EM Normandie Business School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Normandie Business School (Ecole de Management de Normandie)

Under de senaste 25 åren har handelskamrarna i Caen och Le Havre kombinerat sina ansträngningar för att inrätta en gemensam struktur i högre utbildning till förmån för deras respektive städer och regioner.

Idag har denna ansträngning gett upphov till Ecole de Management de Normandie, en enhetlig och förstärkt handelsskola som är redo att tillgodose både företagens nationella och internationella behov.

8128_CAEN-171.jpg

Ecole de Management de Normandie (Normandie Business School), vars ursprung går tillbaka till 1871, strävar efter att vara en valfri affärsskola som ger förhandsupplevelse och fortbildning i en kvalitetsstudentmiljö av hög kvalitet.

Dess generalistiska och specialiserade program är utformade för att skapa en nära match mellan krav från regionala och nationella företagens intressenter och individuella ambitioner från både studenter och fakultet för att utbilda ansvarsfulla globala medborgare.

För att uppnå dessa mål tillämpar skolan en undervisningsinriktning baserad på handlingsinlärning och meningsfullt mentorförhållande till fakulteten, proffs och stödjande samhällen. Akademiska insatser, som stöds av uppdragsrelevant forskning, validerar en portfölj av program som är utformade för att uppfylla nationella och internationella kvalitetsstandarder.

Varje år studerar mer än 1 700 studenter företag. Skolan har också studenter över 8 000.

8127_CAEN-064.jpg

Skolans struktur

Ecole de Management de Normandie-strukturen är nu en ideell förening. Denna stora utveckling har illustrerat slutförandet av sammanslagningen av de tre tidigare institutionerna och det förbättrade samarbetet som byggdes av de två handelskamrarna.

Denna stora utveckling har upprätthållits av en betydande fastighetsinvestering: ytterligare 2 000 m² har öppnats i Caen.

8129_Deauville__EMN-439.jpg

Kvalitet

För flera år sedan initierade skolan ett kvalitetsschema för att uppfylla utvärderingsförfaranden för godkännande av magisterexamen av det franska utbildningsministeriet och EQUIS Guidad utvecklingsprocess.

Idag erkänns mästaren i Ecole de Management de Normandie av den franska staten.

I maj 2006 förklarades skolan berättigad till EQUIS-ackreditering och kandidatplanen är nu inriktad på granskning av peer-utvärdering.

Ecole de Management de Normandie är medlem i ”Conference des Grandes Ecoles”.

Alla MSc- och MS-grader som erbjuds på skolan är ackrediterade av ”Conference des Grandes Ecoles”, och ”Badge” -certifiering har beviljats till ett av de fortsatta utbildningsprogrammen utformade för banksektorn Normandie (Management and Commercial Development).

"Grandes Ecoles" är specifika för den franska högskolan: de är mycket selektiva och har begränsade anmälningar. De syftar till att producera högprofilerade kandidater inom teknik, företag, konst, konst och samhällsvetenskap.

Platser

Caen

EM Normandie - Normandy Business School

Address
9, rue Claude Bloch
14000 Caen, Normandy andy~~POS=HEADCOMP, Frankrike
Telefon
+33 2 31 46 78 78

Le Havre

EM Normandie - Normandy Business School

Address
20 Quai Frissard
76600 Le Havre, Normandy andy~~POS=HEADCOMP, Frankrike
Telefon
+33 2 32 92 59 99

paris

EM Normandie - Normandy Business School

Address
64, rue du Ranelagh
75016 paris, Île-de-France, Frankrike
Telefon
+33 (0)1 75 00 00 76

oxford

Address
Jericho Building, Oxpens Road
Oxford OX1 1SA oxford, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited