Läs den officiella beskrivningen

CEMS

Global Alliance i Management Education

CEMS är en strategisk allians av ledande handelshögskolor och multinationella företag. Dess första uppdrag är att sätta en global standard för excellens för förupplevelsemästare i ledning .

Nätverket har grundats 1988 i Europa, och det beror främst på framgången och populariteten hos CEMS-mästaren i International Management : MIM-programmet . Idag är CEMS den globala ligan av ledare på pre-erfarenhetsmästarens marknad och det kan inte jämställas vad gäller medlemmarnas rykte: 26 akademiska institutioner i världsklass samarbetar tillsammans med mer än 64 företagspartners för att erbjuda internationella forskarstuderande en unik blandning av högkvalitativ utbildning och yrkeserfarenhet.

CEMS-medlemmarna samarbetar om följande initiativ:


- CEMS MIM (Civilingenjör i International Management), en prestigefylld supranational business grad som kan erkännas som bästa passet för en internationell karriär. Detta ettåriga gemensamma examensprogram är uteslutande öppet för masterstudenterna i CEMS-skolorna som uppfyller mycket strikta urvalskriterier och får CEMS-examen i samband med deras hemgrad./>


- CEMS främjar också fakultetssamarbete för gemensam undervisning, forskning och doktorandutbildning./>

CEMS Mission Statement

Godkänd av de högsta CEMS styrorganen i november 2008 återspeglar det nuvarande uppdraget att det etiska och ansvarsfulla tillvägagångssätt som CEMS-alliansen tar till ledarskapsutbildning.

CEMS är en global allians av akademiska och företagsinstitutioner dedikerade till att utbilda och förbereda kommande generationer av internationella företagsledare.

CEMS akademiska och företagsmedlemmar arbetar tillsammans för att utveckla kunskap och ge utbildning som är avgörande för den flerspråkiga, mångkulturella och sammankopplade affärsverksamheten.

Den gemensamma CEMS Master i International Management är det främsta fordonet för att uppnå detta mål.

Gemensamt för all verksamhet är målet att främja globalt medborgarskap, med särskild tonvikt på följande värden:

  • Utmana excellens med höga krav på prestation och etiskt beteende;
  • Förstå och dra på kulturell mångfald med respekt och empati;
  • Professionellt ansvar och ansvarsskyldighet i förhållande till samhället som helhet.

Nyckelfakta

Senaste nyckelfaktorerna

2010 Financial Times Global Master i Management Ranking

CEMS MIM rankade 2: a i världen, 1: a i 3-årig ranking och 1: a för kombinerade internationella kriterier. 4 CEMS skolor i topp 5, 9 i topp 25, 18 i den övergripande rankningen.

CEMS kohort 2010-11

  • Totalt antal elever: 904
  • 51% manlig, 49% kvinnlig
  • 64 nationaliteter (inklusive 30 icke-europeiska)

CEMS Graduate Survey 2010

En undersökning genomfördes bland CEMS MIM Graduates 2009, fem månader efter examen. 43% svarsfrekvens.

  • 99% anställdes inom 3 månader efter examen.
  • 41% av de svarande ligger utanför hemlandet.
  • 71% av de svarande samarbetar dagligen med 3 eller flera olika nationaliteter.


Verksamhetsområde: Management Consulting 20%, Konsumentvaror 16%, Energi 9%, Investeringsbanker 8%, Kommersiell / privatbank 6%, Telekommunikation 6%, Media / information 5%/>

Funktionsområde: Finansiering 24%, Marknadsföring 15%, Allmän ledning 10%, Försäljning / Export 9%, Revision 3%, Ledningskontroll 3%, Produktion / Operationer / Leveranskedja 3%

Global närvaro

Från dess paneuropeiska början 1988 har CEMS-alliansen vuxit till en verkligt global organisation.

* Från en europeisk gemenskap till en global allians

Godkänd av CEMS: s direktion 2007, har den nuvarande globaliseringsstrategin sett CEMS öppet till Asien, Australasien och Nord- och Sydamerika. Under de senaste två åren har skolor från Australien, Brasilien, Kanada, Mexiko, Portugal, Ryssland, Singapore och Turkiet börjat leverera CEMS MIM för första gången. Japan blev det senaste CEMS-medlemsländerna i slutet av 2010, med CEMS MIM som ska levereras från början av läsåret 2011-12.

Denna utveckling återspeglas av den alltmer kosmopolitiska sminken av deltagande kohort av studenter . Nuvarande klass omfattar 64 nationaliteter, varav 34 är europeiska och 30 icke-europeiska.

Efter examen fortsätter de att ta en verklig internationell karriärväg i en mängd olika sektorer och i många fall inom multinationella företag .

CEMS är också en stark global aktör i företagslivet, som arbetar i nära samarbete med över 60 multinationella företag, som alla har ett högt anseende både nationellt och internationellt.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

CEMS - The Global Alliance in Management Education

CEMS MIM är en forskarutbildning, pre-erfarenhet grad öppen för en utvald grupp av studenter inskrivna på ett magisterprogram i en av 28 ledande institutioner ... [+]

CEMS MIM magisterexamen i International Management

CEMS är en strategisk allians av handelshögskolor, multinationella företag och frivilligorganisationer som tillsammans erbjuder CEMS magisterexamen i International Management (MIM). CEMS administrativa kontor ligger på HEC campus nära Paris, med programmet och företagsrelationer som förvaltas av ett dedikerat team inom varje medlems skola. Du hittar alla CEMS medlemsuniversitet genom att använda sökorden "CEMS" i Master i Management Compass sökmotor eller genom att klicka på CEMS partners listan nedan.

CEMS MIM är en pre-upplevelse påbyggnadsexamen öppen för flerspråkiga studerande i en magisterexamen i Management programmet vid ett av CEMS medlemsskolor. Studenter läser vid sina hemuniversitet för en termin och sedan tillbringa en andra termin på en annan CEMS medlem skolan. Vissa elever kan även välja att ta både terminer utomlands, i två olika skolor (den "tri-nationell spår"). Andra viktiga komponenter i kursen är: grundläggande kurser i Strategi och cross-cultural management, valbara kurser, kompetens seminarier, affärsprojekt och en obligatorisk internationell praktik.... [-]

Frankrike paris Japan Tokyo Nederländerna Rotterdam Norge Bergen Polen warszawa Portugal lissabon Ryssland Sankt Petersburg Spanien Barcelona Sverige Stockholm Schweiz St. Gallen Turkiet istanbul Hongkong Hong Kong Italien Milan Irland Dublin Australien Sydney Österrike wien Belgien Ottignies-Louvain-la-Neuve Brasilien Sao Paulo Kanada london Kina Peking Tjeckien prag Danmark köpenhamn Finland helsingfors Tyskland Köln Storbritannien Ungern budapest Indien Kolkata Agde  + 50 Mer
September 2020
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
1, rue de la Libération
78350 Jouy-en-Josas

Agde, Occitanie, 78350 FR