ENAC

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

ENAC grundades 1949 i Paris-Orly, och flyttade till Toulouse 1968. Det samman med SEFA (Service d'Exploitation de la Formation Aéronautique) den 1 januari 2011. Den «Ecole Nationale de l'Aviation Civile» (ENAC) är ett unikt exempel: det är den enda flygorienterat universitet i Frankrike och i Europa som erbjuder ett brett och komplett panel av Aeronautics-orienterade utbildningar och aktiviteter, som betjänar flyg världen och särskilt luftfartssektorn.

Den ENAC universitetet består av:

2.000 studenter i 25 olika utbildningar: ingenjör, master, PhD, luftfart pilot, flygledare, etc. 7.500 praktikanter varje år i 400 påbyggnadsutbildningar eller avancerade kurser, 10 forskningslaboratorier, Internationell verksamhet: ENAC välkomnar hundratals internationella studenter och praktikanter från 5 kontinenter varje år, En utbildning laget har en exceptionell mängd yrkeskunskaper och know-how, Utbildningsnivå material i samband med sin verksamhet på flera olika: ATC simulatorer, flygsimulatorer, 130 flygplan, laboratorier för elektronik, telekommunikation, GNSS, UAV, databehandling, aerodynamik, språk, etc ...

Genom alla dessa aktiviteter är ENAC universitetet åtagit sig att uppfylla kraven i luftfartsområdet, där både privata och offentliga aktörer är inblandade, antingen i Frankrike eller utomlands. I mer än 60 år, med 20.000 alumner, har ENAC förvärvat erkännande, i Frankrike och utomlands, av alla parter som hör till det breda utbudet av sin verksamhet. Idag, tack vare de erkända kompetens sina lärare, forskare, studenter, praktikanter och hela personalen är ENAC universitetet vill stärka sitt inflytande över hela världen, är alltid engagerad i sitt område av kvalitet: flygteknik.

Platser

Toulouse

Ecole Nationale de l'Aviation Civile - ENAC

Address
Ecole Nationale de l’Aviation Civile
Campus Toulouse:
7 avenue Edouard-Belin BP 54005 -

31055 Toulouse, Occitanie, Frankrike
Telefon
+33 5 62 17 40 00

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium