Läs den officiella beskrivningen

Centrale Nantes (ECN) grundades år 1919 bland de högsta utbildnings- och forskningsinstituten i Frankrike i vetenskap

Netstyrkan

Centrale Nantes tillhör den prestigefyllda Groupe des Ecoles Centrale, högskolor och forskningsinstitutioner med en lång tradition av innovation, design, konstruktion och tillverkning. Groupe des Ecoles Centrale har sedan dess grundat följt samma uppdrag: utbildningsingenjörer som kan möta de största utmaningarna i sin tid. Centrale Nantes underlättar både professor- och studentinternationalutbyte genom masterprogram på högkvalitativ nivå med Erasmus Mundus-märket av excellens som levereras av Europeiska kommissionen. Faktum är att institutionen för närvarande är involverad i fyra Erasmus Mundus A.1-projekt (4 Masters, 1 Doctorate), 15 Erasmus Mundus A.2-projekt (3 som samordnare med Indien och Sydasien), två A.3-projekt. Vissa bidrag är tillgängliga inom dessa projekt. De flesta internationella studenter tilldelas attraktiva stipendier från Centrale Nantes , företag, Europeiska kommissionen, franska ambassader eller regionen Pays de la Loire. Att erkänna Centrale Nantes vetenskapliga excellens underlättar samarbetet med regionala ekonomiska organ samt globala företag och interaktion med liknande nätverk utomlands. Centrale Nantes överbryggar luckorna mellan utbildning, forskning, utveckling och företagsvärlden.

Tillgång till avancerade teknologiplattformar

Som en källa till innovation och öppenhet, ger Centrale Nantes starka förbindelser med industrin och har ett rykte för excellence runt om i världen. Skolans forskningsenheter har experimentell utrustning som är unik på sina respektive områden, särskilt inom marin hydrodynamik, vätskemekanik, civilingenjör, kraschprovning, virtuell verklighet, robotik och bearbetning. Forskningslaboratorierna är helt integrerade i skolans utbildningsprogram för att säkerställa studie-genom-forskning för tekniska studenter och berika deras utbildning genom att ge dem tillgång till induktiva pedagogier i laboratorierna och göra det möjligt för dem som börjar sin karriär i R

Här är Centrale Nantes topnotch internationella masters program erbjudande: 6 internationella mästare (kurser undervisas på engelska) med 15 specialiseringar:

Stad och stadsmiljö:

 • Atmosfär, vatten och miljö

Maskinteknik:

 • Material, Processer
 • Avancerad tillverkning
 • Energetics
 • Beräkningsmekanik

Kontroll och Robotics:

 • Avancerad robotik
 • Signal
 • Kontrollsystem
 • Inbäddade realtidssystem

Civilingenjör:

 • Material och strukturer i deras miljö

Industriteknik:

 • Agile Factory Management
 • Smart och Connected Enterprise

Marin teknik:

 • Hydrodynamik för Ocean Engineering
 • Atlantmästare på fartygsoperation och sjöteknik

Praktisk information

Det internationella kontoret hjälper de internationella studenterna att fylla de administrativa kraven och att få boende nära campus. Centrale Nantes föreslår också massor av aktiviteter genom olika klubbar och föreningar.

Bor i Frankrike

Världens femte största ekonomi, Frankrike är också den fjärde mest populära destinationen för internationella studenter. Landet är fortsatt engagerat i sin långvariga politik för likabehandling av inhemska och internationella studenter. Frankrike gör årligen massiva investeringar i utbildning och forskning. Faktum är att utbildning är den största kategorin av offentliga utgifter, som står för mer än 20% av budgeten. Frankrikes ekonomi är världens femte största. Den står för 5% av världens BNP och 6%.

Undervisningsavgifter

Undervisningsavgifterna i Centrale Nantes är från € 0 till € 15 000 per år.

Alumni information

Alumni är mycket viktiga för Centrale Nantes . Alumniförbundets förening av Centrale Nantes är brett spridd i många länder över hela världen och arbetar i olika sektorer. Vissa av dem upptar höga positioner i olika forskningsinstitut eller företag medan få andra är framgångsrika entreprenörer. Att hålla kontakten med alumner är ovärderlig för eleverna på många sätt. Alumni nätverk ger inte bara chansen för studenter att interagera med alumnerna, men hjälper också alumnerna att hålla kontakten med institutet och bli uppdaterad om olika utvecklingar. Tillsammans med detta är en plattform för regelbunden utbyte av åsikter och idéer bland alumnerna lika viktigt för egen utveckling och tillväxt.

Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Centrale Nantes

Detta masterprogram syftar till att utveckla vetenskaplig och teknisk kunskap om material och strukturer i både offentliga och industriella sektorer. Det kännetecknas av ... [+]

Civilingenjörsingenjör

Denna mästare är internationellt erkänd och ackrediterad av det franska högskolans högskolorium.

Högre yrken hos vår mästare är utformad för att förbereda studenter för forskning inom den offentliga och privata sektorn.

Undervisningsspråk

Alla kurser är på engelska (franska språkkurser ingår också).

egenskaper

Programmet fokuserar på följande specialområden: numerisk modellering, konstitutiva lagar, strukturell tillförlitlighet, avancerade experimentstekniker, hållbarhet, modern betong, geomekanik och jordbävningsteknik.

mål

Huvudkoden för civilingenjörsingenjör är att utveckla vetenskaplig och teknisk kunskap.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Detta masterprogram utvecklar färdigheter för att erbjuda innovativa och optimerade lösningar inom avancerad design och tillverkning av produkter och strukturer för både ... [+]

Detta masterprogram utvecklar färdigheter för att erbjuda innovativa och optimerade lösningar inom avancerad design och tillverkning av produkter och strukturer för både forskning och industri.

Kurserna bygger på teoretiska och praktiska aspekter och omfattar följande områden: mekanisk design av innovativa mekanismer och produkter samt kundorienterad produktdesign. Tekniska, mänskliga och ekonomiska faktorer beaktas. Studiet omfattar två akademiska år - betecknad av M1 och M2. Avancerad tillverkning är en av fyra specialiteter inom Maskinteknik.

Undervisningsspråket är engelska under de två åren.

Kursinnehåll - M130 högskolepoäng per termin. Undervisningsspråk: engelskaHöstterminskurser Kursinnehåll - M2... [-]
Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Denna mästare utvecklar färdigheter i avancerade tekniker inom vetenskaplig databas vid gränssnittet mellan vetenskapliga discipliner för modellering av mekaniska problem ... [+]

Kurserna omfattar modellering och numerisk simulering av komplexa mekaniska system (både flytande och fasta) som involverar en möjlig koppling av olika fysik i olika vågar. Utbildningen baseras på ett globalt tillvägagångssätt för de problem som hör samman med numerisk modellering, från modelluppbyggnad och diskretisering till numerisk upplösning av diskreta modeller, och till matematisk analys av modeller och approximationsmetoder. Studiet omfattar två akademiska år - betecknad av M1 och M2. Beräkningsmekanik är en av fyra specialiteter inom maskinteknikströmmen. Undervisningsspråket är engelska under de två åren.

CurriculumKursinnehåll - M1

30 högskolepoäng per termin. Undervisningsspråk: engelska... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Denna Master utvecklar färdigheter för att utforma och optimera innovativa framdrivningsanläggningar med fokus på termofluida processer och energiomvandling för forskning ... [+]

Energetik och framdrivning (M-ENG EP)

Denna Master utvecklar färdigheter för att utforma och optimera innovativa framdrivningsanläggningar med fokus på termofluida processer och energiomvandling för forskning och industri.

Prestanda och effektivitet för förbränningsmotorer och turbojets påverkas av olika processer, inklusive gasflöde, kompression och expansion genom turbomaskiner eller kolv, bränsleinsprutning och förbränning, energikonvertering och värmeöverföring. Därför kommer de kurser som erbjuds i detta program att lägga tonvikten på alla dessa processer och hur de interagerar.

Studiet omfattar två akademiska år - betecknad av M1 och M2. Energetik och framdrivning är en av fyra specialiteter inom maskinteknik. Undervisningsspråket är engelska under hela programmet.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Denna specialisering är en av de två specialiteterna för master i industriell teknik. Det syftar till att utveckla särskilda kompetenser som är dedikerade till smidig och ... [+]

Denna specialitet syftar till att utveckla särskilda kompetenser dedikerad till smidig och omkonfigurerbar fabrikshantering. Grundläggande tillvägagångssätt för fabriksdesign och simulering kommer att införas såväl som prestationsbedömning. Efter avslutad kurs ska eleverna kunna modellera och simulera produktionssystem, optimera styrsystem för produktionssystem och tillämpa nya bedömningsmetoder baserade på simulerings- och optimeringsmetoder, med beaktande av olika typer av indikatorer (miljö, social och ekonomisk ) relaterade till smidiga fabriker. Det finns en stark länk till den andra specialismen - Smart and Connected Enterprise.

Kursinnehåll - 1: a år - M1 Industriell teknik... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Detta program gör det möjligt för sina studenter att utveckla kompetens inom marinteknik och att bli ingenjörer med erfarenhet av skeppsverksamhet. ... [+]

Detta program gör det möjligt för sina studenter att utveckla kompetens inom marinteknik och att bli ingenjörer med erfarenhet av skeppsverksamhet.

Två av de bästa franska ingenjörskolorna - Centrale Nantes och Ecole Navale Universities har gått ihop för att erbjuda dig ett unikt program. En enastående egenskap i detta program är att du kommer att ha ombord träning på franska marinfartyg. Du kommer att få insikt i ombordpraxis för att betjäna komplex utrustning och passa in med den snabba utvecklingen av kunskap och tekniker som är mycket värdefull för en sjöingenjör och förstås högt ansedd av industriella arbetsgivare.

Studiet omfattar två akademiska år. Kurser utbildas på engelska över hela programmet.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Denna mästare erbjuder utbildning i världsklass till framtida ingenjörer och stadsplanerare genom att tillhandahålla de färdigheter som krävs för att hantera miljö- och h ... [+]

Denna mästare erbjuder utbildning i världsklass till framtida ingenjörer och stadsplanerare genom att tillhandahålla de färdigheter som krävs för att hantera miljö- och hälsoproblem i samband med hållbar stadsutveckling, inom forskning och stadsbyggnad.

Programmet är utformat för att ge den vetenskapliga teoretiska kunskapen och de verktyg som behövs för att förstå och ta itu med de miljömässiga fysiska problem som härrör från den ständigt ökande stadsbefolkningen. Olika viktiga discipliner som urbana hydrologi, urban atmosfär, värmeöverföring och föroreningar av luftvatten och jordar lärs genom avancerade föreläsningar och forskningsarbete i laboratorier som är kända inom dessa områden.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Detta program introducerar de tekniker som för närvarande används för design och verifiering av inbyggda system, och mer specifikt i realtids inbyggda system. ... [+]

Detta program introducerar de tekniker som för närvarande används för design och verifiering av inbyggda system, och mer specifikt i realtids inbyggda system. Denna specialitet bygger på flera kurser som omfattar olika ämnen: utformning av realtidssystem och arkitektur i realtidssystem (OSEK / VDX-standard används); realtidsplaneringspolicyer och tillhörande genomförande; verktyg för modellering och verifiering av realtidssystem: Petri net, finite state automa och timed automa etc.

Studiet omfattar två akademiska år - betecknad av M1 och M2. Inbäddade realtidssystem är en av fem specialiteter tillgängliga inom kontrollen och roboten. Några av M1-kurser är de lärda över de fem specialiteterna medan M2-kurser är specialitetsspecifika. Se kursinnehåll för mer information.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Denna masterspecialism syftar till att ge eleverna avancerad träning om typiska problem med hydrodynamik tillämpad på marin arkitektur och havsteknik: fartygsresistens, s ... [+]

Denna masterspecialism syftar till att ge eleverna avancerad träning om typiska problem med hydrodynamik tillämpad på marin arkitektur och havsteknik: fartygsresistens, seakeeping, skeppsbeteende i oregelbundna hav, vatten, vågor och marina miljöer, fysikaliska modellering och numeriska aspekter studeras.

Programmet innehåller teoretiska kurser om typiska hydrodynamikproblem: skipsmotstånd, våginducerad rörelser, våg- och marin miljömodellering och numeriska metoder som används för att lösa dessa problem. En stor del av programmet är också ägnat åt den praktiska användningen av programvara för att lösa de ovan nämnda problemen genom en mängd olika numeriska metoder: gränselement eller spektralmetoder under potentiell flödesteori, ändlig skillnad eller ändlighets-tekniker i lösare för viskösa flöden, slät partikelhydrodynamik (SPH). Studenterna är också inblandade i praktiskt arbete med hjälp av havsförsöksanläggningar (bogseringstank, vågtank utrustad med en flerventilvågsgenerator etc.)... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Denna Master utvecklar färdigheter för att erbjuda innovativa och optimerade lösningar inom design och tillverkning av kompositmaterial för forskning och industri. ... [+]

Material, processer och teknik av kompositer (M-ENG MPTC)

Denna Master utvecklar färdigheter för att erbjuda innovativa och optimerade lösningar inom design och tillverkning av kompositmaterial för forskning och industri.

Utförandet av fiberförstärkta organiska-matrix-kompositer och strukturer påverkas av de bildande materialen och bearbetningssteget. Kompositmekanisk konstruktion kan utföras effektivt och optimalt när man har en god förståelse för tillverkningsinflytande och begränsningar. Därför kommer de kurser som erbjuds i detta program att ge en teoretisk och experimentell betoning på relationerna mellan beståndsdelar, bearbetning och strukturell design.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Denna specialisering är en av de två specialiteterna för master i industriell teknik. Det syftar till att introducera de nya paradigmerna för företagsledningen baserat på ... [+]

Syftet med denna specialism är att introducera de nya paradigmerna för företagsledningen baserat på nya informationsmiljöer och system, inklusive cyber-fysiska system. I slutet av programmet ska eleverna kunna modellera ett företag, simulera och optimera prestanda, modellera och utveckla lösningar för driftskompatibilitet mellan informationssystem, baserade på ontologier och multi-view-modeller i olika skalaer (butiksgolv, fabrik , företag, utökat företag). Ny teknik som IoT, smarta och smidiga organisationer etc., samt interaktionsteknik, som virtuell och förstärkt verklighet, kommer att integreras i kurserna. Människor i nya smarta organisationer kommer också att övervägas. Det finns en stark koppling till den andra specialismen - Agile Factory Management.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Huvudsyftet med denna specialism är att behärska modellering och kontroll av komplexa robotar som utvecklas i dynamiska miljöer genom att använda proprioceptiv och extero ... [+]

Avancerad Robotics (CORO IMARO)

Huvudsyftet med denna specialism är att behärska modellering och kontroll av komplexa robotar som utvecklas i dynamiska miljöer genom att använda proprioceptiv och exteroceptiv perception.

Fokus ligger på avancerad robotik, men mer allmänt handlar specialismen om moderna tekniker inom systemteknik för modellering, simulering, optimering, analys och styrning av en rad olika robotarsystem. Det tar också hänsyn till modellering och uppfattning av miljön. Kvaliteten på denna mästare har erkänts av Europeiska unionen genom att stödja den europeiska mästaren på avancerad robotik (EMARO) inom ramen för Erasmus Mundus-programmet.

Studiet omfattar två akademiska år - betecknad av M1 och M2. Advanced Robotics är en av fem specialiteter tillgängliga inom Control and Robotics. Några av M1-kurser är de lärda över de fem specialiteterna medan M2-kurser är specialitetsspecifika. Se kursinnehåll för mer information.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Centrale Nantes

Signal- och bildbehandling (SIP) -programmet ger de nödvändiga färdigheterna inom signalmodellering, bildbehandling och maskininlärning, relevant för teorin och praktiken ... [+]

Signal- och bildbehandling (CORO SIP)

Signal- och bildbehandling (SIP) -programmet ger de nödvändiga färdigheterna inom signalmodellering, bildbehandling och maskininlärning, relevant för teorin och praktiken av dataanalys och informationshämtning för utveckling av moderna numeriska metoder.

Kurserna i SIP-programmet behandlar teorin och praktiken av avancerade dataanalyser, från beräkningsstatistik, tillämpad matematik, vetenskaplig databehandling och numerisk bildbehandling, till deras praktiska genomförande inom flera områden som biomedicinsk teknik, bildhantering, ljudbehandling och information teknologi.

Programmets huvudfunktion är utformningen av matematiska lösningar, för signal- och bildproblem, som redogör för de fysiska egenskaperna hos dessa data och anpassar den numeriska implementeringen av dessa lösningar till applikationskontexten, datamängden och tillgängliga beräkningsresurser.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Centrale Nantes

Welcome to Centrale Nantes

Centrale Nantes Études
Address
Ecole Centrale de Nantes 1 rue de la Noë
44300 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike
Webbplats
Telefon
+33 2 40 37 16 21