Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1843 i Ales har École des Mines d'Alès utvecklats och anpassats till utvecklingen av näringsliv och samhälle. Grundades för att utbilda kadrer för gruvindustrin, är det nu en stor skola av tvärvetenskapliga ingenjörer med internationell inflytande. Skolan är en medlem av Institut Mines-Telecom, Carnot GRUVOR Institute konferensen des Grandes Ecoles och associerad medlem i COMUE Languedoc-Roussillon.

Efter de olika åsikter från SIC (provision som en ingenjör), är School of Mines Ales tillstånd att tilldela en ingenjörsexamen (general) och även löpande fyll utbildning och att leverera tre ingenjörsutbildningar med följande inriktningar: datorer och nätverk , design och byggledning och mekatronik.

Skolan erbjuder även två Specialized Masters "industriell säkerhet och miljö" och "Operating Environment and Mining"; och tre Masters: "Bioengineering i samarbete med University of Montpellier"; "Bioteknik i samarbete med universitetet"; "Kommunikation och digital teknik ackrediterad tillsammans med Celsa" och diplom genom VAE.

Mission École des Mines d'Alès

Skapad i 1843 för att stödja behoven hos gruvindustrin, är de Ecole des Mines d'Ales nu en Grande Ecole allmänna ingenjörer, med 203 diplom ingenjörer under 2011.

Med en innovativ undervisningsmetod och en mycket stark vetenskaplig och teknisk utbildning, fokuserar skolan på företagande och företagsledning som hjälper eleverna att bli "entreprenörer-ingenjörer." Skolan erbjuder även specialiserad utbildning inom informations- och kommunikationsteknik och miljö; Det har totalt 870 elever.

I de tre forskningscentra bedriver 110 forskningsfokuserade fakultet höga vetenskapliga forskningsprojekt, industrikontrakt inom områdena allmänheten och miljön av material på sin webbplats av Ales och hantering av komplexa system på Nîmes plats.

Inrättats enligt ministeriet för ekonomi, finans och industri, syftar skolan för att vara en dynamisk aktör på den ekonomiska utvecklingen i branschen. Dess teknik företagskuvös är den första i Frankrike; Det är en aktiv partner i Technopolis Ales (Ales Myriapolis) och Nimes (NRCT).

Programmen undervisas på:
Engelska
Franska

Skolan erbjuder också:

MSc

École des Mines d'Alès

... [+]

Hantering av humanitära nödsituationer [-]
Frankrike Alès
September 2019
Heltid
24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
6 Avenue de Clavières
Alès, Occitanie, 30100 FR
Social Media