Läs den officiella beskrivningen

Esaip är en forskarskola för teknik som föreslår en generalistisk, bred 3-årig kurs, som börjar på en Bac 2-nivå eller baserad 5 års kurs, som börjar på en Bac-nivå. Esaip erbjuder två diplom på Angers och Aix-en-Provence:

  • Datavetenskap och nätverk
  • Säkerhet, miljö och industriell riskhantering.

Högskolan för teknik är godkänd av "Commission des Titres d'Ingénieurs", EUR-ACE-märkning, medlem av "Conférence des Grandes Ecoles".

I mer än 25 år har e saip, en doktorsexamen i teknik i Angers, utbildat mer än 2000 ungdomar inom datavetenskap

Esaip uppfyller alla kvalitetskrav som krävts av de högsta franska myndigheterna: Statligt erkännande, godkännande av kommissionen des Titres d'Ingénieurs och medlem av Conférence des Grandes Ecoles.

De internationella förbindelserna ligger i centrum för e saips utveckling. Detta åtagande erkänns av EUR-ACE-märkningen.

E saip-gruppen är ett nationellt nätverk med 2 "engineering" campus och 6 "bachelor-master" campus. Det är också ett nätverk av mer än 80 partneruniversiteter runt om i världen.

esaip 4

Studie i Angers, Frankrike

Att studera i Frankrike ger dig möjlighet att utforska en unik levnadskonst, mat

18: e största franska studentstaden med 270 000 invånare, det här är en universitetsstad: 33000 studenter, mer än 4000 utlänningar (läkarskola, många universitetsläger, 6 forskarskolor för teknik och management "Grandes Écoles").

LaSalle School

Esaip är en La Salle skola och som sådan försöker erbjuda sina program till studenter från alla samhällsskikt samtidigt som varje individ respekteras. Samarbete och projektinlärning är kärnan i vårt projekt.

Samtidigt som du studerar på e- saip, är varje student coachad för sin professionella karriär och kan besluta att bygga en individuell Pathway med dubbla diplom - Management eller Specialization. Personlig utveckling är också viktig via studentklubbar eller speciella intressen - konst, musik, sport, humanitär, etc.

esaip 3

Angers i korthet och i figurer

I utkanten av Angers, en stad i hjärtat av Loire-dalen

  • 155 000 invånare (283 000 med agglomerationen) - 18: e största franska staden
  • 48% av invånarna är under 30 år
  • 33 000 studenter varav 2000 från utlandet
  • 90 minuter från Paris
  • 90 minuter från Atlantkusten och Nantes flygplats
Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

ESAIP Graduate School of Engineering

Träning Engineer ESAIP Risk Prevention, miljö har utformats för att ... ... [+]

Träning Engineer ESAIP Risk Prevention, har Miljö utformats för att låta dig:

att förstå de olika aspekterna av yrket miljöteknik, säkerhet och riskförebyggande på en av våra två campus (Angers eller Grasse) att välja en tematisk verksamhet

ESAIP erbjuder dig slutföra din utbildning:

med ett år på ESSCA Angers som en del av en dubbel examen i ledningen av en internationell dubbel examen vid ett partneruniversitet Rutten

Att bli en ingenjör (en) ESAIP är möjligt efter Bac (kurs i 5 år) eller efter en Bac + 2 / + 3 (kurs i 3 år). Civilingenjörsprogrammet ingår:

18 månaders utbildning (kurser ansikte mot ansikte, TP / TD) 4 stora projekt team, 9 månader praktik praktik 2 Utländska Study vistelser på 3 och 5 månader 1 stora "affärer" i valet 600h 2 år 1 mindre "industri" i valet 70h under det senaste året 4 stora "affärer" ... [-]
Frankrike angers
September 2020
Engelska,Franska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ESAIP Graduate School of Engineering

Ett 3-årigt program på franska ... [+]

Ett 3-årigt program på franska

Säkerhets intelligenta systemAnslutna enheterStora dataDigital hantering

() Professionella certifieringar i vårt inhemska träningscenter

[-]
Frankrike angers
September 2020
Franska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ESAIP Graduate School of Engineering

Sesaip Engineer-programmet i Risk Management ... [+]

E saip Engineer-programmet i Risk Management

Översikt

Du kan bli en e saip Engineer rakt efter en grundutbildning (3-årig Pathway ).

18 månader av klass, labs4 stora lagprojekt9 månader av praktikplatser2-semesterstudie utomlands1 Major: Teknisk specialisering 600h över 2 år1 Mindre ämnesindustriorientering: 70h i förra året

Nb: I franska Grandes écoles räknas åren från det tredje året efter gymnasiet

Ingenjörsprogrammet

3-årig Pathway

År 3:Träning i Angers (7 månader) Team Application ProjectUtbildning utomlands på ett partneruniversitet (5 månader)Företagets praktik (4-6 veckor)År 4:Träning i Angers (5 månader) Team Application Project Affärsprojekt Innovation Projektlag Val av MAJOR Choice of MINORArbetsplats (8-10 veckor)År 5:Utbildning utomlands på ett partneruniversitet (5 månader)Ingenjörs praktik (6 månader)De... [-]
Frankrike angers
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ESAIP Graduate School of Engineering

Du behöver inte prata franska för att delta i våra program (undervisas helt på engelska), men du kommer att behärska franska och franska kultur innan du examen. ... [+]

Du behöver inte prata franska för att delta i våra program (undervisas helt på engelska), men du kommer att behärska franska och franska kultur innan du examen.

I KORTHET:

Ett 2-årigt program

Fallprogram från september Vårprogram från mars

Nyckelmoduler

programvara

4 certifieringspaket (1 val)

Projektledare (ITIL, CMMI) Cyber-Security Expert (CEH, ECSA) Nätverk

Göra skillnaden på marknaden

Du behöver inte prata franska för att delta i våra program (undervisas helt på engelska), men du kommer att behärska franska och franska kultur innan du examen. ESAIP har ett unikt partnerskap med CIDEF franska språksentrum, kvalitet godkänd av den franska staten.... [-]

Frankrike angers
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ESAIP Graduate School of Engineering

Gå med i nästa generations e-business ... [+]

Gör skillnaden på marknaden

Du behöver inte prata franska för att delta i våra program (undervisas helt på engelska), men du kommer att behärska franska och franska kultur innan du examen. E saip har ett unikt partnerskap med CIDEF French Language Center, kvalitet godkänd av den franska staten.

Ännu mer, du kommer att ha en stor erfarenhet av de franska företagen och utveckla unika franska ledningsförmåga!

Dessutom kommer du att kunna interagera med mer än 247 miljoner fransktalande personer i 80 länder som ligger på de fem kontinenterna.

esaip International MSS lärs uteslutande på engelska. Studenterna är inte skyldiga att visa fransk kunskaper vid programstarten.... [-]

Frankrike angers
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Gala ESAIP 2015

ESAIP - école d'ingénieurs - Angers