University of Vaasa

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Vaasa - tvärvetenskaplig och affärsorienterad

University of Vaasa är ett tvärvetenskapligt universitet med mer än 5000 studenter, och det erbjuder grader på alla akademiska nivåer från kandidatexamen till master och doktor. Cirka 9 procent av studenterna och 30 procent av den akademiska personalen är internationella som kommer från hela världen. Universitetets undervisnings- och forskningsverksamhet fokuserar på företagsstudier, administrativa vetenskaper, teknik och kommunikation. Undervisningsspråket i de internationella masterprogrammen och flera andra kurser på engelska.

University of Vaasa ockuperar ett av Finlands nyaste campusområden nära havet, ofta kallad Finlands vackraste campus. Alla skolor och avdelningar ligger på den vackra ön Palosaari. Campus är en intressant blandning av gammalt och nytt, en kombination av kontinentala och angelsaksiska arkitekturer. Det ligger i Vasa, Finlands mest soligaste stad. Med sina 12 000 studenter är Vaasa också en mycket livlig studentstad. Dessutom är den vackra skärgården Kvarken som omger staden en del av UNESCO: s världsarvslista sedan 2006.

Studier

University of Vaasa fungerar i fyra skolor. Undervisning och forskning vid School of Management och School of Accounting and Finance samt inom School Marketing and Communication är av hög nationell standard, och University of Vaasa är bland de största leverantörerna av företagsekonomier i Finland. De viktigaste områdena för företagsstudier är finansiering och finansmarknader, entreprenörskap, konsumentbeteende och internationalisering av företag. Skolorna rankas som utmärkta handelshögskolor i Eduniversal Worldwide Business School Ranking och deras magisterprogram i finans, magisterprogram i strategisk affärsutveckling och magisterexamen i internationell verksamhet är EFMD-ackrediterade.

School of Management och School of Marketing and Communication har sina egna specialområden som kommunikation och administrativa vetenskaper. På School of Technology and Innovations är universitetets kompetensområden automationsteknik, elektroteknik, datavetenskap och telekommunikationsteknik. Masterprogrammen i industriell ledning och industriella systemanalyser är ASIIN-ackrediterade . ASIIN-kvalitetsseglingen garanterar att ämnesspecifika kvalitetsstandarder för den akademiska disciplinen och det yrke som det programmet förbereder uppfylls på hög nivå.

Utbildningen vid University of Vaasa får erkännande från arbetsgivarna för att uppfylla kraven i det moderna arbetslivet. Alla universitetsgrader omfattar kunskaper i affärsverksamhet och campusens verkliga internationella atmosfär samt möjligheter till studentutbyte ger studenterna starka förmågor när de kommer in i arbetslivet. Undervisningsspråket i alla kurser som erbjuds för internationella studenter på masterstudierna är engelska. Kurser är vanligtvis baserade på föreläsningar med en tentamen eller på självständiga studier som examineras under läsåret. Seminarier och olika former av grupparbete med skriftliga och muntliga uppgifter ingår också i läroplanerna.

Studentlivet i Vasa

4247_rsz_4175_yliopisto3.jpg

University of Vaasa community består av över 5 000 studenter och varje år studerar cirka 300 internationella studenter från hela världen vid universitetet. Studenter vid universitetet har ett växande intresse för internationell studieatmosfär. Det finns sammanlagt cirka 12 000 studenter i Vasa, och det finns gott om bostäder och fritidsaktiviteter i staden.

Stadens kulturliv har något för alla. Vasa stadsteater, Svenska Wasatheatern, Stadsorkestern, Vasa Opera Company och många andra musikaliska grupper, kor och teatrar samt flera gallerier och museer säkerställer ett livligt kulturliv för staden. Diverse pop, rock och alternativa musik- och kulturfestivaler är organiserade i staden, särskilt på sommaren.

University of Vaasa ger handledning för alla nya internationella studenter. En internationell handledare, en medstudent, utses för varje internationell student. Lärare hjälper eleverna att lära känna den akademiska miljön och hjälpa till i andra frågor relaterade till bo i Vasa och i Finland.

Under läsåret planerar handledare olika typer av aktiviteter och evenemang för internationella studenter. Dessa händelser är ett utmärkt tillfälle att lära känna medstudenterna och uppleva Vaasa på ett nytt sätt. University of Vaasa anordnar också resor för internationella studenter att se andra delar av Finland. Till exempel är en årlig resa till Lappland alltid en minnesvärd upplevelse för studenter.

Som medlemmar i den lokala studentkåren har internationella masterexamen vid University of Vaasa tillgång till olika rabatter på och utanför campus. Dessa inkluderar till exempel subventionerade måltider vid universitetets restauranger och cafeterier, samt rabatter på biljetter, teatrar, museer och många butiker. Kandidatexamen har också rätt till studenthälsovård.

University of Vaasa campus ligger bredvid havet med gott om möjligheter till utomhusaktiviteter. För de som gillar att vara nära naturen är Vasa-regionen ett utmärkt ställe att spendera fritid utomhus. Havet erbjuder erfarenheter för varje säsong från kajakpaddling och dykning till isfiske. Vasa stad är mycket lättillgänglig; Alla nödvändiga tjänster ligger nära universitetet och de flesta fortsätter cykla hela året. Reseförbindelserna är omfattande - förutom den välutrustade flygplatsen, tåg- och bussförbindelser, kryssar kryssningsfartygen Bottenviken, så att resenärer når till Sverige om några timmar.

4249_rsz_4177_yliopisto12.jpg

Campusområde

University of Vaasa upptar Finlands nyaste campusområde vid havet - en kombination av kustlandskap, modern arkitektur och ombyggda industribyggnader. Universitetet erbjuder en modern studie miljö med en aktuell dator och andra tekniska anläggningar. Det akademiska biblioteket ligger också på campus. Från studentrestaurangen i huvudbyggnaden finns en magnifik utsikt över det omgivande natur och havet.

Ett internationellt universitet

University of Vaasa har kontakter runt om i världen; partnerskapshögskolor för student- och personalutbyte samt för forskning och utbildningssamarbete. Varje år går mer än 200 studenter utomlands för några av de studier som krävs för sina utbildningsprogram. På samma sätt anländer cirka 200 internationella studenter varje år för att slutföra sin utbytesperiod vid University of Vaasa . Dessutom studerar cirka 300 internationella studenter på universitetets internationella master- och doktorandprogram.

University of Vaasa ger en internationell atmosfär och en vacker marin campus miljö, effektiv handledning och en livlig social miljö utöver ett brett utbud av kurser på engelska. De flesta av kurserna som ingår i masterprogrammen erbjuds både för internationella och finska studenter, vilket ger ett utmärkt tillfälle att lära känna de lokala studenterna. De internationellt blandade studiegrupperna erbjuder en stor chans att lära av andra studenter och deras erfarenheter.

Investera i din framtid!

Ett nära knutet studiegemenskap, välplanerad undervisning och effektiva studenttjänster främjar akademisk framsteg och slutförandet av grader. University of Vaasa utbildar kompetenta experter för det moderna arbetslivets behov och sysselsättningsperspektivet för kandidater är bra. Universitetet stöder flexibilitet i studier inom universitetet och i andra akademiska institutioner i Vasa, i Finland och i hela världen.

För mer information besök University of Vaasa hemsidor på https: // www. univaasa .fi / sv / utbildning / internationella masterprogram. Gå med nu!

Platser

Vasa

Address
Wolffintie 34,

65200 Vasa, Finland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium