ESAIP Graduate School of Engineering

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Esaip är en forskarskola för teknik som föreslår en generalistisk, bred 3-årig kurs, som börjar på en Bac 2-nivå eller baserad 5 års kurs, som börjar på en Bac-nivå. Esaip erbjuder två diplom på Angers och Aix-en-Provence:

  • Datavetenskap och nätverk
  • Säkerhet, miljö och industriell riskhantering.

Högskolan för teknik är godkänd av "Commission des Titres d'Ingénieurs", EUR-ACE-märkning, medlem av "Conférence des Grandes Ecoles".

I mer än 25 år har e saip, en doktorsexamen i teknik i Angers, utbildat mer än 2000 ungdomar inom datavetenskap

Esaip uppfyller alla kvalitetskrav som krävts av de högsta franska myndigheterna: Statligt erkännande, godkännande av kommissionen des Titres d'Ingénieurs och medlem av Conférence des Grandes Ecoles.

De internationella förbindelserna ligger i centrum för e saips utveckling. Detta åtagande erkänns av EUR-ACE-märkningen.

E saip-gruppen är ett nationellt nätverk med 2 "engineering" campus och 6 "bachelor-master" campus. Det är också ett nätverk av mer än 80 partneruniversiteter runt om i världen.

esaip 4

Studie i Angers, Frankrike

Att studera i Frankrike ger dig möjlighet att utforska en unik levnadskonst, mat

18: e största franska studentstaden med 270 000 invånare, det här är en universitetsstad: 33000 studenter, mer än 4000 utlänningar (läkarskola, många universitetsläger, 6 forskarskolor för teknik och management "Grandes Écoles").

LaSalle School

Esaip är en La Salle skola och som sådan försöker erbjuda sina program till studenter från alla samhällsskikt samtidigt som varje individ respekteras. Samarbete och projektinlärning är kärnan i vårt projekt.

Samtidigt som du studerar på e- saip, är varje student coachad för sin professionella karriär och kan besluta att bygga en individuell Pathway med dubbla diplom - Management eller Specialization. Personlig utveckling är också viktig via studentklubbar eller speciella intressen - konst, musik, sport, humanitär, etc.

esaip 3

Angers i korthet och i figurer

I utkanten av Angers, en stad i hjärtat av Loire-dalen

  • 155 000 invånare (283 000 med agglomerationen) - 18: e största franska staden
  • 48% av invånarna är under 30 år
  • 33 000 studenter varav 2000 från utlandet
  • 90 minuter från Paris
  • 90 minuter från Atlantkusten och Nantes flygplats

Platser

angers

ESAIP

Address
GROUPE ESAIP
18, rue du 8 mai 1945
St Barthélemy d'Anjou

49124 angers, Pays de la Loire, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium