EPITECH

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Kära internationella studenter!

Vi kommer att vara glada att välkomna dig till Graduate School of Digital Innovation Epitech och vi hoppas att du kommer att uppskatta vår unika lärande! skola Epitech tjänade rykte som en ledande utbildningsinstitution, hjälpa eleverna slå passionen informatik i yrket och öppnar dörrarna för dem att mycket lovande arbetstillfällen som är jämförbara med dem som åtnjuts av akademiker av elit franska universitet, även känd som "Grandes Ecoles", eller "Grandes Ecoles" (sysselsättningsnivån efter end: 96%). Moderna företag kräver en funktionell träning baserad på en innovativ modell av Epitech, byggd på tre egenskaper som i allt högre grad som krävs av den anställde: anpassningsförmåga, självutveckling och förmågan att hantera projekt.

AMATÖR när vetenskapen BLIR en specialist

Epitech förbereder studenterna för en ständig utveckling professionell miljö på grund av de unika undervisningsmetoder:

Den moderna modell baserad på erfarenhet, med fokus på praktik och utvecklingen av projektet, för att komplettera praktik teori. Aktiv modell omvandla passiv elev på ett proaktivt person som bor i en atmosfär av entusiasm, som omfattar innovation och initiativ. En unik modell som ger nya, viktiga delar av framgång: lagarbete, anpassa, bred orientering, innovation, kreativitet och viktigast av allt, förmågan att lägga all kraft i arbetet.

Epitech - Det är inte bara läroplanen, att hålla jämna steg med tiden och möta behoven hos sektorn för informations- och kommunikationsteknik, men också utbildning som berikar studenterna att bilda sin karaktär, öppna dem för en förändring och för andra människor. Detta möjliggör omedelbar och varaktig framgång.

Emanuel Carli, regissören Epitech

Fakta och siffror

Den största franskt universitet som specialiserat sig på informationsteknik En av de viktigaste utbildningsinstitutioner som är specialiserade inom IT-sektorn i Europa Ingår i Ionis Education Group, som omfattar 20 skolor och organisationer, 18 tusen studenter och 60 tusen studenter Efter ett framgångsrikt slutförande av utbildningen utfärdas ett tillstånd diplom 12 campus i Frankrike 3000 aktiva partnerföretag 96% har en tillsvidareanställning Alumni 100% av de utexaminerade hitta arbete efter examen Den årliga lönen på hög nivå i Frankrike Utexaminerade Epitech arbete på viktiga befattningar inom större europeiska och internationella företag De flesta alumninätverk representerat i 30 länder Ett unikt nätverk av innovationscentra, placeras i var och en av de 12 campus Epitech: en idealisk plats för dialog och utbyte av erfarenheter med anknytning till verksamheten produktions laboratorium, ett erfaret team av instruktörer

Metod: Utbildningen bygger på projektet

vår vision

Moderna företag söker för människor att lösa sina problem. Det räcker inte att bara ha kunskap, måste du kunna tillämpa dem i praktiken.

Vårt uppdrag / mål

Att skapa en gynnsam lärmiljö för studenter, vilket kommer att bidra till att utveckla den kompetens som krävs av företag

Hur fungerar den här

Epitech metod Kurs projekt

"Framgång Epitech undervisningsmetoder är huvudsakligen baserade på en innovativ strategi som bygger på projektet. Våra studenter tillägna sig kunskaper och utveckla teknisk expertis genom utveckling och genomförande av projekt som inspirerats av en analys av specifika affärssituationer. Vår metod skiljer sig från traditionella undervisningsmetoder och låter dig utveckla elevernas kreativitet, självförtroende och kritiskt tänkande. "

Aksel Tsigler, chef för utveckling av innehåll

Epitech metod

vår vision

Oflexibla utbildning dåligt till de kontinuerliga förändringar som sker i datorn sektorn och under hela sin karriär, måste studenterna ständigt anpassa behärska den senaste tekniken, skaffa ny kunskap, för att kunna kommunicera med icke-specialister och att vara innovatörer, som erbjuder innovativa förslag.

vårt uppdrag

På grund av sin unika utbildningsmodell, Epitech hjälpa var och en av sina studenter inte bara att bekanta sig med tekniken, men också för att förvärva de egenskaper som krävs för en lång och framgångsrik karriär inom denna sektor.

Våra undervisningsmetoder

Epitech inte bara lär informationsteknik, men också ger kompetensen hos beteende som gör att varje elev att utveckla, för att lära sig självständigt, att förstå de affärsmetoder och kunna arbeta i grupp och att övertyga de ansvariga för beslutsfattandet. För att uppnå detta är undervisningsmetoder bygger på två grundprinciper:

aktiv metod

Det finns omfattande utbildning. Studenter interagerar direkt med kunskap och utbildning sker endast genom den direkta verkan av studenten. Om han inte har för avsikt att skaffa sig kunskaper, han inte försöka, du kommer inte att lära sig. Därför, som en lärare i klassisk mellanhand mellan kunskap och studenten är utesluten från inlärningsprocessen. Istället är lärare blir satelliterna och katalysatorer för studenten att behärska kunskap.

objektiv metod

På samma sätt som i direkt opposition till traditionell undervisning utbildningen omfattar induktiva metoder. Eleverna står inför verkliga situationer, för att lösa att de fortfarande inte har tillräcklig teknisk utbildning. Då måste analysera situationen, söka och tillägna sig kunskaper och färdigheter som krävs för att lösa problemet, beroende på hur företag fungerar permanent eller hur de reagerar på ny teknik på marknaden. Konstruktiv utbyte av kunskap och experiment under dessa olika utbildningssituationer som skapats i Epitech eleverna utbyta idéer, diskutera och utmana andra åsikter. Detta utbyte av idéer som sker inte bara i arbetsgrupperna, men också med alla andra studenter, avslöjar en handlingslinje, frågor och även nya problem. Varje elev ska leta efter, kontrollera och testa de olika elementen för att bekräfta eller förneka sanningen, etablerat som ett resultat av kommunikation med sina bröder.

Studentlivet

franska

Även utbildning för internationella studenter sker på engelska, erbjuds Epitech studenterna en introduktion till det franska språket. En veckas intensiv träning genomförs under de första veckorna efter skolstarten. Under hela läsåret, erbjuder franska klasser för primär- och sekundärnivå. Denna språkutbildning hjälper eleverna lära sig grunderna i det franska språket för att kunna kommunicera i olika situationer i vardagen.

studentföreningar

Epitech har 23 studentföreningar, som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som ger studenter med goda möjligheter att kommunicera och skapa ett kontaktnät. Dessa kulturella, humanitära och idrottsföreningar hanteras som ett riktigt företag och erbjuda studenterna värdefull erfarenhet.

Händelser för utländska studenter

För att säkerställa att integrationen av utländska studenter Internationella relationer kommer att erbjuda dem ett antal särskilda händelser, såsom välkomstfest, utflykter, möten och kulturella evenemang. Franska språkkurser kommer också att finnas i läroplanen. Det kommer att ge studenterna möjlighet att starta eller fortsätta att lära sig franska.

sportevenemang

Epitech erbjuder studenter tillgång till ett nätverk av idrottsklubbar «Forest Hill», som består av 11 kontor i Paris och dess omgivningar. Fitness club är öppet från 07:00 till 23:00, erbjuder en mängd olika övningar och utbildningar, samt ett modernt gym, utrustad mer än 360 simulatorer. Du kommer också att ha tillgång till en unik vattenparken i Europa «Aquaboulevard».

KRAV

Antagning till Epitech

Kandidatexamen inom grundforskning och informationsteknik för 1: a studieåret

  • Ansökningar från studenter med starka kunskaper i programmering och olika utbildningsnivåer kommer också att vara av en urvalskommitté Epitech skolan. 2: a studieåret är öppen endast för studenter som har avslutat 12 månader under den 1: a studieåret Kunskaper i engelska

programfil

ansökningsformulär engelsk sammanfattning Redogörelse för syftet i engelska undervisning

Vår karriär relaterade tjänster

vårt uppdrag

Att utveckla relationerna mellan skolan och Epitech IT-företag till förmån för studenter.

Hur fungerar den här

Praktik praktik i företag tillåter eleverna att utveckla de egenskaper som krävs för att bli ledande experter inom datavetenskap: noggrannhet, punktlighet, effektivitet, autonomi, anpassningsförmåga, uthållighet, metodisk, kreativitet, nyfikenhet, dynamik, ledarskap. Eleverna kommer att tillämpa dessa kvaliteter i förbigående en sex månaders praktik på företag under sina studier.

Conference Epitech

Konceptet: att ge företagen möjlighet att dela sin syn på marknaden med eleverna att visa sina kunskaper och ny teknik. Det är en mötesplats mellan studenter och företag. Conference tillåter eleverna att överväga en mängd olika uppgifter såsom skapandet av företaget, ledning, ny teknik etc.

Vårt nätverk av högt kvalificerade akademiker

vår vision

Skapandet och utvecklingen av ett professionellt nätverk som behövs för karriär varje elev, så att han kan identifiera potentiella möjligheter och dra nytta av dem.

vårt uppdrag

För att svara på elevernas frågor, ger möjligheter och i synnerhet för att hjälpa akademiker och studenter att hålla kontakten.

Hur fungerar den här

Vårt alumninätverk har cirka 2100 personer. I själva verket kan bildandet av ett nytt företag eller tar emot ett jobb på ett stort företag bero Epitech skola är nyckeln till att identifiera nätverket av sina studenter mycket skickliga yrkesmän, en exceptionell och atypiska karriärer, krävs kompetens. Akademiker ger nödvändig information hjälpa eleverna förverkliga sina projekt, samt att undvika fel och "gotchas." Alumni Network - är ett underbart verktyg för att utveckla elevernas Epitech karriär.

Våra framgångshistorier

Aleksandr Malsh (upplaga 2009) och Zheremi Nikolya (Issue 2009) började «Melty» projekt under 2008. De grundade online tidning av händelser, underhållning och mode för personer i åldern 18 till 30 år. Melty nätverk genererar mer än 15 miljoner besök per månad. Melty Network omfattar nu Italien och Spanien. Aleksandr Malsh, VD MeltyNetwork valdes vice ordförande i nationella rådet för digital teknik, som grundades 2011. Företaget grundades 2008. Omsättning: 2,3 miljoner euro år 2012 (1,2 miljoner 2011) Lockade kapital: 3,6 miljoner euro Publik: 15 miljoner läsare varje månad (9.000.000 i september 2012)

Platser

paris

EPITECH Paris

Address
24, rue Pasteur
94270 paris, Île-de-France, Frankrike

bordeaux

EPITECH Bordeaux

Address
EPITECH
85 Rue du Jardin public

33000 bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Lille

Epitech Lille

Address
EPITECH
5-9 Rue du Palais Rihour

59000 Lille, Hauts-de-France, Frankrike

Lyon

Epitech Lyon

Address
EPITECH
156 Rue Paul Bert

69003 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike

Marseille

EPITECH Marseille

Address
EPITECH
21 Rue Mirès

13002 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike

Montpellier

EPITECH Montpellier

Address
3 Place Paul Bec, 34000 Montpellier, France
34000 Montpellier, Occitanie, Frankrike

Nancy

Epitech Nancy

Address
EPITECH
80 Rue Saint-Georges

54000 Nancy, Grand Est, Frankrike
Telefon
+33 1 44 08 00 36

Nantes

Epitech Nantes

Address
EPITECH
5 Rue d'Alger

44000 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike
Telefon
+33 1 44 08 00 11

Trevlig

Epitech Nice

Address
EPITECH
13 Rue Saint-François de Paule

06300 Trevlig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike
Telefon
+33 1 44 08 00 26

Rennes

Epitech Rennes

Address
EPITECH
19-22 Boulevard Saint-Conwoïon

35000 Rennes, bretagne, Frankrike
Telefon
+33 1 80 51 71 10

Strasbourg

Epitech Strasbourg

Address
EPITECH
4 Rue du Dôme

67000 Strasbourg, Grand Est, Frankrike
Telefon
+33 1 44 08 00 12

Toulouse-le-Château

Epitech Toulouse

Address
EPITECH
40 Boulevard de la Marquette

31000 Toulouse-le-Château, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrike
Telefon
+33 1 44 08 00 15

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium