EPITA School of Engineering and Computer Science

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om EPITA

EPITA School of Engineering & Computer Science (Ecole pour l'Informatique et Les Techniques Avancées) grundades 1984 och är en ingenjörsskola som utbildar experter som designar, utvecklar och förbättrar framtiden för informations- och kommunikationsteknologi (IKT). Skolans pedagogik fokuserar på att ge eleverna både grundläggande teknik och expertis inom datavetenskap och IKT.

Som en tvåspråkig institution erbjuder EPITA både franska och engelskspråkiga kandidatexamen och masterprogram. Skolan har utvecklat strategiska partnerskap med mer än 80 prestigefyllda institutioner i 40 länder och ett antal avtal om dubbla grader.

EPITA har en omfattande lista över företagspartnerskap (Google, Microsoft, Orange, Facebook, IBM, HP, etc.) och organiserar karriärevenemang regelbundet. EPITAs akademiker är mycket eftertraktade av franska och multinationella företag. Mer än 96% av studenterna anställs för ett permanent jobb före examen. För närvarande arbetar över 8000 alumner i nästan 2000 företag i + 40 länder.

EPITA är ackrediterat av det franska ministeriet för högre utbildning och forskning och CTI (Commission des Titres d'Ingénieur). Det är medlem av CGE (Conférence des grandes écoles).

148632_7.JPG

Kortfattat

  • Rangerat först bland ingenjörsskolor dedikerade till datavetenskap
  • 2 700 studenter, varav 15% är internationella studenter med 40 nationaliteter
  • 50% internationell fakultet
  • 8 000 akademiker, som arbetar i 2000 företag i 40 länder
  • 80 partneruniversitet från 40 länder
  • 40 studentföreningar

Platser

paris

EPITA

Address
14-16 rue Voltaire
Kremlin Bicêtre Cedex

94276 paris, Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium