Läs den officiella beskrivningen

ESCOM är en kemisk ingenjörskola belägen i Frankrike i Compiègne. Hans träning och examensbevis erkänns och ackrediteras av kommissionen för titlarna av ingenjören (CTI) och av högskolans högskolor. Vi är en del av nätverket av privata skolor i FESIC, Confederation of Grandes Ecoles (CGE) och Gay-Lussac Federation (FGL) som samlar skolor av kemi i Frankrike.

ESCOM kombinerar vetenskapliga discipliner, huvudsakligen kemi, med teknikteknik (inklusive kemoteknik och processteknik), humaniora (ekonomi och samhällsvetenskap och språk), och öppenhet för affärer och internationalisering.

Att gå med i ESCOM innebär att träna inriktad på innovation, grön kemi och hållbar utveckling. Det förbereder sig för ett brett utbud av yrken och sektorer: finkemikalier och applikationer, bioteknik, agroindustrier, miljö, energi, läkemedel, kosmetika ...)

Ligger på campus Compiègne Technology University (UTC), den ESCOM bidrar till en territoriell dynamik i akademiska och forskning inom grön kemi och hållbara processer.escom2

Några nyckeltal

 • 1957 skolstiftelse
 • 3000 kandidater sedan grunden
 • 630 studenter
 • 20 internationella studenter välkomnade varje år
 • 24 lärare och forskarprofessorer
 • 100 högtalare från den akademiska eller industriella världen
 • 2 forskargrupper, 1 i processteknik, 1 i organisk kemi med målet att värdera agroresurser
 • 2 konkurrenskraftskluster IAR (Industri och jordbruksresurser) och Elastopoleescom1

Livets ramverkCompiègne är en provinsiell stad, lugn och trevlig att leva. Dess invånare drar nytta av en exceptionell natur och kulturell miljö: Imperial Palace, Clairière de l'Armistice, Château de Pierrefonds, Château de Chantilly, en av de största skogarna i Europa, nationella studgårdar ...

 • Det är en stad i Frankrike som rankas bland de första för sin livskvalitet
 • 42 000 invånare för 5000 studenter
 • 2 teatrar, 2 konserthallar, musikfestivaler (jazz, rock, elektro ...), sportanläggningar (skridskoåkning, pool, hallar och sportfält, karting, bowling ...)
 • 45 minuter med tåg från Paris
 • 30 minuter från flygplatsen Roissy Charles De Gaulleescom3

UndervisningsavgifterUtbildningsstuderande är föremål för studieavgifter.

Programmen undervisas på:
 • Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

ESCOM : École Supérieure de Chimie Organique et Minérale

ESCOM kemi tilldelar en ingenjörsexamen som består av 5 års studier i vetenskap och teknik inom området kemi och processteknik. Detta examensbevis erkänns på samma sätt s ... [+]

ESCOM kemi tilldelar en ingenjörsexamen som består av 5 års studier i vetenskap och teknik inom området kemi och processteknik. Detta examensbevis erkänns på samma sätt som en mästare enligt ramen för Bolognaavtalen. ESCOM kemikalieexamen är certifierad av EUR-ACE-etiketten.

Internationella studenter kan gå med i ESCOM kemi på olika nivåer under dessa 5 år och närmare bestämt under det tredje året. Varje år består av kurser, praktiskt laboratoriumarbete och praktikplatser som genomförs i Frankrike eller utomlands. Alla kurser undervisas på franska.

Under det tredje året (motsvarande det sista året av kandidatexamen) består programmet av följande ämnen:... [-]

Frankrike Compiègne
September 2020
Franska
Heltid
5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Escom - Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale
Address
Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale – ESCOM 1, allée du Réseau Jean-Marie Buckmaster 60200 Compiègne
Compiègne, Hauts-de-France, Frankrike
Webbplats
Telefon
+33 3 44 23 88 29