École Polytechnique

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om École Polytechnique

École Polytechnique är ett ledande franskt institut som kombinerar forskning, akademiker och innovation på hög nivå inom ramen för vetenskap och teknik. Dess läroplan främjar en kultur av excellens med en stark tonvikt på vetenskap, förankrad i humanistiska traditioner. Skolan producerar socialt ansvarsfulla yrkesverksamma som utmärker sig i ledande komplexa och innovativa projekt som tar itu med nuvarande och framtida utmaningar för vårt samhälle.

Strategi och uppdrag

I dagens klimat av hård ekonomisk konkurrens är innovation den enda vägen till välstånd. École Polytechnique utbildar ledare med solid bakgrund i tvärvetenskaplig vetenskap genom riklig exponering för både affärs- och forskningsvärlden.

École Polytechnique DNA: tro på innovation, drivkraften för välstånd

École Polytechnique grundades 1794, en period som inte bara markeras av politisk och ekonomisk omvälvning utan även vid slutet av Upplysningens ålder. Under det här unika ögonblicket förutsåg Comité de Salut Public (franska välfärdskommittén) framtida tillämpningar av de myriade vetenskapliga och tekniska upptäckterna som inträffade under 18-talet och utlöste den industriella revolutionen. Det anförtrottade Gaspard Monge, Lazare Carnot och flera andra forskare, genom att använda sig av en konkurrenskraftig rekryteringsprocess, deras bästa sinne och undervisa dem vetenskap till förmån för Republiken Frankrike.

I 1804 bekräftade Napoleon Polytechniques roll i att betjäna nationen genom att bevilja militärstatus för École Polytechnique och ge skolan sitt motto:

"Häll la Patrie, les Sciences et la Gloire" ("För hemlandet, vetenskap och härlighet").

Nu, i början av 21-talet, en annan tid som kännetecknas av geopolitiska, ekonomiska och miljömässiga problem samt ett stort antal banbrytande teknik, École Polytechnique upprätthåller samma filosofiska kärna. En stark försvarare av tanken att innovation är den enda drivkraften för kollektiva välstånd, är universitetet en betydande bidragare till att främja ansvarig produktiv, ekonomisk och vetenskaplig utveckling.

École Polytechnique producerar och delar tvärvetenskaplig kunskap på högsta nivå

Som en högskolestudie försöker l'X naturligtvis dela den mest aktuella kunskapen till förmån för sina elever, utvalda utifrån de kriterium för excellens som den är känd för.

Men École Polytechnique skapar också kunskap, för professorerna är både lärare och forskare. Den är värd omkring tjugo laboratorier, som är nära kopplade till franska nationella forskningsinstitut och engagerade sig i ett prestigefyllt internationellt samarbete. Syftet med dessa laboratorier är att uppnå resultat i form av immateriella rättigheter och publikationer i ledande tidskrifter i både grundläggande och tillämpad forskning.

École Polytechnique credo ska vara tvärvetenskaplig både i sin undervisning och forskning. Strukturerat kring tio vetenskapliga discipliner, inklusive humaniora och samhällsvetenskap, fokuserar sin forskning på åtta teman som involverar samarbete mellan laboratorierna. En sådan modell härrör från observationen att fruktbara innovationer accepterade av samhället är födda från konfrontationen och samarbetet mellan discipliner, inklusive filosofi.

École Polytechnique tjänar samhälle, företag och dess studenter

I ett informerat och mobilt samhälle kan dagens bästa studenter över hela världen välja mellan valfritt antal universitet. Högre utbildning är en internationell tävling och l'X har sin egen andel av konkurrenterna - som för övrigt ofta är partners - vars ekonomiska medel, både från offentliga och privata källor, är betydande.

I denna stimulerande miljö är École Polytechnique mål att erkännas av de mest exceptionella studenterna från hela världen som en institution där de kan förvärva en kunskapsbas och kunskap och få tillgång till ett nätverk av tidigare studenter som tillåter dem att ha ett uppfyllande yrkesliv i linje med deras ambitioner.

Universitetet utvecklar också sina aktiviteter som syftar till att gynna företag som genererar värde. Det hoppas kunna erbjuda dem forsknings- och utvecklingsresultat som gör att de kan blomstra både på industriell och ekonomisk nivå.

Slutligen glömmer inte École Polytechnique sin roll i samhället. Universitetets roll för att sprida kunskap är inte begränsad till forskningspublikationer och sträcker sig nu till onlineundervisning genom "Formationer och Ligne Ouvertes à Tous" (Online-utbildningssessioner öppna för alla). Dess inflytande i hela samhället kan ses på mer än bara en pedagogisk och vetenskaplig nivå. Även om dess åtgärder för att främja skapandet av verksamheten har universitetets räckvidd nu utvidgats till att omfatta ekonomisk utveckling.

Värden för att slutföra kunskap

L'X tar inte bara sig för att skapa kunskap. Det strävar efter att utveckla exemplifierande värden i sina elever och forskarprofessorer.

Vetenskap och samvete: Kulten av integritet och känsla av allmänt intresse är en del av sin djupt rotade kultur. Mer allmänt är École Polytechnique öppet för världen och välkomnar entusiastiskt nya erfarenheter.

Universitetet kombinerar nu dessa väsentliga egenskaper med kvaliteter som är lika viktiga, nämligen fräckhet och entreprenörsanda och som utgör viktiga kvaliteter i en värld som ler mot lag som är smidiga och villiga att ta risker.

Stolt över sitt förflutna är l'X engagerad i att göra vetenskapliga, tekniska och industriella revolutioner i det 21: a århundradet.

Historia av École Polytechnique

En produkt av den franska revolutionen och upplysningsåldern, École Polytechnique har en rik historia som sträcker sig över 220 år. Skolan har sedan starten påbörjat en tradition av vetenskaplig excellens och engagemang för att tjäna det gemensamma gottet.

ranking

École Polytechnique är en topp fransk teknikskola som är konkurrenskraftig på nationell och internationell nivå.

N ° 1 Bästa franska Grandes Écoles i Science and Technology / Alla franska rankningar kombineras / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

> Europeiska ranking

N ° 1 Frankrike och N ° 16 Bästa europeiska universitet / QS World University Rankings 2018

> Världsrankning

N ° 1 Frankrike och N ° 2 Världens bästa små universitet / Tider Högskoleutbildning 2018

N ° 1 Frankrike och N ° 4 Globalt för utbildningsledare / Enligt Alma Mater Index 2017

Civic Engagement

Att övervinna stora samhällsutmaningar är en integrerad del av historien och traditionen för École Polytechnique , i strävan efter excellens, framsteg och vetenskap. Med sina perspektiv på acceptans och tillgänglighet är skolan aktivt engagerad i en politik för hållbar utveckling och socialt ansvar.

Platser

Palaiseau

Address
91128 Palaiseau, Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium