturliv och en mängd olika fritidsaktiviteter vid det omgivande skärgårdshavet garanterar att Åbo erbjuder bästa livskvalitet och är en lukrativ plats för studenter såväl som för skickliga proffs.

Enligt stadens strategiska mål kommer Turku att vara Nordöstersjöns mest intressanta stad år 2029 med en stark grund inom både konst och vetenskap. Åbo bygger upp unika tillgångar - kreativ tillverkningsindustri, bioteknik, logistikkompetens - genom klusterkomfort och synergier.

Välkommen till Åbo, Finland!

Platser

Åbo

Address
Student and Admissions Services
University of Turku
20014 Turun yliopisto

Åbo, Finland

Rauma

Address
Department of Teacher Education
Seminaarinkatu 1

26100 Rauma, Finland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program