AgroSup Dijon

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Om universitetet

Universitetet "Bourgogne Franche - Comté" har rankats 2: a bästa franska universitetet inom matvetenskaper (Shangaï, 2017). De flesta föreläsare och forskare som är involverade i magisterprogrammet är medlemmar i forskningsenheten Food and Microbiological Processes (UMR PAM). PAM Research Center spelar en viktig roll i vetenskapliga och tekniska framsteg inom mat och vin. Det gemensamma vetenskapliga fokuset hos alla medlemmar är att förstå de fysiska, kemiska och biologiska fenomenen som bestämmer livsmedelskvalitet med ambitionen att utveckla nya produkter och nya matprocesser. Förutom det pedagogiska laget kommer internationella inbjudna föreläsare att vara inblandade.

Finansierings- och studieavgifter

Som internationell forskarutbildning kommer du att dra nytta av Frankrikes låga studieavgifter och få tillgång till ett brett utbud av finansieringsprogram (bidrag från I-WEBSITE UBFC, ERASMUS, franska ambassader, AUF-stipendier etc.). Du kan också ansöka om finansiering från Université Bourgogne Franche - Comté (25 bidrag år 2017).

Ingångskrav

Sökande måste ha en kandidatexamen eller motsvarande (180 hp) inom biologi, livsmedelsvetenskap, kemi, fysisk kemi eller ingenjörsvetenskap. De som har fullgjort en magisterexamen eller motsvarande (240 högskolepoäng) relaterade till biologi, kemi eller fysisk kemi kan komma direkt i 2: a året.

Kandidater ska ha god engelska färdighet (B2 krävs).

Karriär

Denna magisterexamen syftar till att ge studenterna arbetsrelaterade kompetenser och färdigheter för en karriär som forskningsprojektledare i akademiska laboratorier, forskningsinstitut eller R

Huvudstatistik

AgroSup Dijon omfattar över 1500 personer:

  • 1030 studenter
  • 474 anställda (permanent och under kontrakt), varav 103 är lärare

Kurser

  • 2 specialiserade tekniska grader
  • 3 avancerade specialutbildningar
  • 11 Master samordnas med andra akademiska institutioner
  • 5 professionell kandidatexamen
  • Bac Pro, Bac Techno och BTSA ("FOAD" distansutbildning)

Strukturera

  • 4 undervisningsavdelningar
  • 1 institut dedikerat till utbildning och professionalisering: Eduter
  • 1 centrum som ägnas åt distansutbildning
  • 1 dokumentationscenter: Médiadoc
  • 1 centrum för experimentellt arbete på racehästar

Forskning

  • 5 forskningsenheter, helt forskningsbaserade eller med blandade aktiviteter
  • 2 separata interna enheter
  • 1 värdlag

Networks

  • Ett nätverk av över 5500 arbetsingenjörer
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Mastermikrobiologi Och Fysikekemi För Mat Och Vinprocesser

Campusstudier 2 år September 2018 Frankrike Dijon

MP2 är en 2-årig, kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning med inriktning mot mikrobiologi och relaterade processer och fysikkemi tillämpad på mat och vinprocesser, som erbjuds av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon . Denna mästare syftar till att utbilda framtida forskare och chefer för mat och vinvetenskap och industri. [+]

Om magisterexamen

MP2 är en 2-årig, kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning med inriktning mot mikrobiologi och relaterade processer och fysikkemi tillämpad på mat och vinprocesser, som erbjuds av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon . Denna mästare syftar till att utbilda framtida forskare och chefer för mat och vinvetenskap och industri.

Idag påverkar flera faktorer faktiskt och förklarar sysselsättningsnivån hos forskare och chefer inom matvetenskap och livsmedelsindustrin:

ökningen av reglerna och kontrollen av jordbruksindustrin,ändringar av användningen och tekniken i produktionen och utarbetandet av mat,energiövergångenUrgent behov av innovation för att möta utmaningen att foder hela planeten i en mycket nära framtid.Kursinnehåll... [-]

Master Physiological Och Psychological Food Choice Determinants

Campusstudier 2 år September 2018 Frankrike Dijon

Livsmedelsfaktorer varierar beroende på livsstil, med den ökande inverkan av globalisering och avancerad teknik blir det viktigt för industrin och forskningen att förstå varför människor äter vad de äter. [+]

Livsmedelsfaktorer varierar beroende på livsstil, med den ökande inverkan av globalisering och avancerad teknik blir det viktigt för industrin och forskningen att förstå varför människor äter vad de äter.

Kom och utforska med oss ​​denna fråga: Vilka faktorer är inblandade i människors matval?

P²food är en 2-årig kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning, inriktad på de fysiologiska och psykologiska determinanterna av matval, som föreslås av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon .

Som student i detta magisterprogram får du fördjupad kunskap om mategenskaper och grundläggande insikter om mänskligt matbeteende. Du kommer att förstå mekanismerna av hunger, mättnad och mättnad och de faktorer som är inblandade i smaklighet.... [-]


Videoklipp

Welcome to Dijon

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Max

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Fernanda