Centrale Nantes

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Centrale Nantes (ECN) grundades år 1919 bland de högsta utbildnings- och forskningsinstituten i Frankrike i vetenskap

Netstyrkan

Centrale Nantes tillhör de prestigefyllda Groupe des Ecoles Centrale, högskolor och forskningsinstitutioner med en lång tradition av innovation, design, konstruktion och tillverkning. Sedan grundandet har Groupe des Ecoles Centrale följt samma kallelse: utbildar ingenjörer som kan möta de största utmaningarna i deras era. Centrale Nantes underlättar internationell utbyte av professor och student genom masterstudier på högkvalitativ nivå med Erasmus Mundus-märket för framsteg levererat av Europeiska kommissionen. Faktum är att institutionen för närvarande är involverad i 4 Erasmus Mundus A.1-projekt (4 magister, 1 doktorsexamen), 15 Erasmus Mundus A.2-projekt (3 som samordnare med Indien och Sydasien), två A.3-projekt. Vissa bidrag finns tillgängliga inom dessa projekt. De flesta internationella studenter tilldelas attraktiva stipendier från Centrale Nantes , företag, Europeiska kommissionen, franska ambassader eller Pays de la Loire-regionen. Erkännandet av Centrale Nantes vetenskapliga spetskompetens underlättar dess samarbete med regionala ekonomiska organ samt globala företag och interaktion med liknande nätverk utomlands. Centrale Nantes överbryggar klyftorna mellan utbildning, forskning, utveckling och företagsvärlden.

126059_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Tillgång till avancerade teknologiplattformar

Som en källa till innovation och öppenhet ger Centrale Nantes starka banden till industrin och har ett rykte för excellens runt om i världen. Skolans forskningsenheter har experimentell utrustning som är unik inom deras respektive områden, särskilt inom marin hydrodynamik, fluidmekanik, anläggningsteknik, kraschtest, virtual reality, robotics och machining. Forskningslaboratorierna är helt integrerade i skolans utbildningsprogram för att säkerställa studiegenom forskning för ingenjörsstudenter och berika deras utbildning genom att ge dem tillgång till induktiva pedagogier i laboratorierna och möjliggöra för dem som startar sin karriär i R

Här är Centrale Nantes toppnotch internationella masterprogram: 6 International Masters (kurser undervisade på engelska) med 15 specialiseringar:

Stads- och stadsmiljö:

 • Atmosfär, vatten och miljö

Maskinteknik:

 • Material, Processer
 • Avancerad tillverkning
 • Energetics
 • Beräkningsmekanik

Kontroll och Robotics:

 • Avancerad robotik
 • Signal
 • Kontrollsystem
 • Inbyggda realtidssystem

Civilingenjör:

 • Material och strukturer i deras miljö

Industriteknik:

 • Agile Factory Management
 • Smart och Connected Enterprise

Marin teknik:

 • Hydrodynamik för Ocean Engineering
 • Atlantmästare på fartygsoperation och sjöteknik

126060_people-woman-coffee-meeting.jpgStart Stock Photos / Pexels

Praktisk information

Det internationella kontoret hjälper de internationella studenterna att fylla de administrativa kraven och få boende nära campus. Centrale Nantes föreslår också många aktiviteter genom olika klubbar och föreningar.

Bor i Frankrike

Världens femte största ekonomi, Frankrike är också den fjärde mest populära destinationen för internationella studenter. Landet är fortfarande engagerat i sin långvariga politik för likabehandling av inhemska och internationella studenter. Varje år gör Frankrike enorma investeringar i utbildning och forskning. Faktum är att utbildning är den största kategorin av offentliga utgifter och står för mer än 20% av budgeten. Frankrikes ekonomi är världens femte största. Det står för 5% av världens BNP och 6%.

Undervisningsavgifter

Undervisningsavgifterna i Centrale Nantes är från € 0 till € 15 000 per år.

Alumni information

Alumni är mycket viktigt för Centrale Nantes . Alumniernas förening för Centrale Nantes är spridd i många länder över hela världen och arbetar inom olika sektorer. Vissa av dem har höga positioner i olika forskningsinstitut eller företag medan få andra är framgångsrika företagare. Att hålla kontakten med studenter visar sig vara ovärderlig för studenterna i många termer. Alumni-nätverk ger inte bara en chans för studenter att interagera med studenterna utan hjälper också alumnerna att hålla kontakten med institutet och få uppdaterade olika utvecklingar. Tillsammans med detta är en plattform för regelbundet utbyte av åsikter och idéer bland studenterna lika viktig för deras egen utveckling och tillväxt.

Platser

Nantes

Centrale Nantes Études

Address
Ecole Centrale de Nantes
1 rue de la Noë

44300 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike
Telefon
+33 2 40 37 16 21

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium