Läs den officiella beskrivningen

ENSAI, tillsammans med ENSAE är en del av Gruppering av nationalekonomi och statistik skolor (gener), som samlar forskning och utbildning av INSEE.

ENSAI har ackrediterats av det franska Ackreditering styrelsen för Engineering Education, CTI (Commission des Titers d'Ingénieur), att tilldela en magisternivå ingenjörsexamen.

Founded in 1994, har ENSAI varit placerad på Ker Lann Campus sedan 1996, på landsbygden strax utanför Rennes.

ENSAI är en del av det nätverk av prestigefyllda högre utbildningsanstalter i Frankrike kallas Grandes Ecoles, eller specialiserade forskarskolor. ENSAI utbildning utbildar sina studenter att bli kvalificerade chefer på hög nivå i bearbetning och analys information. Efter examen från statistiska teknik eller INSEE tjänsteman statistiker program, våra elever har trefaldiga kompetens inom statistik, ekonometri och datavetenskap, som allmänt erkänns i alla yrkesgrupper.

Statistiska teknologer blir statistiska tekniker efter 3 år när de får den Diplôme d'ingénieur, en magisternivå ingenjörsexamen motsvarande en Master of Science (MSc) i statistik (representant för totalt 5 år och 300 högskolepoäng av post-studentexamen studier). Tjänstemanna studerande praktikanter blir tjänsteman tjänsteman statistiker för INSEE efter 2 år; de får betalt för sin utbildning vid ENSAI, en månatlig nettolön på cirka 1700 € (bonus ingår).

Vår mission

Träning statistiska ingenjörer

ENSAI är den ledande franska Grande Ecole, eller forskarskolan, att avstå fördjupad utbildning i statistik, ekonomi och datavetenskap, som gör det möjligt sina studenter att arbeta i ett av de många områden av statistisk teknik. Efter tre års studier, våra doktorander som ENSAI statistiska ingenjörer, med en examen som är ackrediterade av CTI.

Träning INSEE chefer för den franska nationella institutet för statistik och ekonomiska studier för en tredjedel av våra studenter varje år, kommer till ENSAI innebär att starta sin karriär i offentlig tjänst som medlem av INSEE kår av tjänstemanna statistiker. Utbildning varar två år, och de följer samma kurser som de statistiska teknologer under denna period. Statstjänstemän kan, under vissa förutsättningar, erhålla en Bac + 5 nivå genom "Statistik och ekonometri, folk Statistik Major" magisterexamen tack vare integrerad utbildning, som kan vara kontinuerlig (efter två års grundutbildning) eller uppskjuten (under första sex åren av sitt yrkesliv).

Nyckeltal

  • 414 elever i alla, 240 statistikingenjörsstudenter (31 utländska studenter), 94 INSEE tjänsteman elev statistiker och 80 Masters.
  • 32 erkände på grundval av tidigare meriter (DUT, en fransk University Technology Diploma, vilket motsvarar en HND, kandidat-, Mästarens, etc).
  • 31 utländska statistik teknologer - 21 permanenta föreläsare - 475 professionella lärare från företag, akademiska och civila tjänste arenor.
  • 39 administrativ och teknisk personal - 2 interna forskargrupper (Laboratoires) - 12 studenter förbereder en magisterexamen och 5 en doktorsexamen - 7250 m2 av byggnader - 162 datorer för studenter bruk - 165 hektar campus, 98 är utvecklade (60%)

Historien om skolan

Fram till 1994 den utbildning som ENSAI var som en gren av ENSAE (Paris Graduate School of Economics, Statistics och finans) i Paris.

När gener (gruppering av nationalekonomi och statistik skolor) inrättades var CGSA gren av ENSAE döptes Ecole Nationale de la statistique et de l'Analyse de l'Information (ENSAI, National School för statistik och informationsbehandling ). Det utbildar ingenjörer för alla områden av statistik och informationsbehandling.

ENSAI och de två forskargrupper från Centrum för forskning i nationalekonomi och statistik (CREST) ​​flyttade till Rennes 1996.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

ENSAI: National School for Statistics and Information Analysis

ENSAI drar fördel av förnyelse ict ackreditering för att förnya Master of Science i Big Data program att flytta fokus till IKT Smart Data. Som ett resultat av detta komme ... [+]

Från Big Data till Smart Data

ENSAI drar fördel av förnyelse ict ackreditering för att förnya Master of Science i Big Data program för att flytta fokus till IKT Smart Data. Som ett resultat av detta kommer programmet Existerande Bli Master of Science i statistik för Smart Data För att spegla utvecklingen av programmet.

Smart Data på ENSAI

Efterfrågan på kompetens inom området för hög-dimensionell databehandling, ökar dramatiskt i hela världen, men ändå allvarliga akademiska program för detta område är fortfarande ganska ovanligt.

Smart Data fokuserar avslöjar värdet och sannings från volym till Velocity och Variety Big Data möta den viktiga utmaningen att identifiera relevanta och värdefull information Bland de många tillgängliga data. ... [-]

Frankrike Rennes
September 2019
Engelska
Heltid
2 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska

Lipdub ENSAI

Choose wisely. Choose ENSAI.