École de Management de Normandie / Normandy Business School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Normandy Business School (Ecole de Management de Normandie)

Under de senaste 25 åren, har handelskamrarna i Caen och Le Havre kombinerat sina ansträngningar för att inrätta en gemensam struktur i högre utbildning till förmån för sina respektive städer och regioner.

Idag har denna ansträngning fött Ecole de Management de Normandie, en enad och förstärkt handelshögskola redo att möta både den nationella och internationella behov företag.

Ecole de Management de Normandie (Normandie Business School), vars ursprung går tillbaka till 1871, strävar efter att vara en handelshögskola val som ger pre-erfarenhet och fortbildning i en kvalitet, elevcentrerad inlärningsmiljö.

Dess generalist och specialiserade program är utformade för att skapa en nära överensstämmelse mellan kraven på regionala och nationella bolags intressenter och de individuella strävanden både studenter och lärare för att utbilda ansvariga globala medborgare.

För att uppnå dessa mål, skolan tillämpar en undervisning strategi som bygger på action learning och meningsfull mentorskap relation med lärare, personal och stödjande samhällen. Akademiska ingång, stöds av uppdrags relevant forskning, bekräftar en portfölj av program för att uppfylla nationella och internationella kvalitetsstandarder.

Varje år mer än 1700 studenter studerar företag. Skolan har också alumner i över 8000.

Uppbyggnad av skolan

Ecole de Management de Normandie struktur är nu en icke-vinstdrivande organisation. Denna viktiga utveckling har exemplifierat slutförandet av sammanslagningen av de tre tidigare institutionerna och fördjupat samarbete byggdes av de två handelskammare.

Denna viktiga utveckling har lidit av ett betydande fastighetsinvesteringar: ytterligare 2 000 m² har öppnats i Caen.

Kvalitet

För flera år sedan, Handelshögskolan inledde ett kvalitetssystem för att uppfylla utvärderings för magisterexamen ackreditering av det franska ministeriet för utbildning och EQUIS Guidad Utvecklingsprocessen.

Idag är Master of Ecole de Management de Normandie erkänts av den franska staten.

I maj 2006 fick skolan förklarades berättigad till EQUIS-ackreditering och kandidatur planen nu inriktad på inbördes utvärdering revision.

Ecole de Management de Normandie är en medlem av "konferensen des Grandes Ecoles".

Alla MSc och MS grader som erbjuds på skolan är ackrediterade av "Konferens des Grandes Ecoles", och "Badge" certifiering har beviljats ​​en av de fortbildningsprogram avsedda för Normandie banksektorn (Management and Commercial Development).

Den "Grandes Ecoles" är specifika för den franska högre utbildning sektorn: de är mycket selektiva och har begränsade inskrivning. De syftar till att producera högprofilerade utexaminerade inom teknik, affärer, konst, konst och samhällsvetenskap.

Platser

Caen

EM Normandie - Normandy Business School

Address
9, rue Claude Bloch
14000 Caen, Normandy andy~~POS=HEADCOMP, Frankrike
Telefon
+33 2 31 46 78 78

Le Havre

EM Normandie - Normandy Business School

Address
30, rue de Richelieu
76087 Le Havre, Normandy andy~~POS=HEADCOMP, Frankrike
Telefon
+33 2 32 92 59 99

paris

EM Normandie - Normandy Business School

Address
64, rue du Ranelagh
75016 paris, Île-de-France, Frankrike
Telefon
+33 (0)1 75 00 00 76

Rouen

Address
Rouen, Normandy andy~~POS=HEADCOMP, Frankrike

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited