Läs den officiella beskrivningen

Tvärvetenskaplig. Internationell. Forskningsuniversitetet.

De

Förutom Åbo har vi campus i städerna Rauma och Pori och verksamhet över hela Finland - hela vägen från Lappland till skärgårdshavet.

University of Turku är bland de bästa 1% i världen
QS World University Rankings 2018

Effektiv forskning

Vi bedriver forskning och arbetar för en bättre framtid och välbefinnande.

Vi främjar fri, effektiv och öppen vetenskap.

Vår forskning profileras genom sex tematiska områden:

 • Biofuture
 • Barn, ungdomar och lärande
 • Kulturminne och samhällsförändring
 • Digitala futures
 • Läkemedelsutveckling och diagnostik
 • Havs- och sjöfartsstudier

teamwork.jpg

Uppdragsbeskrivning

University of Turku är ett internationellt konkurrenskraftigt vetenskapsuniversitet vars verksamhet bygger på högkvalitativ, tvärvetenskaplig forskning.

Vi främjar utbildning och fri vetenskap och tillhandahåller högre utbildning baserad på forskning. Universitetet är en del av det internationella akademiska samfundet. Vi samarbetar nära med det finska samhället och deltar aktivt i utvecklingen av vår region.

Strategiska mål

Effektiv forskning

Vi löser dagens och morgondagens komplicerade problem med hjälp av vår grundforskning. Vi tillämpar en tvärvetenskaplig strategi för vår forskning för att öka dess kvalitet och samhälleliga effektivitet. Vi stärker forskarnas karriärväg, öppen vetenskap och stöd för forskning.

Ansvarig utbildning

Vi är en tvärvetenskaplig och inspirerande institution för högre utbildning. Vår utbildning är baserad på den senaste vetenskapliga kunskapen och uppfyller samhällets förändrade behov. Vi ser till att studiebanorna är flexibla och enkla.

En katalysator för socialt välbefinnande och ekonomin

Vi känner igen innovationerna från vår forskning och våra utbildningstjänster globalt. Vi främjar en entreprenörsinställning och användning av forskning i samarbete med affärslivet.

Gemenskapens välbefinnande

Vi är en ansvarsfull arbetsgivare och vår verksamhet bygger på gemensamma värden. Vi bygger ett uppmuntrande och interaktivt universitet, där det är ett nöje att studera och arbeta.

Tack vare våra enastående tjänster, det kompakta campuset och det aktiva studentlivet känner internationella studenter sig hemma och säkra från början av sin vistelse.

10 Bästa anledningarna att välja UTU

 • UTU är Finlands mest internationella universitet.
 • Masterprogram och doktorandprogram baserade på våra styrkor inom forskning.
 • Framtida karriärmöjligheter.
 • Generösa stipendier tillgängliga för begåvade studenter.
 • Professorer och föreläsare som utmanar dig att lära dig.
 • Personligt stöd och tjänster under dina studier.
 • Utmärkta faciliteter och inlärningsmiljöer.
 • Ett brett urval av valfria och mindre studier.
 • Aktivt studentliv och mångsidiga aktiviteter.
 • Kompakt campus där allt är nära.

Läs mer:

research.jpg

Inspirerande forskarkarriärer

Hela universitetets välbefinnande är viktigt för oss. Vi vill stödja unga forskare i deras karriär och erbjuda en forskningsmiljö och gemenskap som inspirerar dem till unika resultat och resultat.

17 doktorandprogram
170 doktorsexamen årligen
Innovationer från forskning

Den förebyggande effekten av xylitol på tänderna blev först upptäckt vid Institutet för tandvård vid University of Turku . Varje år härstammar över hundra olika innovationer och dussintals avslöjande av uppfinningen från forskningen vid universitetet.

Kreativ, smidig och innovativ

Vi utvecklar företagande attityd och aktiviteter på hela universitetet. Vi erbjuder en tillväxtplattform för startups och spinoffs som härrör från toppforskning.

Bygg din framtida karriär hos oss

University of Turku är en populär destination för utbyte, magisterexamen och doktorandstudier. Vi samarbetar med över 400 universitet världen över och erbjuder våra studenter ett brett urval av kurser och program som undervisas på engelska.

20 000 studenter från över 100 länder
Årligen 650 inkommande och
750 utgående utbytesstudenter

95% av internationella studenter valde oss på grund av högkvalitativ forskning

laskiainen.jpg

Välkommen till Åbo Studentstad

Åbo University of Turku ligger nära stadens centrum och floden Aura nära de övriga högskolor, Åbo vetenskapsparkföretag och Åbo universitetssjukhus. Campusområdet sträcker sig från Åbo katedral ända till Kupittaa järnvägsstation.

Alla viktiga tjänster för både studenter, personal och besökare finns nära campus. Att ta sig runt överallt är praktiskt antingen genom att gå, cykla eller med Föli stadsbussar.

Det gemensamma målet för högskolorna i Åbo och Åbo är att vara Finlands bästa studentstad! Aktivt studentliv, enkel och väl fungerande kollektivtrafik och prisvärda bostäder är Turku stora tillgångar. Så många som 99% av stadens studenter vid högskolor rekommenderar

Rimliga levnadskostnader med många

Enligt stadens strategiska mål kommer Turku att vara Nordöstersjöns mest intressanta stad år 2029 med en stark grund inom både konst och vetenskap. Åbo bygger upp unika tillgångar - kreativ tillverkningsindustri, bioteknik, logistikkompetens - genom klusterkomfort och synergier.

Välkommen till Åbo, Finland!

Programmen undervisas på:
 • English (UK)

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

University of Turku

Masterprogrammet i finska och dess språk är avsett för icke-modersmål i finska och andra finsk-ugriska språk som har avslutat sin kandidatexamen utomlands eller i Finland ... [+]

masters.utu.fi

Val av studenter på masterprogrammet i finska och dess språkMasterprogrammet i finska och dess språk är avsett för icke-modersmål i finska och andra finsk-ugriska språk som har avslutat sin kandidatexamen utomlands eller i Finland.

Antagning till masterprogrammet är en BA-nivå som kombinerar grund- och mellanstudier i finsk-ugriska eller finska språk och kultur, antingen som examen eller som en separat kurs. I undantagsfall kan studenter som har avslutat en BA-examen och som inte har avslutat ovanstående studier i finsk-ugriska eller finska språk och kultur också få antagas till programmet genom ett färdighetstest.

Den årliga antagningen är 6-10. Tidigare studier och framgång används som urvalskriterier.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Finsk
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Mer information kommer snart. Om du är intresserad av programmet, kontakta Admission Services på admissions@utu.fi. ... [+]

utu.fi/degrees

Mer information kommer snart.

Om du är intresserad av

IngångskravAllmänna behörighetskrav

Generellt krav

Du är berättigad till sökande på masterstudier om:

du har en nationellt erkänd grundnivå - normalt en kandidatexamen - från en ackrediterad institution för högre utbildning,din examen motsvarar minst 180 högskolepoäng (europeiska poäng) eller tre års heltidsstudier,din examen är inom ett relevant område för det masterprogram som du ansöker om. Kontrollera programsidan för detaljerade examenskrav.

Språkkrav

Sökande måste ha utmärkta kunskaper i engelska och ett intyg som bevisar dessa färdigheter. Du kan ange dina språkkunskaper genom att ta ett av de internationellt erkända engelskspråken.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MA

University of Turku

Programmet ger studenterna möjlighet att förvärva en lärarutbildning på masternivå i internationellt sammanhang. Kombinationen av finsk lärarutbildning, huvudämne i utbil ... [+]

utu.fi/degrees

Examensprogram i grundlärarutbildning, BA (Rauma) och MA (Åbo)Programmet ger studenter möjlighet att förvärva en lärarutbildning på masternivå i internationellt sammanhang. Kombinationen av finsk lärarutbildning, huvudämne i utbildning och internationellt sammanhang gör programmet unikt. Graden är inriktad på grundlärarutbildning (förskola och klass 1-6 i grundutbildning). Programmet består av studier i utbildningsvetenskap, praktisk utbildning och studier som ger pedagogiska färdigheter som krävs för positioner i grundutbildningen.NeONBRAND / Unsplash

Syftet med utbildningen är att utbilda välkvalificerade akademiska yrkesmän, aktiva framtida beslutsfattare, kritiska och etiskt ansvarsfulla experter och forskare inom utbildningsområdet. Kärnan i en lärares arbete ligger förståelse och stöd för barnets och gruppens utveckling. Dialogen mellan teori och praktik äger rum särskilt under undervisningspraxisperioder, som ger en helhetsbild av lärarens arbete.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i framtidsstudier ger omfattande, tvärvetenskaplig och praktisk utbildning inom området framtidsstudier. Den är utformad för att utbilda framsynsexperter ... [+]

utu.fi/degrees

Kommer du att bli nästa framtida expert?Masterprogrammet i framtidsstudier ger omfattande, tvärvetenskaplig och praktisk utbildning inom området framtidsstudier. Den är utformad för att utbilda framsynsexperter som hjälper organisationer att utnyttja framtida möjligheter och undvika onödiga risker.

Futures Studies är ett nyligen växande forskningsområde. Eftersom framtiden inte existerar ännu, studerar futurister framtida prognoser och diskontinuiteter i tidigare trender och nuvarande syn på den långsiktiga framtiden. Futures Studies är intresserade av sannolika futures, möjliga futures och föredragna futures. Som en samhällsaktion syftar framtidsstudier till att tjäna privata och offentliga beslutsfattare genom att beskriva alternativa långsiktiga strategier i en förändrad operativ miljö. Som ett akademiskt forskningsområde genererar Futures Studies kunskap om sätt och processer för hur individer och organisationer hanterar den osäkra framtiden. Typiska forskningsfrågor inom området är inriktade på epistemologi av kunskap om framtiden, metodisk utveckling av verktyg för framtidsstudier och analyser av alternativa framtider i ett tydligt ämne eller ett mer allmänt tema. Futures Studies är ett tvärvetenskapligt område där breda ämnen analyseras och resultaten och tillvägagångssätten från mer traditionella discipliner möts.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i genusstudier bygger på den tvärvetenskapliga studien av kön och sexualitet som kombinerar samhällsvetenskap, konst och humaniora. ... [+]

utu.fi/degrees

Få avancerad och tvärvetenskaplig utbildning inom könsstudier!Masterprogrammet i genusstudier bygger på den tvärvetenskapliga studien av kön och sexualitet som kombinerar samhällsvetenskap, konst och humaniora.

Nästa intag är år 2021.

Du kommer att få kompetens inom könspolitik och politik och förvärva förmågan att arbeta oberoende i centrala frågor relaterade till kön, feminism, jämställdhet, produktion av makt och kunskap.

Detta

Programmet är organiserat i samarbete med Tammerfors universitet.

Programstruktur

Akademisk excellens

Den tvärvetenskapliga magisterexamen i genusstudier ger dig avancerad utbildning inom området könsstudier. Programmet riktar sig till både finska och internationella studenter med olika akademisk bakgrund och karriärplaner.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2021
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i lag och informationssamhälle (LIS) ger viktiga insikter, förmågor och intellektuella verktyg för att analysera juridiska problem i informationssamhälle ... [+]

utu.fi/degrees

Bli expert på de juridiska utmaningarna med digitalisering!Masterprogrammet i lag och informationssamhälle (LIS) ger viktiga insikter, förmågor och intellektuella verktyg för att analysera juridiska problem i informationssamhället.

Programmet erbjuder sina studenter en unik kombination av privat och offentlig rätt och tvärvetenskapliga perspektiv. Färdigheter i juridisk analys, kritiskt tänkande, forskning och skrivning är det som skiljer utmärkta advokater och juridiska forskare.

Våra interaktiva studiemetoder är baserade på den senaste pedagogiska forskningen och kurser undervisas i små grupper av utvalda studenter. Programmet skapar en solid grund för doktorandutbildning i lag. Det ger dig också den expertis som krävs för en framgångsrik karriär hos advokatbyråer och företag, regeringar och internationella organisationer, liksom vid universitet och forskningsinstitutioner.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Få en examen inom utbildningsområdet med en avancerad kombination av teori och praktik! Masterprogrammet i utbildning och lärande tränar dig för olika nationella och inte ... [+]

utu.fi/degrees

Få en examen inom utbildningsområdet med en avancerad kombination av teori och praktik!Få en examen inom utbildningsområdet med en avancerad kombination av teori och praktik! Masterprogrammet i utbildning och lärande tränar dig för olika nationella och internationella uppgifter inom utbildningsområdet.

De

Under studierna läggs stor vikt vid elevernas forskningsfärdigheter. Sökandena har också möjlighet att ansöka om ett dubbelkursalternativ kallat det finsk-tyska masterprogrammet i utbildningen, där en del av examensarbeten är avslutad vid universitetet i Regensburg, Tyskland.

Programstruktur

Studierna är indelade i olika studiemoduler enligt följande:... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i östasiatiska studier (EAST) ger en unik möjlighet att få fördjupad kunskap om de dynamiska samhällena i samtida Östasien. ... [+]

utu.fi/degrees

Få fördjupad kunskap om dagens östasiatiska samhällen och bli specialist i världens mest dynamiska värld!Masterprogrammet i östasiatiska studier (EAST) ger en unik möjlighet att få fördjupad kunskap om de dynamiska samhällena i samtida Östasien.

Studenterna får expertis i östasiatisk samtida historia, politik och samhällen och lär sig samhällsvetenskapliga forskningsmetoder för att bli områdespecialister i östra Asien. Östasiatiska språk studeras som en del av examen för att stödja elevernas förvärv av kunskap och masterprojekt forskning.

Studenter i detta

Programstruktur

Akademisk excellens

De

Forskningen av den akademiska personalen reflekteras direkt i masterprogrammet: studenterna får aktuell undervisning om aktuella problem och samhällelig och politisk utveckling i östasiatiska samhällen. Studenter får också individuell uppsatsövervakning som är fast förankrad i lärarpersonalens östasienkompetens.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

University of Turku

På materialfysikspåret kommer du att bli en expert på forskning och utveckling av nya material inom biomedicinska eller elektroniska applikationer. ... [+]

utu.fi/degrees

Förbättra liv genom att göra saker!På materialfysikspåret kommer du att bli en expert på forskning och utveckling av nya material inom biomedicinska eller elektroniska applikationer.

Materialfysik är ett av de fyra specialiseringsspåren för masterprogrammet i fysikaliska och kemiska vetenskaper. Programmets andra spår är astronomi och rymdfysik, materialkemi och teoretisk fysik.

I

Efter examen kommer du att kunna använda de olika färdigheter som förvärvats som en del av detta spår, inklusive experimentella, teoretiska och numeriska tekniker för att producera och analysera nya fysiska projekt.

Programstruktur

Strukturen är modulär. Alla moduler har 20 högskolepoäng. Varje specialiseringsspår har två obligatoriska moduler som innehåller kärnmaterialet i fältet. Dessutom finns det en tematisk modul som kan väljas från övriga moduler som erbjuds inom detta program eller andra program vid University of Turku . Den fjärde modulen består av fritt valda kurser och en obligatorisk finsk språk- och kulturkurs (5 hp). En MSc-avhandling (30 ECTS) utöver seminariet, praktik och projektarbete (10 högskolepoäng) krävs också, vars detaljer är beroende av specialiseringen. Se figur nedan.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i fysikaliska och kemiska vetenskaper - astronomi och rymdfysik omfattar ett brett spektrum av ämnen från solens och solsystemets fysik till stellar och ... [+]

utu.fi/degrees

Från solen till supernovaer, neutronstjärnor, svarta hål och galaxer!Masterprogrammet i fysikaliska och kemiska vetenskaper - astronomi och rymdfysik omfattar ett brett spektrum av ämnen från solens och solsystemets fysik till stellar och galaktisk struktur och evolution, samt ämnen i astrofysik och kosmologi med hög energi.

De

Astronomi och rymdfysikspåret innehåller en solid grundning i teoretiska aspekter samt ger möjligheter till observationsstudier (t.ex. av supernovaer eller ackordande svarta hål); rymdfysikgruppen utför experimentell, teoretisk och databasforskning om högenergifenomen i nära jordens utrymme.

Programstruktur

Strukturen är modulär. Alla moduler har 20 ECTS. Varje specialiseringsspår har två obligatoriska moduler som innehåller fältets kärnmaterial. Dessutom finns det en temamodul som kan väljas bland de andra modulerna som erbjuds inom detta program eller andra program vid University of Turku . Den fjärde modulen består av fritt valda kurser och en obligatorisk finsk språk- och kulturkurs (5 hp). En MSc-avhandling (30 hp) utöver seminarium, praktik och projektarbete (10 hp) krävs också, vilka uppgifter beror på specialiseringen. Se bild nedan, klicka på bilder för att förstora.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i fysikaliska och kemiska vetenskaper: Materialkemi lär dig att förstå, upptäcka, skapa och utveckla nya material som förbättrar livskvaliteten! ... [+]

utu.fi/degrees

Att förstå, upptäcka, skapa och utveckla nya material som förbättrar livskvaliteten!Masterprogrammet i fysikaliska och kemiska vetenskaper: Materialkemi lär dig att förstå, upptäcka, skapa och utveckla nya material som förbättrar livskvaliteten!

Vid University of Turku består forskningen i materialkemi av grundläggande forskning av materialegenskaper såväl som gränssnitt, ytor och nanostrukturer ur en kemisk synvinkel. Tillämpad forskning fokuserar på funktionaliserad organisk elektronik, självlysande material och porösa bärare samt nanoteknologi, detekteringsteknik, energilagring och omvandling.

Efter examen från

Spåret av materialkemi är ett av de fyra specialiseringsspåren för masterprogrammet i fysikaliska och kemiska vetenskaper. De andra spåren i programmet är... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Det teoretiska fysikspåret introducerar studenten för den spännande mångfalden av fysiska teorier och ger medel för att förstå världen. ... [+]

utu.fi/degrees

Förstå naturlagarna från botten till topp!Det teoretiska fysikspåret introducerar studenten för den spännande mångfalden av fysiska teorier och ger medel för att förstå världen.

De

Ämnen från kvantfysik till teorierna om tyngdkraft är införlivade i spåret till teoretisk fysik. Problem med grundläggande kvantfysik, kvantinformation, kvantfältteori och teoretisk kosmologi är kärnan i studierna i teoretisk fysik.

Efter examen kommer du att kunna använda de olika uppsatta färdigheter som förvärvats som en del av detta spår, inklusive teoretiska och numeriska tekniker för att producera och analysera nya fysiska projekt.

Programstruktur... [-]
Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i global innovationshantering är utformat för att föra en vetenskaplig tänkesätt till ledande utmaningar vid korsningen av internationellt företag, entre ... [+]

utu.fi/degrees

Innovativa ledare för framtida världen!Masterprogrammet i global innovationshantering är utformat för att föra en vetenskaplig tänkesätt till ledande utmaningar vid korsningen av internationellt företag, entreprenörskap och innovationshantering.

I

Den kompetens som erhållits i detta program öppnar upp många karriärmöjligheter i olika slags organisatoriska inställningar och roller samt möjligheten att ansöka om doktorandutbildning.

Programstruktur

Programmets omfattning är 120 högskolepoäng och graden är planerad att fullföljas om två år. Förutom stora och mindre studier måste studenter ta språkstudier och behöva slutföra metodkurser. Eleverna bör notera att detta är ett heltidsprogram och de flesta kurser har obligatorisk närvaro.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin. ... [+]

utu.fi/degrees

Nordisk expertis inom naturliga livsmedelMasterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin.

De

Genom programmet får du utbildning och kvalifikationer för att arbeta som expert, till exempel i livsmedelsmyndigheter.

Programstruktur

Masterexamen i livsmedelsutveckling är ett tvåårigt program som uppgår till 120 hp. Examen består av följande studiemoduler:

Matutveckling (20 ECTS)Matvetenskap (20 hp)Magisteruppsats inom teknik och stödstudier (40 hp)Mindre ämne (20 - 25 ECTS)Övriga studier (20 ECTS) inklusive obligatoriska språkstudier (2-7 ECTS)Akademisk excellens... [-]
Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Mastersprogrammet för programvaruteknik styrs av direkt involverade branschpartner i Europa och södra Afrika för att tillhandahålla ett internationellt program i professi ... [+]

utu.fi/degrees

Skaffa de kunskaper som företag letar efter inom mjukvaruutveckling på den nya Southern Africa Campus!Mastersprogrammet för programvaruteknik styrs av direkt involverade branschpartner i Europa och södra Afrika för att tillhandahålla ett internationellt program i professionell praxis.

Detta program finns i Windhoek, Namibia.

Detta

M.Sc. (Tech.) Är baserat på standard UTU M.Sc. (Tech.) Utbildningsprogrammet som genomförts huvudsakligen online i Namibia, men även kontextuella delar i projekt och demonstrationer. Några kurser arrangeras också i Windhoek och levereras online till Åbo campus. Gradprogrammet är tillgängligt för alla behöriga studenter från hela världen.... [-]

Namibia Windhoek
Januari 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Tack vare Darwin vet vi att utvecklingsprocessen har format den förvirrande variation vi ser runt oss. Genom detta kandidatprogram får eleverna ett uttryckligt evolutionä ... [+]

utu.fi/degrees

Tack vare Darwin vet vi att utvecklingsprocessen har format den förvirrande variation vi ser runt oss. Genom detta kandidatprogram får eleverna ett uttryckligt evolutionärt biologiskt perspektiv i studien av naturen och därmed öka kapaciteten för att förstå mönster och processer, på skalor som varierar från cellulär till ekosystemnivå.

Studenter från detta

Tyngdpunkten ligger på att få kunskaper i datavetenskap (programmering) med expertis inom bioinformatik, molekylär och kvantitativ genetik. Lärare inkluderar experter på human genetik, mikrobiell och kvantitativ evolutionär genetik. Kompetens inom fylogenetik av djur och växter föras in av experter från vårt naturhistoriska museum. De färdigheter och kunskaper som erhållits banar väg för framtida karriärvägar inom akademi eller industri.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Molecular Systems Biology track erbjuder omfattande utbildning i modern molekylärbiologi och utbildning med inriktning på systembiologi (genomik, transkriptomik, proteomi ... [+]

utu.fi/degrees

Molecular Systems Biology track erbjuder omfattande utbildning i modern molekylärbiologi och utbildning med inriktning på systembiologi (genomik, transkriptomik, proteomik, relationer mellan gen och proteinstruktur) med speciellt fokus på praktiska laboratoriefärdigheter och molekylära interaktionsnätverk.

Genom detta program i

Programstruktur

Kurserna kommer att innehålla en blandning av undervisningsmetoder, inklusive föreläsningar, övningar, laborationer och datorpraktik, studentdrivna presentationer samt avslutande av ett självständigt forskningsprojekt (MS Thesis). Numerisk analys av biologiska data inklusive bioinformatik och andra statistiska analyser kommer att ingå i läroplanen.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i informations- och kommunikationsteknik ger mångsidig och högkvalitativ IKT-utbildning inom utvalda IKT-områden, med ett etablerat rykte inom innovativ ... [+]

utu.fi/degrees

Masterprogrammet i informations- och kommunikationsteknik ger mångsidig och högkvalitativ IKT-utbildning inom utvalda IKT-områden, med ett etablerat rykte inom innovativ tvärvetenskaplig och internationell utbildning.

Detta

CybersäkerhetSmarta systemDigital hälsakryptografi

Cyber Security-huvudämnet ger sina studenter djupgående och betydande utbildning och expertis inom området säkerhet och teknik för nätverkssystem. Fokus ligger på forskning på cybersecurity-teknologier för nätverkssystem och applikationer i den kommunikationsintensiva framtiden. De tekniska ämnena som omfattas inkluderar säkerhet i smarta miljöer, system- och nätverkssäkerhet, säkerheten för kommunikationssystem och applikationer och design av säkra system. Studenter kommer att utforska både tekniska och teoretiska vetenskapliga framsteg inom fältet och tillämpa dem på praktiken. Kandidaterna kommer att ha stark teknisk, teoretisk och praktisk förståelse inom cybersäkerhet. Med sina nya kunskaper och färdigheter kan kandidaterna fortsätta att bygga en framgångsrik karriär för att säkra informations- och kommunikationsteknologibranschen.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Huvudämnet Digital Health erbjuder omfattande utbildning allt från molekylära interaktioner till individer och samhälle. ... [+]

utu.fi/degrees

Huvudämnet Digital Health erbjuder omfattande utbildning allt från molekylära interaktioner till individer och samhälle.

Detta

CybersäkerhetSmarta systemDigital hälsakryptografi

Den digitala hälsovården samlar färdigheter och principer från datavetenskap, inbäddade system och medicinska vetenskaper för att bygga en förståelse för teori och få praktiska kompetenser inom området.

Studenterna som utexaminerats från Digital Health kommer att ha förvärvat vetenskapliga och analytiska färdigheter, expertis i nuvarande teorier och aktuell teknik, samt praktiska färdigheter inklusive teamwork, ledarskap och interpersonella färdigheter i en internationell miljö. De förvärvade metodologiska färdigheterna och avancerad kunskap gör det möjligt för eleverna att fortsätta sina karriärvägar inom akademi eller industri.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i informations- och kommunikationsteknik ger mångsidig och högkvalitativ IKT-utbildning inom utvalda IKT-områden, med ett etablerat rykte inom innovativ ... [+]

utu.fi/degrees

Masterprogrammet i informations- och kommunikationsteknik ger mångsidig och högkvalitativ IKT-utbildning inom utvalda IKT-områden, med ett etablerat rykte inom innovativ tvärvetenskaplig och internationell utbildning.

De

CybersäkerhetSmarta systemDigital hälsakryptografi

Huvudämnet Cryptography fokuserar på kryptografiforskning. Målet med denna specialisering är att utbilda framtida experter med en stark och bred kunskap om matematiska aspekter av kryptografi och datasäkerhet till forsknings- och IKT-sektorn. I kryptografin studeras och analyseras viktiga moderna symmetriska och asymmetriska kryptografialgoritmer och -protokoll ur matematisk synvinkel.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Smart Systems huvudämne ger en konkurrenskraftig kompetens och djup kunskap inom det mycket relevanta området Internet of Things (IoT) baserade smarta och autonoma inbädd ... [+]

utu.fi/degrees

Smart Systems huvudämne ger en konkurrenskraftig kompetens och djup kunskap inom det mycket relevanta området Internet of Things (IoT) baserade smarta och autonoma inbäddade system, med de viktigaste applikationsområdena i mobila robotsystem och smarta miljöer.

De

CybersäkerhetSmarta systemDigital hälsakryptografi

Smart Systems huvudämne förbereder sina studenter för utmanande programvaru- och hårdvaruorienterade forsknings- och utvecklingsuppgifter på inbäddade intelligenta system i industrin, samhället och akademin. Examenernas sysselsättningsmöjligheter är utmärkta i Finland, i Europa och globalt. En student kan skräddarsy sina studier i riktning mot hårdvara eller mjukvarutyngd genom valfria studier i både huvud- och mindre ämnen.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Opiskelijakaupunki Turku - The City of Students

Location address
Student and Admissions Services
University of Turku
20014 Turun yliopisto

Turku, FI
Social Media
Location address
Department of Teacher Education
Seminaarinkatu 1

Rauma, 26100 FI