Läs den officiella beskrivningen

Om École Polytechnique

École Polytechnique är ett ledande franskt institut som kombinerar forskning, akademiker och innovation på hög nivå inom ramen för vetenskap och teknik. Dess läroplan främjar en kultur av excellens med en stark tonvikt på vetenskap, förankrad i humanistiska traditioner. Skolan producerar socialt ansvarsfulla yrkesverksamma som utmärker sig i ledande komplexa och innovativa projekt som tar itu med nuvarande och framtida utmaningar för vårt samhälle.

Strategi och uppdrag

I dagens klimat av hård ekonomisk konkurrens är innovation den enda vägen till välstånd. École Polytechnique utbildar ledare med solid bakgrund i tvärvetenskaplig vetenskap genom riklig exponering för både affärs- och forskningsvärlden.

École Polytechnique DNA: tro på innovation, drivkraften för välstånd

École Polytechnique grundades 1794, en period som inte bara markeras av politisk och ekonomisk omvälvning utan även vid slutet av Upplysningens ålder. Under det här unika ögonblicket förutsåg Comité de Salut Public (franska välfärdskommittén) framtida tillämpningar av de myriade vetenskapliga och tekniska upptäckterna som inträffade under 18-talet och utlöste den industriella revolutionen. Det anförtrottade Gaspard Monge, Lazare Carnot och flera andra forskare, genom att använda sig av en konkurrenskraftig rekryteringsprocess, deras bästa sinne och undervisa dem vetenskap till förmån för Republiken Frankrike.

I 1804 bekräftade Napoleon Polytechniques roll i att betjäna nationen genom att bevilja militärstatus för École Polytechnique och ge skolan sitt motto:

"Häll la Patrie, les Sciences et la Gloire" ("För hemlandet, vetenskap och härlighet").

Nu, i början av 21-talet, en annan tid som kännetecknas av geopolitiska, ekonomiska och miljömässiga problem samt ett stort antal banbrytande teknik, École Polytechnique upprätthåller samma filosofiska kärna. En stark försvarare av tanken att innovation är den enda drivkraften för kollektiva välstånd, är universitetet en betydande bidragare till att främja ansvarig produktiv, ekonomisk och vetenskaplig utveckling.

École Polytechnique producerar och delar tvärvetenskaplig kunskap på högsta nivå

Som en högskolestudie försöker l'X naturligtvis dela den mest aktuella kunskapen till förmån för sina elever, utvalda utifrån de kriterium för excellens som den är känd för.

Men École Polytechnique skapar också kunskap, för professorerna är både lärare och forskare. Den är värd omkring tjugo laboratorier, som är nära kopplade till franska nationella forskningsinstitut och engagerade sig i ett prestigefyllt internationellt samarbete. Syftet med dessa laboratorier är att uppnå resultat i form av immateriella rättigheter och publikationer i ledande tidskrifter i både grundläggande och tillämpad forskning.

École Polytechnique credo ska vara tvärvetenskaplig både i sin undervisning och forskning. Strukturerat kring tio vetenskapliga discipliner, inklusive humaniora och samhällsvetenskap, fokuserar sin forskning på åtta teman som involverar samarbete mellan laboratorierna. En sådan modell härrör från observationen att fruktbara innovationer accepterade av samhället är födda från konfrontationen och samarbetet mellan discipliner, inklusive filosofi.

École Polytechnique tjänar samhälle, företag och dess studenter

I ett välinformerat och mobilt samhälle kan dagens bästa studenter över hela världen välja mellan några olika universitet. Högre utbildning är en internationell konkurrens och L'X har sin egen andel av konkurrenterna - som ibland är ofta partners - vilka ekonomiska medel, både från offentliga och privata källor, är betydande.

I denna stimulerande miljö är École Polytechnique mål att erkännas av de mest exceptionella studenterna från hela världen som en institution där de kan förvärva en kunskapsbas och kunskap och få tillgång till ett nätverk av tidigare studenter som tillåter dem att ha ett uppfyllande yrkesliv i linje med deras ambitioner.

Universitetet utvecklar också sina aktiviteter som syftar till att gynna företag som genererar värde. Det hoppas kunna erbjuda dem forsknings- och utvecklingsresultat som gör att de kan blomstra både på industriell och ekonomisk nivå.

Slutligen glömmer inte École Polytechnique sin roll i samhället. Universitetets roll för att sprida kunskap är inte begränsad till forskningspublikationer och sträcker sig nu till onlineundervisning genom "Formationer och Ligne Ouvertes à Tous" (Online-utbildningssessioner öppna för alla). Dess inflytande i hela samhället kan ses på mer än bara en pedagogisk och vetenskaplig nivå. Även om dess åtgärder för att främja skapandet av verksamheten har universitetets räckvidd nu utvidgats till att omfatta ekonomisk utveckling.

Värden för att slutföra kunskap

L'X tar inte bara sig för att skapa kunskap. Det strävar efter att utveckla exemplifierande värden i sina elever och forskarprofessorer.

Vetenskap och samvete: Kulten av integritet och känsla av allmänt intresse är en del av sin djupt rotade kultur. Mer allmänt är École Polytechnique öppet för världen och välkomnar entusiastiskt nya erfarenheter.

Universitetet kombinerar nu dessa väsentliga egenskaper med kvaliteter som är lika viktiga, nämligen fräckhet och entreprenörsanda och som utgör viktiga kvaliteter i en värld som ler mot lag som är smidiga och villiga att ta risker.

Stolt över sitt förflutna är l'X engagerad i att göra vetenskapliga, tekniska och industriella revolutioner i det 21: a århundradet.

Historia av École Polytechnique

En produkt av den franska revolutionen och upplysningsåldern, École Polytechnique har en rik historia som sträcker sig över 220 år. Skolan har sedan starten påbörjat en tradition av vetenskaplig excellens och engagemang för att tjäna det gemensamma gottet.

ranking

École Polytechnique är en topp fransk teknikskola som är konkurrenskraftig på nationell och internationell nivå.

N ° 1 Bästa franska Grandes Écoles i Science and Technology / Alla franska rankningar kombineras / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

N ° 1 Frankrike och N ° 16 Bästa europeiska universitet / QS World University Rankings 2018

N ° 1 Frankrike och N ° 2 Världens bästa små universitet / Tider Högskoleutbildning 2018

N ° 1 Frankrike och N ° 4 Globalt för utbildningsledare / Enligt Alma Mater Index 2017

Civic Engagement

Att övervinna stora samhällsutmaningar är en integrerad del av historien och traditionen för École Polytechnique , i strävan efter excellens, framsteg och vetenskap. Med sina perspektiv på acceptans och tillgänglighet är skolan aktivt engagerad i en politik för hållbar utveckling och socialt ansvar.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

École Polytechnique

Den här nya masterprogrammet fokuserar starkt på artificiell intelligens, inklusive statistisk inlärning och applikationer till datavetenskap. Den täcker också komplement ... [+]

Master i artificiell intelligensVid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 15 000 € / årProgrambeskrivning

Den här nya masterprogrammet fokuserar starkt på artificiell intelligens, inklusive statistisk inlärning och applikationer till datavetenskap. Den täcker också komplementärfältet för avancerad visuell dator, inklusive 3D-datorgrafik, virtuell och förstärkt verklighet, multimodal interaktion, datasyn, robotik och 3D-tillverkning, som antingen använder eller leder till utvecklingen av nya AI-metoder. Denna läroplan i Artificial Intelligence och Visual Computing ligger därför i hjärtat av digitala vetenskaper och dess mest lovande, nya applikationer.... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
École Polytechnique

Den tvååriga examensexamen som helt lärs på engelska, är utformad för att vara professionell. Medan du förvärvar verktyg och tekniker under det första året, fokuserar det ... [+]

Mästare CybersecurityVid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 15 000 € / årProgrambeskrivning

Online piratkopiering är en växande och universell oro för människor, företag och regeringar. Eftersom hackare växer mer smidigt, blir yrkesverksamma inom cybersäkerhet oumbärlig för alla branscher. Den snabbt växande efterfrågan på experter på hög nivå för cybersäkerhet har inspirerat L'X att ägna ett helt program till det genom att skapa Cybersecurity: Threats and Defense Master .

Den tvååriga examensexamen som helt lärs på engelska, är utformad för att vara professionell. Medan du förvärvar verktyg och tekniker under det första året, fokuserar det andra året på "real world" -applikation. Under de två åren får studenterna också möjlighet att ansluta sig till industrier tack vare två praktikplatser och erfarenheter på plats med forskare från l'X och besökande föreläsare.... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
École Polytechnique

Programmet Ekonomi, Data Analytics och Corporate Finance ger studenterna den kvantitativa metoden och den verkliga erfarenheten som krävs för en grundlig ekonomisk utbild ... [+]

Masterøkonomi, dataanalys och företagsekonomiVid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 12 000 euro / år

Baserat på École Polytechnique världsledande rekordrecord i tillämpade vetenskaper erbjuder Ekonomien, Data Analytics och Corporate Finance Graduate Degree dig den unika möjligheten att få en komplett, ekonomibaserad strategisk förståelse för nya och omvända marknader i 21-talets industri.

Fungerar i en värld med konstant flöde

Med tekniken som genomtränger alla sektorer av ekonomin kan den alltmer avskyvärda innovationshastigheten leda till störningar på vilken bransch som helst. Företagsgiganter kan plötsligt finna sig nedgången, förskjutna av meteorisk uppkomst av störande nykomlingar - se Uber och Airbnbs liknande konsekvenser vid uppskjutningen av transport- och gästbranschen.... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
École Polytechnique

Den ekologiska forskningen för hållbarhet och miljöledning (ECOSEM) Graduate Degree erbjuder en verklig teknisk expertis om miljöfrågor, inklusive diagnostik, behandling ... [+]

Master Ecotechnologies för hållbarhet och miljö ECOSVid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 12 000 euro / år

École Polytechnique är engagerad i att leverera program som betonar excellence inom vetenskap samtidigt som man får en fullständig förståelse för sina industriella, ekonomiska och sociala sammanhang.

Den ekologiska forskningen för hållbarhet och miljöledning (ECOSEM) Graduate Degree erbjuder en verklig teknisk expertis om miljöfrågor, inklusive diagnostik, behandling och valoriseringsprocesser för jord och vattenföroreningar, samt en djupgående förståelse för de ekonomiska och sociala utmaningarna för deras utveckling . Vissa internationella regler och etikinsatser kompletterar de tekniska och ledande kurser.... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
École Polytechnique

Att behandla energi och miljö som två lika delar som bestämmer vår klimatframtid, ger energimiljö: Science Technology and Management (STEEM) Graduate Degree en sofistiker ... [+]

Mästers energimiljö: Vetenskapsteknik och förvaltningVid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 12 000 euro / år

En global överenskommelse om hur brådskande åtgärder som vidtas för att mildra klimatförändringen har uppstått under de senaste åren och kulminerade i december 2015 med Parisavtalet vid den 21: e konferensen mellan parterna (COP21). 195 länder antog den första globala globala klimathandeln för att begränsa till 2 ° C stigningen i de globala temperaturerna. Avtalet anger också att målet är att begränsa ökningen till 1,5 ° C, vilket skulle minska risken för klimatförändringar för ekosystem och mänskliga populationer avsevärt. Framtiden för energiproduktion och särskilt produktionskapaciteten för förnybar energi ligger i centrum för ansträngningarna för att nå dessa nya mål.... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
École Polytechnique

École Polytechnique s Ingénieur Polytechnicien Program är ett unikt 4-årigt program: 3 år för att erhålla examensexamen och 1 år för att erhålla École Polytechnique diplo ... [+]

Både allmänna och specialiserade studier

École Polytechnique s Ingénieur Polytechnicien Program är ett unikt 4-årigt program : 3 år för att erhålla examensexamen och 1 år för att erhålla École Polytechnique diplom.

Denna 4-åriga läroplan ger studenterna:

En tvärvetenskaplig vetenskaplig utbildning som ger studenterna en bred vetenskaplig grund (grundvetenskap, teknikvetenskap, samhällsekonomi).En mänsklig, militär och idrottsutbildning som gör att eleverna kan utveckla sina beteende- och relationella färdigheter.Specialiserade kurser med avancerade vetenskapliga koncentrationer som konkurrerar med de bästa tekniska skolorna över hela världen.

Allmänna studier erbjuds under de två första åren av programmet, där studenterna förvärvar en solid vetenskaplig grund i sex ämnen av de åtta som erbjuds av akademiska avdelningar: ren och tillämpad matematik, fysik, kemi, biologi, mekanik, ekonomi och datavetenskap .... [-]

Frankrike Palaiseau
September 2020
Engelska,Franska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
École Polytechnique

Nätet av saker: Innovation och Management Program (IoT-IM) Graduate Degree bygger på Ecole Polytechniques varumärkes tvärvetenskapliga tillvägagångssätt och ger dig den n ... [+]

Master Internet av saker: Innovation och Management ProgramVid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 12 000 euro / år

Från mobiltelefoner till klockor, medieplattformar, verktygsgränssnitt och medicinsk utrustning tränger de anslutna objekten igenom alla nivåer av industri och teknik. När samhället blir alltmer digitaliseras möjliggör de data de skapar nya interaktioner och affärsmodeller, med vidsträckta effekter på traditionella ekonomiska system och till och med sociala vanor.

För företag i det 21: a århundradet är det viktigt att utveckla strategier och färdigheter som krävs för att göra sina produkter till förfogande för att undvika sin egen förälskelse. Men hur utvecklas dessa färdigheter?... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
École Polytechnique

Smart Cities och Urban Policy Graduate Degree ger en djup förståelse för nya och transformerande storstadsområden och deras konkurrenskraftiga miljöer. ... [+]

Smarta städer

Vid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 12 000 euro / år

I en alltmer global ekonomi är storstadsområdena grundläggande komponenter i ekonomisk konkurrens och tillväxt. Kapital, arbetskraftspooler, kunskap, infrastruktur och distribution inom och över det geografiska området spelar en viktig roll i en storstads ekonomiska utveckling och välstånd.

Som framhävd av Economist visar en rapport från den amerikanska tanken Brookings Institution att "världens största 300 storstadsekonomier står för 19% av den globala befolkningen och nästan hälften av världens BNP. Under det senaste decenniet tenderade inkomster och arbetstillfällen att växa snabbare i dessa stadsområden än deras nationella genomsnitt ".... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

École Polytechnique

Ecole Polytechnique och vår partnerhögskola HEC Paris erbjuder ett nytt tvåårigt gemensamt doktorsexamen i "Data Science for Business". Det syftar till att träna studente ... [+]

Vid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industriorienterad examenAntal ECTS-poäng: 140Börja: september 2019Varaktighet: 2 årSpråk: engelskaPlats: FrankrikeUndervisningsavgifter: 18 900 euro / år

I dagens transformerande och konkurrenskraftiga värld strävar företagen efter att hålla sig framöver på marknaden och göra de bästa informerade affärsbesluten. Investering i innovativ teknik har blivit en nödvändighet.

Samla och analysera data i realtidshjälpföretag bestämmer nya marknadsutvecklingar. Genom att investera och genomföra stora datasystem får de nya insikter för att skapa en mer responsiv och effektiv verksamhet, uppnå högre prestanda och låsa upp nya marknadsmöjligheter medan de övervakar sina risker.... [-]

Frankrike Palaiseau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

École Polytechnique, a magical world

Behind the scenes at École Polytechnique

Address
91128 Palaiseau, Île-de-France, Frankrike
Webbplats