Läs den officiella beskrivningen

University of Vaasa är ett tvärvetenskapligt universitet med mer än 5000 studenter, och det erbjuder grader på alla akademiska nivåer från bachelor till master och doktor. Ungefär 12 procent av studenterna är internationella studenter från hela världen. Universitetsundervisningen och forskningsverksamheten fokuserar på företagsstudier, administrativ vetenskap, teknik och kommunikation. Undervisningsspråk i de internationella masterprogrammen och flera andra kurser på engelska.

University of Vaasa upptar ett av Finlands nyaste campusområden nära havet. Alla skolor och avdelningar ligger på den vackra ön Palosaari. Campusen är en intressant fusion av gammal och ny, en kombination av kontinentala och angelsaxiska arkitekturer. Det ligger i Vasa, den soligaste staden i Finland. Vasa är med sina 12 000 studenter också en mycket livlig studentstad. Dessutom är den vackra Kvarkens skärgård som omger staden en del av UNESCOs världsarvsliv sedan 2006.


4244_rsz_4172_img_3584.jpg

University of Vaasa - tvärvetenskaplig och affärsorienterad

Studier

University of Vaasa fungerar i fyra skolor. Undervisning och forskning i Handelshögskolan och Skolan för redovisning och finans samt i skolans marknadsföring och kommunikation är av hög standard, och University of Vaasa är bland de största leverantörerna av företagsekonomi i Finland. De viktigaste delarna av affärsstudier är finansiering och finansmarknader, entreprenörskap, konsumentbeteende och internationalisering av företag. Skolorna rankas som Excellent Business Schools i Eduniversal Worldwide Business School Ranking och deras masterprogram i finans, masterprogram i strategisk affärsutveckling och magisterexamen i internationellt företag har fått internationell EPAS-ackreditering.

Handelshögskolan och Handelshögskolan har sina egna specialområden, t.ex. kommunikations- och administrativvetenskap. I Tekniska och tekniska högskolan är universitetets kompetensområden automationsteknik, elteknik, datavetenskap och telekommunikationsteknik.

Utbildningen vid University of Vaasa mottar erkännande från arbetsgivare för att möta kraven i det moderna arbetslivet. Alla universitetets grader omfattar affärsverksamhet och den verkliga internationella atmosfären på campus tillsammans med möjligheter till studentutbyte ger studenterna starka förmågor när de går in i arbetslivet. Undervisningsspråk i alla kurser som erbjuds för internationella studenter i masterprogrammen på engelska. Kurser är vanligtvis baserade på föreläsningar med tentamen eller på självständig studie som undersöks under läsåret. Seminarier och olika former av grupparbete med skriftliga och muntliga uppdrag ingår också i läroplanerna.

Studentlivet i Vasa


4247_rsz_4175_yliopisto3.jpg

University of Vaasa omfattar över 5 000 studenter och varje år över 300 internationella studenter från hela världen vid universitetet. Studenter på universitetet har ett växande intresse för internationell studieatmosfär. Det finns totalt cirka 12 000 studenter i Vasa, och de lediga boende- och fritidsaktiviteterna i staden är mycket.

Stadens kulturliv har något för alla. Vasa stadsteater, Svenska Wasatheatern, Stadsorkestern, Vasa Opera Company och många andra musikaliska grupper, kor och teatrar samt flera gallerier och museer säkerställer ett livligt kulturliv för staden. Diverse pop, rock och alternativa musik- och kulturfestivaler är organiserade i staden, särskilt på sommaren.

University of Vaasa ger handledning för alla nya internationella studenter. En internationell handledare, en medstudent, utnämns till varje internationell student. Handledare hjälper eleverna att lära känna den akademiska miljön och hjälpa till med andra frågor som rör boende i Vasa och Finland.

Under läsåret planerar handledare olika typer av aktiviteter och evenemang för internationella studenter. Dessa händelser är ett utmärkt tillfälle att lära känna medstudenterna och uppleva Vaasa på ett nytt sätt. University of Vaasa anordnar också resor för internationella studenter att se andra delar av Finland. Till exempel är en årlig resa till Lappland alltid en minnesvärd upplevelse för studenter.

Som medlemmar i den lokala studentkåren har internationella masterexamen vid University of Vaasa tillgång till olika rabatter på och utanför campus. Dessa inkluderar till exempel subventionerade måltider vid universitetets restauranger och cafeterier, samt rabatter på biljetter, teatrar, museer och många butiker. Kandidatexamen har också rätt till studenthälsovård.

University of Vaasa campus ligger bredvid havet med gott om möjligheter till utomhusaktiviteter. För de som gillar att vara nära naturen är Vasa-regionen ett utmärkt ställe att spendera fritid utomhus. Havet erbjuder erfarenheter för varje säsong från kajakpaddling och dykning till isfiske. Vasa stad är mycket lättillgänglig; Alla nödvändiga tjänster ligger nära universitetet och de flesta fortsätter cykla hela året. Reseförbindelserna är omfattande - förutom den välutrustade flygplatsen, tåg- och bussförbindelser, kryssar kryssningsfartygen Bottenviken, så att resenärer når till Sverige om några timmar.

Campusområde

University of Vaasa upptar Finlands nyaste campusområde vid havet - en kombination av kustlandskap, modern arkitektur och ombyggda industribyggnader. Universitetet erbjuder en modern studie miljö med en aktuell dator och andra tekniska anläggningar. Det akademiska biblioteket ligger också på campus. Från studentrestaurangen i huvudbyggnaden finns en magnifik utsikt över det omgivande natur och havet.

Ett internationellt universitet


4249_rsz_4177_yliopisto12.jpg

University of Vaasa har kontakter runt om i världen; partnerskapsuniversitet för utbyte av studenter och personal samt för forskning och utbildningssamarbete. Varje år går mer än 200 studenter utomlands för några av de studier som krävs för sina utbildningsprogram. På samma sätt kommer över 200 internationella studenter varje år för att slutföra sin utbytesperiod vid University of Vaasa . Dessutom studerar mer än 300 internationella studenter på universitetets internationella master- och doktorandprogram.

University of Vaasa ger en internationell atmosfär och en vacker marin campus miljö, effektiv handledning och en livlig social miljö utöver ett brett utbud av kurser på engelska. De flesta av kurserna som ingår i masterprogrammen erbjuds både för internationella och finska studenter, vilket ger ett utmärkt tillfälle att lära känna de lokala studenterna. De internationellt blandade studiegrupperna erbjuder en stor chans att lära av andra studenter och deras erfarenheter.

Investera i din framtid!


Ett nära knutet studiegemenskap, välplanerad undervisning och effektiva studenttjänster främjar akademisk framsteg och slutförandet av grader. University of Vaasa utbildar kompetenta experter för det moderna arbetslivets behov och sysselsättningsperspektivet för kandidater är bra. Universitetet stöder flexibilitet i studier inom universitetet och i andra akademiska institutioner i Vasa, i Finland och i hela världen.För mer information besök University of Vaasa hemsidor på adressen http://www.uva.fi/master/. Gå med nu!

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

University of Vaasa

EPAS-ackrediterat magisterprogram i strategisk affärsutveckling fokuserar på teori och praktik av strategisk affärsutveckling, från strategisk analys till strategiskt val ... [+]

Magisterprogrammet i strategisk affärsutveckling fokuserar på teori och praktik av strategisk affärsutveckling, från strategisk analys till strategiskt val och genomförande av strategin. De områden som omfattas av programmet omfattar projektledning, internationell strategisk förvaltning och hantering av företagsnätverk. Dessutom erbjuder programmet studenter ett brett spektrum av frivilliga studier som gör det möjligt för dem att fördjupa sin kunskap inom andra områden som mänsklig resurs och tvärkulturell förvaltning. Den internationella EPAS-ackrediteringen är ett märke av kvaliteten på företagsundervisningen vid University of Vaasa .

Det tvååriga programmet ger kompetens och kunskap som krävs på mitten och övre ledningsnivå i alla typer av företag och organisationer, stora eller små, offentliga eller privata. Studenter som examinerar programmet kommer att ha de kunskaper som krävs för att förstå organisationens strategiska position, hur man gör strategiska val och hur strategin kan omvandlas till handling för att bli en källa till hållbar konkurrensfördel.... [-]

Finland Vaasa
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Vaasa

EPAS-ackrediterade magisterexamen i ekonomi fokuserar på finans- och finansteori från ett internationellt perspektiv. ... [+]

Magisterexamen i ekonomi fokuserar på finans- och finansteori från ett internationellt perspektiv. Programmet ger en översikt över företagsfinansiering, investeringar och optionsprissättning. Studenterna kommer att utveckla en specialisering inom företagsfinansiering och investeringar, såsom utvärdering av aktier och obligationer, finansmarknader, optionsprissättning, kapitalbudgettering, kapitalkostnad, långsiktig finanspolitik och andra relaterade ämnen inom modern finans.

Karriärmöjligheterna för redovisning och ekonomi utexaminerade är utmärkta över hela världen. Den internationella EPAS-ackrediteringen är ett kännetecken för kvaliteten på universitetets affärsundervisning, och akademiker från magisterexamen i finans har haft stor framgång i sin karriär både i Finland och internationellt. Vidare har den högkvalitativa forsknings- och vetenskapliga undervisningen placerat institutet för redovisning och finans bland de främsta forskningscentra i Europa, rankningsnummer 10 i Europa och nummer 1 i Norden.... [-]

Finland Vaasa
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Vaasa

Masterprogrammet i Industrial Systems Analytics (ISA) ger innehåll, modeller och metoder för att designa, utveckla, implementera och driva komplexa processer och system i ... [+]

Masterprogrammet i Industrial Systems Analytics (ISA) ger innehåll, modeller och metoder för att designa, utveckla, implementera och driva komplexa processer och system inom energisektorns organisationer. Energisystem är komplexa system som kräver en helhetssyn och därmed flera perspektiv på forskning och utbildning. Energisystem kan ses som socio-tekniska system, och det nya ISA-programmet är byggt från Teknik, Organisation och Människors perspektiv (TOP). Systemdynamik och systemtänkande är de anslutande elementen som är nödvändiga för programmet. Det är viktigt att förstå hur teknik och människor är organiserade för att uppnå målen.

Programmet förbereder eleverna att utveckla och hantera produkt- och serviceinnovation för industriella energisystem, leverans och användning. Kurserna består av föreläsningar, grupparbeten, projekt, presentationer och slutprov.... [-]

Finland Vaasa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Vaasa

Kandidatprogrammet i industriell ledning kombinerar affärer med tekniska färdigheter och leder till en karriär inom ett framtidsorienterat tekniskt förvaltningsområde med ... [+]

Magisterprogrammet i industriell ledning är nyckeln till en karriär inom teknikhantering, ett framtidsinriktat område. De ämnen som lärs ut är teknikprognoser, utvecklingshantering, internationell inköp och tillverkning, produktutveckling och teknikintegration. Kompetenserna som byggs i programmet är speciellt tillämpliga i högteknologiska företag och företag med snabbväxande kärnteknik, forskningscentra och universitet samt utveckling av regional och nationell teknikpolitik.

Kandidatprogrammet i industriell förvaltning kombinerar de två strategiska prioriteringarna vid University of Vaasa , internationalism och tvärvetenskapligt arbete. Programmet har ett nära samarbete med högteknologiska företag i regionen, med fördelen av Finlands plats i centrum för en växande verksamhet inom förnybar energi. Dessutom ger studenterna erfarenhet av internationella och lokala lärare som fokuserar sitt arbete på teknik och operativ ledning.... [-]

Finland Vaasa
Augusti 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Vaasa

Kandidatprogrammet i International Business är en EPAS-ackrediterad gateway till en internationell karriär inom affärsområdet. ... [+]

Magisterexamen i International Business är ett tvåårigt heltidsprogram med inriktning på identifiering och hantering av utmaningar som uppstår genom planering, kontroll och samordning av affärsverksamhet på internationell nivå. Baserat på såväl dagens kompetens som internationella chefer idag samt kärnområden inom forskning inom University of Vaasa , ligger undervisningen kring programmet kring aktuell teori och praktik inom tre viktiga aspekter av den internationella verksamheten - internationell strategisk ledning, internationell marknadsförvaltning , och internationell personalhantering. Den internationella EPAS-ackrediteringen är ett märke av kvaliteten på företagsundervisningen vid University of Vaasa .... [-]

Finland Vaasa
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Vaasa

Det nya masterprogrammet i Smart Energy erbjuder den senaste kunskapen i pågående energiövergångar och utmärkta möjligheter för att förnya industrin och skapa framtida lö ... [+]

Utvecklare för Smart Energy Solutions

Är du intresserad av smarta energisystem, en kombination av ny teknik och affärsmodeller? Vill du ha möjligheter att skapa innovativa och hållbara energilösningar för framtiden?

Förändringar och störningar i traditionella kraft- och energisystem kräver en ny uppsättning färdigheter för att förverkliga övergången till smartare, mer flexibla och förnybara energisystem. Nästa generation av elektrotekniska ingenjörer behöver förstå den ökande mängd olika tvärvetenskapliga interaktioner som sträcker sig från ny teknik till kundbehov och olika energipolicyer.

Det nya multidisciplinära mastersprogrammet i Smart Energy ger studenterna den senaste kunskapen i pågående energiövergångar och utmärkta möjligheter att förnya industrin och skapa framtida lösningar för hållbara och smarta energisystem.... [-]

Finland Vaasa
Augusti 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

To know us is to feel us: Life at the University of Vaasa

Exchange Student at the University of Vaasa

Location address
Wolffintie 34,
Vaasa, 65200 FI