Audencia Business School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1900, Audencia Business Schoolis en av de bästa förvaltningsskolorna i Europa.

EQUIS-, AACSB- och AMBA: s internationella ackrediteringar som läggs till i den positiva utvärderingen av AERES (den franska myndigheten som satsar på forskning och högre utbildning) understryker ett åtagande att undervisa excellens.

Programmen rankas regelbundet bland världens bästa av The Financial Times och The Economist. Skolans visionsvision bygger på tre huvudprinciper som ger mening åt våra handlingar: Globalt ansvar, entreprenörskap och en kulturell medvetenhet om vilken dubbel kompetens och en internationell öppenhetsanda är de mest symboliska exemplen.

År 2004 blev Audencia Nantes den första franska förvaltningsskolan för att följa FN: s Global Compact. Skolan deltog då i FN: s definition av dess PRME (Principles of Responsible Management Education). Audencia Nantes har också tecknat ett strategiskt partnerskap med WWF-Frankrike. Tack i stor utsträckning till verksamheten hos sin inkubator, som varje år håller ny lanserade entreprenörsprojekt, är skolan aktiv inom företagsskapande. Med sin logik med dubbla kompetenser fortsätter skolan att förstärka de åtgärder som inleddes med ett första överenskommelse med Ecole Centrale de Nantes för att utbilda ingenjörschefer. Idag erbjuder Audencia Nantes olika studiebanor som kombinerar ledning och andra discipliner (arkitektur, bildkonst, juridik och statsvetenskap).

key figures/iframe>

Campus livsstil

En av de vackraste campuserna i Frankrike

Campus skapades med kvaliteten på lärmiljön i åtanke.

Ett 1140 m2 multimediabibliotek, öppet 76 timmar i veckan, 15 000 böcker och databaser, 500 franska och engelskspråkiga tidskrifter och Wi-Fi.

Ett finansiellt handelsrum med tillgång till en rad tjänster som vanligtvis reserveras för finanssekreterare.

Klubbar och föreningar: Studentlivet i Audencia är särskilt rikt. På fritiden kan studenter delta i olika aktiviteter med fokus på affärer, ekonomi, sport, musik, kultur, humanitärt bistånd eller internationella frågor. Det finns cirka 30 studentklubbar på campus.

Gästrum på campus för besökare.

Boende: En speciell databas på studentens intranät ger information om lediga rum i studenthem, studior / lägenheter eller privata logi med familjer. Varje internationell student som kommer till Audencia kan förlita sig på ett engagerat internationellt kontaktlag som garanterar att varje student kommer att hitta boende.

Campus Net, en virtuell plattform som gör det möjligt för studenterna att få tillgång till kursplan, e-post, arbetsfiler och kurser.

Saint Nazaire campus anläggningar, dedikerade till undervisning och forskning inom inköp och supply chain management.

aboutAudencia Nantes har blivit erkänd i olika internationella rankningar:/>

Financial Times september 2015

Audencia är rankad 28: e i världen för sin MSc i Management-Engineering program och 6: e i världen i karriär rang kategori.

Detta program illustrerar logiken bakom alliansen av Audencia Nantes , Ecole Centrale de Nantes och Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nantes.

November 2014 - Bästa företagsskolor i Europa

Audencia är rankad bland de 80 bästa handelshögskolorna i Europa.

Ekonomen

2014 - Topp 100 MBAs i världen

Audencia MBA är rankad 88 i världen

Platser

Nantes

Audencia Nantes École de Management

Address
Audencia Nantes - School of Management
8 route de la Jonelière - B.P. 44312

31222 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike
Telefon
+33 2 40 37 34 34

Shenzhen

Address
Shenzhen, Guangdong, Kina

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar