Academie Charpentier

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Varför välja Charpentier Academy?

Eftersom Charpentier Academy i mer än 70 år är den privata Grande Ecole of Applied Arts som utbildar inredare och konstnärliga regissörer. Trogen mot värdena i sitt ursprung, kreativitet, mänsklighet, samtidighet och njut av en mycket stark konstnärlig avtryck, har den hållit en mänsklig storlek.

Heiress sedan 1958 av Académie de la Grande Chaumière, sedan ett centrum för kreativ frihet och plastisk experiment, fortsätter hon sitt utforskande arbete i världen av tillämpade konster, uppmuntras av en ny riktning som nu arbetar för att stärka skolans grundprinciper samtidigt som det är en del av moderniteten.

Välja Charpentier Academy är:

att studera i en av de bästa privata skolorna av tillämpad konster tack vare erkännandet av den nationella certifieringen kommissionen för professionell erkännande av hans grader av inredningsarkitekt och konstnärlig chef på nivå I,
arbeta i människa-stora workshops och åtföljas individuellt av lärare som är alla professionella inom sin disciplin,
att öppna upp till arbetslivet genom workshops, tävlingar, partnerskap, konferenser och obligatoriska praktikplatser, vilket gör att man kan dra och fördjupa tekniken genom att delta i verkstäderna La Grande Chaumière (levande modeller),
dra nytta av skolans filosofi baserat på uppenbarelsen av sin egen konstnärliga och grafiska identitet,
att gå på semester utomlands via Erasmus-programmet (Italien, Spanien, Bulgarien, Tyskland, etc.)
och njut av ett nätverk av över 12 000 alumni.

116300_pexels-photo-285814.jpegTranmautritam / Pexels

Projekt för etablering och pedagogik, för att följa med framtida yrkesverksamma

Förhållande mellan förvärv av färdigheter, kreativitet och verkligheten i branschen

Uppmärksamheten till varje elev

Utmaningen av professionell integration i ett sammanhang där modeller, tekniker och branscher ständigt utvecklas är att utveckla en vision för världen för varje elev, en anpassningsförmåga, en kritisk apparat, dess kvalitativa egenskaper. Varje elev erkänns därför av sina lärare och åtföljs individuellt utan att minska vikten av gruppdynamik.

Ständigt samband med affärer

Konstant samband med branschen är grunden för utbildningen. Skolans pedagogiska team består av yrkesverksamma som deltar i nyheterna om de discipliner som de utbildar eleverna till. De representerar också sin framtida länk till arbetslivet och konkret orienterar eleverna i sitt arbetsliv. För att förbereda dem, garanterar Charpentier Academy att studenterna följer praktik i företag eller organ, deltar i tävlingsexamina. Interiörarkitektur, Design eller Visuell kommunikation och utställningar. De partnerskap som inrättas stärker detta krav och gör det möjligt att sätta projekten i ett verkligt sammanhang.

Transversaliteten

Charpentier Academy är rik på sina två avdelningar, interiörarkitektur / design och visuell kommunikation / grafisk design, och förmedlar kompetens och korsning av åsikter i samband med projekt eller delade kurser. Denna transversalitet är absolut nödvändig idag. Faktum är att en arkitekt behöver lära sig att kommunicera sitt projekt, och en grafisk formgivare har behov av att lära sig att arbeta i rymden.

116299_pexels-photo-276267.jpegPixabay / Pexels

Öppningen på utsidan

En tvärriktad övning

De studerade ämnena, studeras av studenterna, föreslås eller föreslås utifrån verkliga data. De är dubbeltövande övningar, både "repetitioner" eller simuleringar av konkreta situationer och didaktiska material.

Konferenser ges av framstående personligheter på deras område är ett tillfälle att fånga olika visioner i den nuvarande världen, att höra synvinkel på ett jobb, att tänka i grupper och sedan skriva individuellt.

Evenemang och tävlingar

En pedagogik vände sig mot framtiden

Våra studenter deltar i utställningar och tävlingar på ett ad hoc eller regelbundet sätt, vilket gör att de kan bedömas inom ramen för professionell konkurrens:

VIA (Promotion of Innovation in Furniture), Chaumont International Poster Festival, Minimaousse, Ugitech, Camif, Procos Trophy, Premier Regard Festival, Medion / Microsoft-konkurrensen, Decitre, Steel

Platser

Île-de-France

Address
Rue Jules Chaplain,2
75006 Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium