Burgundy School of Business

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Burgundy School of Business grundades 1899 och är en internationell ledande lärar- och forskarskola, hög erkänd tack vare nationella och internationella ackrediteringar: AACSB och EQUIS.

BSB erbjuder högkvalitativa program inom förvaltning, från grundutbildning till forskarnivå med ett brett utbud av specialiseringar.

Våra rankningar bekräftar vår expertis:

  • Tillhör de 1% högsta skolorna i världen med dubbel ackreditering: AACSB och EQUIS
  • 77: e bästa Master i Management i världen - Financial Times, 2018.
  • Topp 6 Bästa Bachelor i Frankrike - L'Etudiant, 2018.
  • 1: a Specialiserad Master i Kulturell Förvaltning i Frankrike -Eduniversal 20178.
  • 1: a Specialiserad Master i Vinhantering i Frankrike (3: e i världen) -Eduniversal 2018.
  • Topp 15 bästa franska handelsskolan - Nationell rankning för certifierade företagsskolor, erkänd av franska utbildningsministeriet, 2018.

BSB betonar också sin kompetens inom vinhantering med sin School of Wine


Men vi är mycket mer än bara en företagsskola. Vi tror på en speciell och annan modell som är inriktad på studenten, därför presenterar vi en annan uppfattning om överlägsen utbildning.

Vi vill inte ställa eleverna på ett visst sätt att tänka: Vårt uppdrag är att ge dem alla verktyg som används för att bygga sin egen personliga och professionella identitet. Sammantaget gör vi den här alternativa skolmodellen när vi odlar öppenhet och entreprenörsanda. Det är också därför vi är stolta över att välkomna studenter från hela världen med olika profiler: vi är säkra på att blandhet och mångfald erbjuder den bästa innovationen, kreativiteten och prestanda.

Vår fakultet är högkvalificerad med 78 permanenta lärare och 350 experttalare. 36% av våra lärare är från utlandet och vår campus är mångkulturell med 66 olika nationaliteter inom eleverna, vilket ger en stark internationell erfarenhet.

Slutligen finns en dedikerad server för att hjälpa internationella studenter med deras integration i franska livsstil: hämtning på stationen, boende, besök i staden och regionen, pappersarbete, fria verkstäder ...

Vårt stöd: Kurser utbildas i små grupper: 20 till 40 elever per klass bara för att erbjuda studenten den bästa direkta strategin. För oss är det viktigt att veta våra studenter på bästa möjliga sätt.

Vår innovativa pedagogik: Grupparbete, muntliga presentationer, företagsproblem, affärsprojekt, affärsspel, företagsskapande, konsultuppdrag, arbetsplatser ...

Kom och bli med i Burgund!

Vår ambition är att träna olika chefer och entreprenörer.

Vi är BSB !

Platser

Dijon

ESC Dijon Bourgogne

Address
29 Rue Sambin
21000 Dijon, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrike
Telefon
+33 3 80 72 59 00

Lyon

Address
Campus Lyon Immeuble Milky Way 42 Cours Suchet
69002 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike
Telefon
+33 428 297 720

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited