Läs den officiella beskrivningen

Vår skola lanserades 1981 av Chambre handels- och industri i Toulouse, och kläder branschorganisationen. ESIMODE erbjuder ett varierat utbud av kurser för modestudenter som omfattar specialiserade diplom. Dessa omfattar mode design, mode management, textila tekniker, mönsterkonstruktion och couture.

Även Toulouse är känd som den europeiska huvudkontoret för flyg- och rymdindustrin, har det också en mycket framgångsrik textilindustrin, historiskt sett en viktig aktivitet i Midi-Pyrénées regionen, är det också en viktig turistlantbruks plats i Frankrike.

Toulouse tacka för sin dynamik till en ung befolkning; en tredjedel av dem är i åldern mellan 18 och 29. Närvaron av några 100.000 studenter gör Toulouse (lokalt känd som "rosa staden") Frankrikes näst största universitetsstad (precis bakom Paris) och en uppskattad plats på grund av dess stora antal utbildningsinstitutioner. Tre universitet, bestående av 14 skolor i allt tillsammans med ett stort utbud av både idrottsliga och kulturella aktiviteter, i en grundligt välkomnande atmosfär, se till Toulouse rykte som en blomstrande stad.

Stadens stadsstrukturen består av 342 kommuner och en storstadsregion som är rankad som den 4: e viktigaste textilcentrum i Frankrike. Det är den viktigaste platsen produktion i Frankrike för kardad tråd och material, såsom ull. I Toulouse, textilindustrin sysselsätter cirka 4000 personer; eller nästan 7000, om vi inkluderar kläder, läder och modedesign sektorer.

MBA modebranschen Fick en högskola eller en handelshögskola examen, och du har en passion för mode? Titta längre, är denna Master of Business Administration för dig. Den här kursen hjälper dig att utveckla din kompetens och tas i bruk inom sektorn. MBA förbereder eleverna för att:

Bygg en helhetsbild av de olika funktionerna inom modebranschen för att skapa broar mellan utveckling, produktion, marknadsföring och management. Träna tekniker och metoder för att hantera en komplex bransch. Utveckla en anda av entreprenörskap och innovation. Detta program är unikt i sitt utbildningsinnehåll och främjar förmågan att integrera i modebranschen. En vetenskaplig kommitté som ansvarar för att godkänna och övervaka program baserat på behoven hos modebranschen.

Nivå och villkoren för inresa: Utmärkta kunskaper i franska språket

UNGKARL modedesign SKAPARE Att förbereda för karriärer skapande och design inom modebranschen, inom textil skapande, befruktning av ett brett utbud av kläder, accessoarer och varuexponering. Att förvärva en god nivå på teknisk engelska för att kunna få tillgång till en kandidatexamen i modedesign (4 års högre utbildning). Detta program är inriktat på den perfekta behärskning av kunskaper och färdigheter förbunden med sättet av skapelsen inom modebranschen. Kunskap stärks tack vare en 8-veckors professionell praktik inom ett företag.

Kursinnehåll: Grundläggande fält att bemästra - det kreativt: ritning, teknisk ritning, färger, konsthistoria, mode design, utveckling av mönstret, byggandet av samlingen, textil skapande och teknisk engelska, produktion handel. ytterligare kunskaper textilier, professionell kommunikation, mode marknadsföring, juridik och kulturmiljön.

Nivå och villkoren för inresa: Utmärkta kunskaper i franska språket

INSAMLING MANAGER I textil och kläder i mode och lyx industrin, huvudämne mode Business Management (avancerad nivå)

Längden på utbildningen: 2 år Sökande måste ha en kandidatexamen från ett regionalt ackrediterad institution, eller ha genomgått motsvarande akademiska förberedelser som bestäms av lämpliga campus myndigheter.

Nivå och villkoren för inresa: Utmärkta kunskaper i franska språket här två års doktorandkurs förbereder sig för hantering och försäljning händelsefunktioner inom modeindustrin verksamheten. För att till fullo uppleva och förstå den akademiska undervisningen, varje elev komplett 2 praktikplatser under längden på kursen, varje äger rum under läsåret och varar mellan 10 till 12 veckor.

Kursinnehåll: Förvaltning och produktionskontroll, modedesign DAO objektorienterad programvara, mode design och mönsterkonstruktion, historia och kultur av mode, introduktion till mönsterkonstruktion, gradering och industriella montage av kläder, textil, fiber och tyg teknik, Teknisk engelska, Personliga färdigheter och ledarskapsmetoder inom en professionell miljö, mode gruppstrategier (Corporate Law / Ekonomisk förvaltning / ekonomi).

Textil- och beklädnads, lyx och modedesign - Avancerad nivå

Längden på utbildningen: 4 år.

Nivå och villkoren för inresa: Utmärkta kunskaper i franska språket I slutet av kursen kommer unga designers har förvärvat de kunskaper som krävs för att arbeta i både franska och utländska modeföretag och, om detta är deras slutmål, att skapa sina egna klädmärke. Kursinnehåll: Kreativt, teckning, design kultur, mode design, textil skapande, produktinstallation, teknisk engelska, professionell kommunikation, lag och miljö, mode marknadsföring.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Franska

Skolan erbjuder också:

MA

ESIMODE

Detta två års doktorandkurs förbereder sig för hantering och försäljning händelsefunktioner inom modeindustrin verksamheten. För att till fullo uppleva och förstå den aka ... [+]

I textil och kläder i mode och lyx industrin, huvudämne mode Business Management (avancerad nivå)

Längden på utbildningen: 2 år Sökande måste ha en kandidatexamen från ett regionalt ackrediterad institution, eller ha genomgått motsvarande akademiska förberedelser som bestäms av lämpliga campus myndigheter. Nivå och villkoren för inresa: Utmärkta kunskaper i franska språket här två års doktorandkurs förbereder sig för hantering och försäljning händelsefunktioner inom modeindustrin verksamheten. För att till fullo uppleva och förstå den akademiska undervisningen, varje elev komplett 2 praktikplatser under längden på kursen, varje äger rum under läsåret och varar mellan 10 till 12 veckor. ... [-]
Frankrike Toulouse
September 2020
Engelska,Franska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ESIMODE

Utbildning Mode Design Creator tillhandahålls över fyra år och syftar till att förbereda studenten att funktioner skapande och design i modebranschen och i synnerhet text ... [+]

Högskoleexamen textil- och konfektionssektorn i Mode & lyx - modedesign Alternativ BAC + 4

Varaktighet studie: 4 år

'' I slutet av kursen, unga designers kan integrera ett modeföretag eller skapa sitt eget varumärke, om de så önskar. ''

Utbildning Mode Design Creator tillhandahålls över fyra år och syftar till att förbereda studenten att funktioner skapande och design i modebranschen och i synnerhet textildesign, skapa kläder, accessoarer mode och produktpresentation.

Utbildning tillgänglig för studenter med en kandidatexamen efter motiverande samtal är speciellt inriktad på mode och behärskning av designrelaterade kunskap: de processer och tekniker création.Des formativa insatser i näringslivet är avsedda att ingjuta hos eleverna tillverkningsteknik, behärska materialet och göra konkreta framsteg inom olika områden av mode. Slutligen, teknisk engelska kurser möjligt för eleven att förbättra sin nivå.... [-]

Frankrike Toulouse
September 2020
Engelska,Franska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Interview d'une étudiante Esimode - Luidi Liang

Défilé ESIMODE 2015